Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

INTERRAIL

Viena

Existeix la Viena imperial i clàssica dels Habsburgo, la colorista i subrealista de Hundertwasser, la musical de Strauss, l'Òpera i el vals, la qual veus navegant des del Danubi, la dels cafès i els seus pastissos, la de les saltxitxes de frankfurt, la dels jardins, o la dels seus innombrables museus i esglésies, i a totes elles es pot arribar fàcilment passejant entre els seus còmodes parcs i avingudes. Viena és una ciutat que satisfarà les expectatives de qualsevol.
Palacio Imperial Només baixar del tren reservem seient per l'endemà a la nit cap a Budapest. Després de deixar les coses a l'hotel i d'una bona dutxa, començem pel Sigmund Freud Park i l'Església Votiva, seguint l'avinguda Ring arribem al Rathaus, passem una estona als jardins plens de paradess nadalenques. Creuant el parc s'arriba al Parlament, i reprenent el Ring a Maria Theresen Platz, on estan el Museu de Belles Arts i el d'Història Natural. Agafem forces al restaurant Centimeter (17€). Des d'allà a Karlsplatz i l'edifici de la Secessió, Scharzenberg Platz, la Plaça Beethoven i el Statpark on es troba la famosa estàtua a Johann Strauss. Per a finalitzar un capritx de luxe al Cafe Sacher (16€), al costat de l'Òpera.
Estatua a Johann Strauss, Stadt Park El segon dia anem directes a veure el Palau Imperial, on vam presenciar una recepció oficial, banda de música i desfilada militar inclòsa. Camí de l'Òpera i la Catedral fem una aturada tècnica en un dels típics llocs de saltxitxes (7€). Deixem el millor per al final, visitem dues cases de l'artista vienès Friedensreich Hundertwasser, Kunsthaus i Hundertwasserhaus, el seu estil sembla una fusió entre Tim Burton i Agata Ruiz de la Prada. La nostra visita a Viena acaba als jardins Belvedere on hi ha una exposició permanent de Gustav Klimt (9€), encara que desafortunadament només hi ha deu obres seves.

Iglesia de San Carlos Hundertwasserhaus Parlamento Kunsthaus Museo de Arte Moderno, MUMOK
Restaurante Centimeter No marxeu sense provar el famós apfelstrudel, pastís de pasta fullada de poma, o alguna de les saboroses saltxitxes a les nombrosas paradetes al carrer per uns 3€.
tren EN 239. 20:44 Venècia Sta. Lucia 08:30 Viena Westbanhof. Reserva: 25€/35€ compartiment sis/quatre El tren té tot just deu vagons, els dos últims són italians i la resta austríacs, OEBB. A més dels vagons de seients, hi ha compartiments de lliteres per a dues, quatre o sis persones. Estan nets però hi ha pocs seients al passadís. Esmorçar gratuït, cafe o te amb un parell depanets amb melmelada i mantega.
Hundertwasserhaus Kunsthaus Hotel Wombats City Hostel. XV, Grangasse, 6. A 10 minuts de l'estació de Westbahnhof. 21€ persona en hab. doble amb bany i dutxa. Tovallola petita i sabó. Net i cuidat. Internet, billar, futbolin. Esmorçar bufet lliure 3,5€

Restaurant Rest. Centimeter. Cadena de cerveseries on es pot menjar barat i en abundància. El menjar es ven per centímetres. Plats freds i calents, sopes, amanides, entrepans, pasta, cervesa... Les racions són descomunals: dos metres de saltxitxa bratswurst per 6,5€, o un carretó d'obra ple de menjar vienès per 26€. Restaurant Cafe Sacher. Opció mes refinada i cara, és un típic cafè d'estil clàssic vienès on es pot degustar el famós pastís de xocolata que duu el seu nom, la Sacher Torte. Darrera de l'edifici de l'Òpera.
Mapa Mapa de la ciutat (3300x2300), Mapa Mapa detallat del cente
Sugerencia Enllaços d' interès OEBB Sistema Ferroviari, Vienna, Virtual Vienna, Vienna On Line, Vienna City Guide, Austria Info

 Preus
  1/4 pizza, carrer 2,5€   Internet, 1h 1,5€
  saltxitxes, carrer 3€   Aigua 1,5 litre 1,5€
  Camamilla + Xocolata 5€   Applestrudel 1,40€