Capçelera

INTERRAIL

Oslo

Oslo esta situada a l'extrem d'un fiord i envoltada d'un magnífic paisatge de boscos i pujols. De petites dimensions, tota ella és accessible a peu. Encara que és una ciutat cara, la seva renda per capita és un 25% mes alta que la mitjana de la UE, es mereix una visita, encara que només sigui per a veure "El crit" de Munch a la Galeria Nacional.
AyuntamientoKarl Johans gate és l'artèria principal d'Oslo, va des de l'Estació de tren fins al Palau Reial. Pujant per ella els primers punts d'interès que trobem són la Catedral, que esta tancada i en obres, i el Parlament (Stortinget). Al'arribar a la plaça Eidsvolls, on es troba el Teatre Nacional, ens aturem a veure com patinen un grup de 30-40 persones en un petit estany gelat enmig de la plaça. Ens acostem a l'Ajuntament, on assistim a l'arribada de cotxes oficials i convidats, anunciats amb música d'orquestra, al lliurament del Premi Nobel de la Pau. Seguim per Karl Johans cap amunt, passant per Fortaleza Akershusdavant de la Universitat, fins el Palau Reial, on veiem sortir als reis segurament cap a la cerimònia de lliurament del Premi Nobel. De tornada passem per la Galeria Nacional, on prenem unes infusions (65 kr) i decidim tornar quan s'ha fet fosc. Fins a llavors visitem la fortalesa Akershus Slott, una antiga residència reial, des d'on hi ha bones vistes de la zona del port i l'Ajuntament. Per fi la Galeria Nacional, "El crit" i "La madonna" de Munch, Monet, Cezanne, Rodin... Imprescindible. Passejant fins a Aker Brygge, un àrea comercial que va ser antigament una drassana, parem a veure una exposició al Nobel Peace Center.
Esperando a Muhammad Yunus, Nobel de la Paz 2006 De tornada a l'hotel, ens trobem amb mig miler de persones que amb espelmes a les mans esperen que Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006, surti a saludar des de la balconada del Grand Hotel. Desafortunadament la nostra paciència s'esgota just cinc minuts abans de que surti, i ens hem de conformar amb escoltar els vítores des de lluny. A l'endemà, recollim la roba neta i seca després de dues rentadores nocturnes. Sota una persistent pluja sortim a comprar uns regals per als fills de Judith i Jos, amb qui passarem uns dies a la seva casa d'Amsterdam.

Oslo Oslo Plaza Eidsvolls Vistas desde la Fortaleza Akershus Fortaleza Akershus
X2 433, Estocolm - Goteborg tren X2 433. 12:15 Estocolm 15:17 Göteborg. Reserva: 3,5€. Res que veure amb els altres dos trens suecs que hem agafat. Modern, net, molt de l'estil alemany. Compartiments de quatre en la seva majoria amb taula al mig. Connexió sense fil a tot el tren. El paisatge espectacular, petits pobles amb cases de colors, fiords, tundra... tren R 396. 16:40 Göteborg 20:45 Oslo. No cal reservar. Curt, vermell i blanc, com la bandera noruega. Disposa de tot tipus de comoditats: vagons de descans on no es permet l'ús de mòbils, màquina de cafè i xocolata calenta, lavabos amb portes d'obertura electrònica...

X2 433, Estocolm - Goteborg R 396, Goteborg - Oslo Hotel Sentrum Pensjonat. 648kr. Hab. triple, bany i dutxa compartit. Disposa de cuina comunitària i sala de TV. A l'habitació hi ha TV i DVD i pel·lícules gratis a recepció. Servei de bugaderia inclòs, 10kr el sabó. L'amo, un tipus molt simpatic. Cèntric a dos carrers de Karl Johansgale, i a cinc minuts caminant de l'estació.  Hotel  Hotel Borsparken. 950 kr. Molt centric, TV, moble bar, i esmorzar bufet lliure inclòs. Mapa Mapa de la ciutat.

 Preus
  Internet 1h 60 kr   Plat Kebab 94 kr
  Infusió 35 kr   Pasta pastisseria 30 kr