Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Estats Units

Arches NP


Extensió Total
Any Fundació
310 km2
Abr 1929
Ciutat més propera Moab, 9 km altitud                  1.227 mts
población             5.130 hab
temp. max/min     9º / 1º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
54 km
1.650 mts
Nit anterior a Torrey 250 km

Carretera entre Moab y Torrey
El tram de la UT-24 entre Torrey i la I-70, encara amb abundant neu als laterals, és un tram molt escènic, una d'aquestes carreteres a les què pararies a cada moment a fer fotos. A més hi ha molt poc trànsit.
Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park
Arches National ParkArches National ParkArches NP ha d'agrair a l'erosió de 100 milions d'anys provocada pel moviment subterrani de sal, junt amb les temperatures extremes sobre l'aigua i el gel, el posseir la major densitat mundial d'arcs naturals. Més de 2.500 que van des de un metre fins als 93 mts de Landscape Arch. Encara que gran part d'ell es pot visitar en cotxe, hi han fantàstiques excursions per fer a peu, d'entre 500 mts i 7 km. Les dues més interessant semblen les que duen a Landscape Arch, l'arc més ample d'Amèrica que vam veure envoltats de xinesos i les seves sorolloses càmeres, i Delicate Arch, una llarga caminada de 3h, potser la mes famosa, que no vam poder fer perquè s’estava fent fosc. Balanced Rock i Double Arch, tots dos molt a prop de la carretera principal, són altres dues meravelles que no pots perdre’t.
Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park
Moab és el poble més gran i millor organitzat de tots els que vam visitar a Utah. És el primer amb carrers més enllà de la carretera. A la Main St. a més de les habituals botigues de roba i souvenirs, hi ha locals especialitzats en muntanyisme i escalada, restaurants de menjar local i mexica, motels, un centre de visitants amb informació de la regió, una benzinera, caixers automàtics, supermercats... Un parell de milles plenes de serveis a banda i banda del carrer.
Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park Arches National Park
Arches National ParkArches National ParkEntrant a Moab des de l'oest, a la part alta d'un turó, es troba el restaurant Sunset Grill, des d'on diuen que hi ha fantàstiques vistes del capvespre. Nosaltres vam veure la posta de sol visitant Arches NP, així que vam buscar altres opcions. Restaurante Miguel's Baja Grill, 35$. Un mexicà autèntic, colorit i animat, amb excel·lent menjar i millors cerveses, a un preu raonable.
camping Riverside Oasis Campground, 24$. A l'entrada de Moab. Disposa d'un petit store amb cafè i te gratuït pels matins. Servei de bugaderia (1$ sabó, 1.5$ rentadora 45 minuts, 1$ assecadora 30 minuts). Les dutxes i lavabos estan molt nets.
Arches National Park