Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

INTERRAIL

Varsòvia

El 2 d'octubre de 1944 la insurrecció polonesa és derrotada, Hitler com a represàlia ordena la destrucció total de cada edifici de la ciutat de Varsòvia, el 84% va ser arrasat. La reconstrucció va començar tot just després de la fi de la guerra. A més de crear una ciutat nova i moderna d'àmplies avingudes, va recuperar el seu colorit centre històric deixant-lo tal com era al segle XVII.
Rynek Starego Miasta Un llarg passeig pel carrer Krakowskie, passem per davant de la Universitat, parem a una cafeteria a prendre quelcom calent, i acabem a la Plaza Zamkowy, per la qual s'accedeix a la Ciutat Vella (Stare Miasto). A la plaça uns pocs centenars de persones desafien al fred per a animar a la seva selecció de voleibol a la final del campionat del món que els enfronta a Brasil. Una mica mes endavant ens crida l'atenció el colorit de les façanes de la plaça Rynek, l'antiga plaça medieval del mercat. Al seu voltant es troben el Museu Històric de la Ciutat, el Castell Reial, la Catedral de Sant Joan Baptista, i un munt de carrerons per on donar un agradable passeig.
Umschlagplatz A mitg matí ens apropem al barri jueu, comencem visitant el Museu Pawiak, un antic centre de reclusió i tortura per on va passar el 10% de la ciutat durant la guerra. Després de dinar al Warsawa Jerozolima (131 PLN), visitem l'Umschlagplatz, el punt des d'on els jueus eren deportats als camps d'extermini. El bus 180 (3 PLN) ens retorna a l'hotel. El segon dia el comencem al "Palac Kultury i Nauki", un edifici de l'època de Stalin que amb 230 mts d'alçada és el mes alt de la ciutat. Hi ha un mirador a la planta trenta (20 PLN), la resta de l'edifici esta repartit entre oficines, museus, teatres, centres lúdic-culturals, restaurants i botigues.
Pomnik Chopina Després d'una ràpida visita a la sinagoga Nozyka, l'única que va quedar al gueto després de la Segona Guerra Mundial, i una església a la plaça Grzybowski amb una estàtua de Joan Pau II a la porta, agafem l'autobús 160 (3 PLN) fins al parc Lazienki. És el parc més gran de Varsòvia, esquirols, ocells, camins, canals d'aigua plens d'ànecs, i un monument a Chopin, el celebre pianista i compositor polonès. Enmig del parc esta el carísim Belvedere, una mena d'hivernacle reconvertit en restaurant, on prenem una xocolata calenta (24 PLN). De tornada a l'hotel, comprem al super, i fem un fantàstic falafel en una concorreguda paradeta al carrer Marszal Kowska, abans de dirigir-nos a l'estació.
Juan Pablo II Rte. Belvedere, Parque Lazienki La Sirena, simbolo de la ciudad Museo Wiezienia Pawiak Palac Kultury i Nauki
Tren R201, Praga - Varsòvia tren R 201. 21:18 Praga 06:39 Varsòvia. Reserva 24€ Igual que el tren que ens duu a Praga encara que fa millor olor i està millor distribuït. És un compartiment per a dues persones, tauleta raconera que amaga un netejamans amb dues aixetes, també hi ha un armariet i penjarobes. A l' armariet hi ha quatre ampolles petites d'aigua amb gas, una sense, i un parell de croissants de xocolata, a part d'una petita tovallola i una pastilla de sabó per a cadascú. Ens desperten una vegada a les 02:00 per a demanar-nos el passaport. La destinació final del tren és Cracovia, així que tot just es deté un minut a Varsòvia. Cal donar-se pressa per a baixar.   Mapa Mapa de la ciutat (b/n), Mapa Mapa detallat del centre.
Hostel Oki Doki Sugerencia Els trens s'anuncien pel número de andana, no de via. A cada andana hi ha dues vies, esquerra i dreta, cal estar atent per veure per on passa. Vocabulari bàsic : tor = vía, peron = andana.
Hotel  Oki Doki. 140/185 PLZ hab. doble sense bany/amb bany. A només deu minuts de l'estació i molt a prop del centre. Net i d'habitacions àmplies. Cadascuna està decorada de forma diferent per algun artista local. Bon ambient, bons preus i personal molt amable. Hi ha bar, esmorzar inclòs i internet gratis. Restaurant Warszawa Jerozolima. Curiós restaurant de cuina "judeo-polonesa" en ple barri jueu. Bon menjar, encara que no especialment barat.

Plaza Zamkowy Parque Lazienki Rest. Warszawa Jerozolima Hostel Oki Doki Rynek Starego Miasta
 Preus
  Billet transport 3 PLZ   Cafè 5 PLZ
  Menjar 65 PLZ   2 Cerveses + patates 12,5 PLZ
  Xocolata Rest. Belvedere 12 PLZ   Kebab 8 PLZ
  Aigua 1,95 PLZ   Acces Edifici Stalin 20 PLZ