Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

INTERRAIL

Berlin

La guia "Europa Travel Bug" diu de Berlin: "La capital històrica de Prusia i el centre cultural dels anys 20 és avui la porta cap a l'Est. 170 museus, 35 teatres, 3 teatres d'òpera, 2 sales de concerts, 300 establiments de moda, 7.000 bars i restaurants oberts fins a la matinada, i el Love Parade de juliol, són elements que converteixen Berlín en una ciutat fascinant que no podem deixar a un costat en el nostre viatge pel centre d'Europa". Doncs això, no us ho perdeu!   Mapa Mapa de la ciutat.
Puerta de Brandeburgo Comencem a Alexanderplatz davant de la Torre de Televisió, que tant ens recorda a la Perla de Shanghai, on hi ha un mirador a 115 metres d'alçada (7,50€). Creuant el parc cap al riu, passem al costat del Rathaus, l'Ajuntament, i Berlíner Dom, la catedral protestant de Berlín. Després d'ella esta l' Illa dels Museus, una zona entre dos canals a la qual es troben cinc importants museus, el Museu de Pergamo, el Altes Museum, l'Antiga Galeria Nacional, el Museu Nou i el Museu Bode. Reprenem el carrer Under dem Linden, passant pel costat del Museu d'Història, visitem el Guggenheim, i seguim fins a la Porta de Brandenburg, símbol de la divisió alemanya i l'única porta que queda de la muralla que envoltava Berlín fins a mitjans del segle XIX.
Check Point Charlie Creuem al sector oest, i en dos minuts ja estem al Reichstag, on pot visitar-se de forma gratuita la cúpula dissenyada per Norman Foster. A l'endemà ens acostem a Muhlenstr per visitar el Mur, que va dividir la ciutat durant trenta anys en teoria per protegir a la zona est de l'oest capitalista. El metro ens acosta a Checkpoint Charlie, pas de frontera entre el sector americà i el soviètic durant la guerra freda. Un curt passeig ens duu a Gendarmen Markt, al barri francès. És una plaça plena d'edificis dels segle XVIII i XIX, amb dues catedrals gairebé idèntiques (una alemanya i un altra de francesa) separades per tot just 250 metres.
Gendarmenmakt Bode Museum Havent dinat en un fast-food de sopes (7€), visitem Tiergarten, un enorme parc a la zona oest, al centre del qual es troba la Columna de la Victòria Siegessaule, que després de 285 graons ofereix magnifiques vistes de la ciutat (2,20€). Encara a la zona oest visitem l'església Kaiser Wilhelm Gadatchtmiskirche, bombardejada al 1945 però mai restaurada. L'últim dia visitem el barri turc, Kreuzberg, i el Monument al Mur, un cementiri memorial al nord de la ciutat.    Mapa Mapa del metro.
Muro de Berlín Muro de Berlín Muro de Berlín Muro de Berlín Muro de Berlín
Columna de la Victoria, Siegessäule Hotel  Heart of Gold. 25€ pp hab. doble amb dutxa i lavabo, però sense tassa de water, això és compartit. Net i modern. Bar 24h, llençols 5€ de diposit, tovalloles, esmorzar bufet lliure 3€. Hospedante més de 3 nits l'esmorzar és gratis. Cèntric, a quinze minuts amb sw tot arreu, i a cinc caminant de Frederichstr Station. Internet 2h-5€. Restaurant Rest. Rissani. Restaurant marroquí al carrer de darrere de l'hotel, iIncreiblement bo i barat. 6€ sadollat, cus-cus, humus i fins i tot ayran.
tren EC 40. 16:25 Varsòvia 22:05 Berlín Ostbanhof. Reserva: 3€. M'acabo el llibre en quinze minuts. Sis hores sense lectura es fan una mica avorrides, encara que s'amenitzen amb les quatre peticions de bitllet i una de passaport.

 Preus
  Billet metro 3 parades / + 3 parades / 1 día 1,20€ / 2,10€ / 5,80€
  Internet 1h 1,50€   Frankfurt / Bratswurg 3,5€
  Infusió 2,40€