Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

INTERRAIL

Budapest

Budapest és probablement la ciutat mes interessant d'Europa. Amb una àmplia herència cultural, esta dividida pel riu Danubi, Buda es la ciutat vella medieval sobre el pujol, i Pest la moderna metròpoli. Per aquí van passar romans, tártars, otomans, els Habsburg i l'imperi austro-hungar, soviètics... Hi ha sinagogues, mausoleus, pistes de patinatge a l'aire lliure, banys termals i piscines públiques, enormes parcs... Però el millor és que tot esta fet per als ciutadans, que acudeixen en massa a aquests serveis desplaçant-se amb els sorollosos tramvies o amb la línia de metro més antiga del continent.
Bastion de los pescadores Agafem el metro sense picar el bitllet. Ens enxampen. Multa. Perdem una bona estona a l'estació de Keleti Pu reservant llitera per a Praga. Comencem la visita per la zona de Buda, sobre els pujols, amb vistes al Danubi, el Bastió dels Pescadors, mirador construït sobre un mercat medieval de peix, l'Església gòtica de Sant Mateu, i el barri del Castell, que conserva encara l'ambient de l'època dels Habsburg. Ja a la zona de Pest, havent creuat el Danubi pel Pont de les Cadenes, dinem al restaurant Gandhi (2.240 HUF). Sortim de dinar i ja gairebé ha fosquejat. Un cop d'ull ràpid a l'Església de San Esteve, la mes gran de Budapest, i un altre a l'edifici de l'Opera.
Baños Szechenyi Ja de nit agafem el metro fins al Parc Varosliget, on estan els Banys Públics Szechenyi, 13€ per dues hores de vapors, jacuzzis, una dotzena de piscines, saunes i banys turcs. Imprescindible. Sopem en un fast food hindú (2.840 HUF). El segon dia deixem les motxilles a la consigna de Kaleti Pu (900 HUF), i des d'allà anem al Museu Jueu i la Sinagoga, la més gran sinagoga activa d'Europa i la segona del món. L'Església de San Esteve, el Parlament, i havent dinat (2.310 HUF) el mercat de Kalvin ter. Ja de nit la Plaça dels Herois, al final de l'avinguda Andrassy, i el Castell de Vajdahunyad, a Varosliget (el parc municipal), al costat del que hi ha un enorme club de patinatge sobre gel a l'aire lliure.
Parlamento Vistas desde el barrio del Castillo Plaza de los Heroes Baños Szechenyi Sinagoga Mazsihisz
Estacion de tren de Keleti Pu tren ER 347. 20:03 Viena 22:53 Budapest. Reserva: 3,40€ Compartiment de sis seients on ens toca de companya de viatge una gallega una mica pesada la veritat. 20:25 La policia austríaca ens demana el passaport. 20:30 La policia hongaresa ens demana el passaport. 20:35 El revisor ens demana els bitllets. Passades un parell d'hores repartides entre becainas i una mica de lectura, s'escolta un enorme terrabastall, i diversos objectes copegen contra la finestra. Anem en el primer vagó. El tren s'atura immediatament. Hem xocat contra alguna cosa. El poc passatge que hi ha surt al passadís. La policia hongaresa acompanyada del revisor baixa a les vies proveïda de lots. Miren sota el tren i a poc a poc
Basilica de San Esteban es van allunyant, buscant cap a enrere l'origen del problema. Els minuts passen. No hi ha notícies. Tot transcorre en hongarès. La megafonía esta muda. Al compartiment del costat hi ha un jueu, provo sort, aquest si que parla anglès. Em diu que "la nostra hora de partida dependrà de si hem xocat amb alguna cosa o amb algú". Als 30-40 minuts, sense dir ni una sola paraula, el tren reprén la marxa. Segurament havíem xocat amb alguna cosa.

Hotel Hostal Caterina. 36€ hab. doble, bany i dutxa compartits. Molt cèntric, a plena avinguda Andrassy. Edifici vell i decadent, recorda al de Sebastian de Blade Runner. Esmorçar no inclòs. No hi ha internet. Segurament per aquest preu poden aconseguir-se coses millors. Restaurant Rest. Gandhi. Vigyázó Ferenc, 4. Sota el restaurant francès Lou Lou, és un tranquil i relaxant restaurant vegetarià dut per una comunitat hare-krisna. Menjar hindú variat, falafels, sucs de tot tipus i fins i tot la possibilitat de confeccionar-te les teves pròpies amanides.

 Preus
  Sopar Rest. Hindu 1.500 HUF   Internet, 1h 500 HUF
  1 billet metro 380 HUF   Abonament 10 viatges 1.665 HUF
  Abonament transport 3 dies 2.500 HUF   Consigna Kekelti Pu (1 día) 900 HUF
  Xocolata calenta + te 870 HUF   Esmorçar dues persones 670 HUF