Capçelera

INTERRAIL

Estocolm

Estocolm és una ciutat construïda sobre 14 illes, oberta al mar, de cases estretes, neta, cuidada i profusament arbolada. Encara que també és una ciutat força cara. Falten un parell de dies perquè lliurin els Premis Nobel, tot i que no hi ha ambient festiu als carrers. Serà el fred? La falta de sol, la humitat i el vent fan que la sensació tèrmica sigui molt baixa.
Ayuntamiento Comencem per l'Ajuntament, a la Sala Blava, que no ens deixan visitar per que es lliuraran els Premis Nobel. Passegem fins a l'illa de Gamla Stand (la ciutat vella), on esta el Parlament, el Palau Reial i la Catedral, que conté un Sant Jordi de 700 anys d'antiguitat. Passem pel Museu Nacional camí de l'illa de Djurgarden, on estan el Museu Nòrdic i el Museu Vasa, dissenyat per Moneo. Sopem al carrer Drottminggatan. A l'endemà el tren cap a Oslo surt a les 12:15, poc temps per fer turisme, així que ens aixequem tard gaudint del nostre confortable hotel de tres estrelles, prenem l'esmorzar amb calma i comprem alguna cosa al supermercat per a amenitzar el proper tren.
Estocolm Catedral San Jordi y el dragon, Catedral Isla de Gamla Stan vista desde el Ayuntamiento Strandvägen vista desde el puente Narva
Estocolm tren ICE 1610. 15:14 Berlín 16:50 Hamburg. Reserva: 3€. És un tren modern, d'avançat disseny, seients amb coixins amples i confortables, tauleta individual i reposa peus. Els lavabos són tipus avió, i els de minusvàlids mes grans que el de casa. tren EC 37. 17:28 Hamburg 21:59 Copenhague. Reserva: 3€. Tren de només tres vagons, un d'ells de fumadors. El tren va fent aturades i a l'arribar a Puttgarden, el tren s'introdueïx a la bodega d'un ferri, amb els camions, per a creuar-nos fins a Faerge, a la costa danesa. El trajecte dura 45 minuts i es pot sortir a passejar per coberta. La majoria de la gent aprofita per a anar al supermercat a comprar alcohol i productes duty free. tren R 1110. 22:23 Copenhague 22:58 Malmö. Aquest tren ens acosta a Suècia a través del pont Öresund, de vuit km de llarg i a 71 metres sobre el nivell del Mar Bàltic. D'altra banda, el típic tren d'aeroport. tren NZ 2. 23:08 Malmö 05:55 Estocolm. Reserva: 17€. És el cotxe llit amb pitjor aspecte que hem agafat en aquest viatge. El tren es vell i les baranes de seguretat són només un parell de cordes. Per cada llit, que són llargs i còmodes, hi ha un brick d'aigua
EC37, Hamburgo - Copenhague ICE 1610, Berlín - Hamburgo Estación central R1110, Copenhague - Malmö NZ2, Malmö - Estocolm
Estocolmo Palacio Real A Estocolm ens va costar trobar amb un lloc per a dormir, anem d'un hotel a un altre buscant un de barat, vam veure fins a cinc i tots plens.
 Hotel  Hotel Tegnerlunden. 1020 SEK Hab. doble, àmplia, còmoda i acollidora. TV, i bany amb dutxa. Armaris, internet gratis i esmorzar inclòs. A deu minuts de l'estació de tren, davant d'una bonica i tranquil·la plaça.
RestaurantCarrer Drottminggatan. Animat carrer pels vianants, ple de petites tendes, restaurants i pastisseries, a només deu minuts de l'estació.
Mapa Mapa de la ciutat (3500x3800,b/n), Mapa Mapa detallat del centre (pdf).

 Preus
  Shish Kebab 72 kr   Pizza + cervesa 110 kr
  Frankfurt 20 kr   Wratsburg 24 kr
  Entrepa pollastre i rúcula 40 kr   Pasta forn de pa 20 kr
  Aigua 1 litre (supermercat) 17 kr   Iogurt (supermercat) 12,5 kr
  Billet metro 20 kr   Xocolata calenta 33 kr