Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

INTERRAIL

Copenhagen

Copenhaguen és una ciutat tranquil·la i assossegada, meitat europea meitat escandinava. Té un centre per als vianants ideal per a recorrer a peu, amb nombroses places, cafès, restaurants, edificis antics, canals, i sens dubte encara que una mica allunyada del centre, la imatge mes famosa de la ciutat la Sireneta. Com la resta d'Escandinàvia és una ciutat molt cara.
Plaza del Ayuntamiento El nostre passeig per Copenhage comença no entrant al Tivoli (70kr), un parc d'atraccions en mig de la ciutat on va la gent a passar el dia. Anem directament a Radhuspladsen, on es troba l'Ajuntament. L'entrada és gratuïta però pujar a la torre costa 10kr. Passegem pel carrer Ostergade, centre de la ciutat, una via per als vianants plena de botigues i restaurants, fins a les places Vella i Nova, on són la Font de la Caritat i la casa on va viure Kirkegard. Arribem a l'Església de l'Esperit Sant, la mes antiga de la ciutat, i finalment a la plaça Nongens Nytorv on hi ha una pista de patinatge sobre gel.
La Sirenita Creuem el Canal Nyhavn, i fent un tomb de mes de mitja hora pel carrer Bredgade arribem a Churchill Park, en el centre del qual es troba el Castellet, la fortificació militar amb barracons en actiu mes antiga d'Europa. Però el seu principal punt d'interès es troba en un extrem del parc, és Den Lille Havfrue, és a dir: La Sireneta. Per tornar al centre agafem el tren a Osterport. Al dia siguent visita a la Galeria Nacional, que els dimecres és gratis, i a Christiania, la ciutat lliure dels '70", una antiga comuna hippy que ha viscut èpoques millors, i on ara abunden yonkies i camells. Val la pena una visita, encara que sense baixar la guàrdia. Tornada al centre i visita a Nikolaj, una antiga església en la qual ara es fan exposicions d'art modern. De tornada a l'hotel comença a ploure.
Copenhaguen Carrer Stroget Christiania Plaza Nongens Nytorv Canal Nyhavn
R113, Oslo - Goteborg tren R113. 13:00 Oslo 17:04 Göteborg. No necessita reserva. Curt, vermell i blanc, com la bandera noruega. Aconseguim un bon lloc amb tauleta i finestreta. Trajecte la mar de còmode. Poc abans d'entrar a l'estació de Göteborg avisen per megafonía que els passatgers que enllacin amb un tren a Copenhaguen passin per informació. Mal rotllo... tren R1105. 17:40 Göteborg 21:23 Copenhague. Reserva: 6€. Ha estat plovent, hi ha trams de via inundats i hem de fer el tram fins a Kungsbacka amb autobús. Veient-nos la cara de distracció i cansament, l'amable informador ens regala un parell de fantàstiques i cruixents galetes de xocolata. Després d'un quart d'hora sota la pluja ens asseiem al bus.
Churchill Park El trajecte que el tren fa en 18 minuts ens porta dues hores a causa del caos circulatori que han provocat les pluges. En arribar a Kungsbacka cal córrer per agafar el tren. Poc abans d'arribar a Malmö ens assabentem que el tren acaba aquí el seu recorregut. Cal canviar de tren. Per sort és la via del costat. Amb tot arribem a Copenhaguen nomes amb una hora de retard, en gran part gràcies a l'ajuda que hem rebut de quants suecs ens hem trobat pel camí. No hi ha megafonia en anglès als trens.
Mapa Mapa de la ciutat (b/n), Mapa Mapa detallat del centre (b/n).

Churchill ParkChristianiaEl carrer Istedgade, darrere de l'estació, esta plena d'hotels a banda i banda de diferents preus i categories. En deu minuts instal·lats.> Hotel  Hotel Absolon. 660kr. L'aparença és bona, però després l'habitació que ens va tocar era una merda. Amb prou feines un cuchitril cutre i brut, amb un llit d'1,80 mts. Dutxa i bany compartit per cada 10 habitacions. Esmorzar no inclòs.  Hotel Hotel Selandia 775kr. Hab. doble confortable, amb bany, dutxa, TV, eixugador de pèl, i esmorzar inclòs. Internet gratuït. Cèntric.
Sugerencia Enllaços d'interès www.dsb.dk Sistema Ferroviari, Embajada de Dinamarca en Madrid, Visiting Copenhagen, Hostel Sleep in Heaven, Wonderful Copenhagen, Copenhagen This Week, Dinamarca Pagina web oficial, Oficina de Turismo

 Preus
  Cervesa presió 28 kr   Cervesa Leffe Blond 48 kr
  Aigua 12 kr