Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Estats Units

Antelope Canyon


Extensió Total
Any Fundació

Ciutat més propera Page, 9 km altitud                  1.255 mts
población             7.217 hab
temp. max/min     24º / 11º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
750 mts
1.129 mts
Nit anterior a Monument Valley 200 km

Lower Antelope CanyonGrieta del Lower Antelope CanyonAntelope Canyon és un dels llocs més fotografiats del món, les càmeres capten tons taronges, grocs, morats o violetes, que varien segons l'hora del dia, i la inclinació dels raigs solars sobre la roca polida i erosionada, creant unes fotos realment espectaculars. 
Les roques que componen el canó són els restes petrificats de dunes de sorra prehistòrics, formats per l'erosió de la pedra arenisca per inundacions sobtades. L'aigua de pluja corre per la conca del canó, recollint la sorra i dipositant-la en estrets passadissos rocosos, fent-los més profunds i allisant els seves dures vores, que formen amb el temps les característiques formes sinuoses en les roques. 
El canó es divideix en dues seccions: Upper Antelope Canyon o The Crack (l'esquerda) i Lower Antelope Canyon o The Corkscrew (el llevataps). Ens expliquen que en el lower la secció d'esquerda, i la forma interna del canó, afavoreixen l'entrada de llum durant més temps, i el fan més pràctic per al turisme en general; però, al upper les hores d'entrada de llum són més limitades, encara que sigui més espectacular, sent més apreciat pels fotògrafs. La veritat és que no vam poder comparar, però el lower canyon satisfà les expectatives del més exigent.
Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon ToursA l'Antelope Canyonnomés es pot accedir amb tours guiats pels indis navajos, en part a causa del risc d'inundacions sobtades durant la temporada de pluges. La pluja no ha de caure directament sobre el canó, de vegades cau a dotzenes de milles de distància, aigües amunt, on és canalitzada pels canons baixant de forma embravida sense avís previ. És un risc real a tenir molt en compte, a l'agost de 1997 onze persones van morir en un flash flood, que es com es coneix aquest fenomen.
Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon
Las visitas cuestan entre 20$ (lower) y 40$ (upper), más 8$ de impuestos para la Navajo Nation. En la carretera AZ-98, poco antes de llegar a Page, hay dos de las pocas compañías que los ofrecen: Antelope Canyon Navajo Tours (upper canyon) y Lower Antelope Canyon Tours (lower canyon). Duran entre 1h15 y 1h30, y parten cada 30 minutos. La prime time, la mejor para sacar fotografías y por tanto la más solicitada, es entre las 10:00 y las 12:00, porque es cuando mejor entra la luz del sol y provoca esos colores tan espectaculares. Hay tours especiales para fotógrafos. que duran entre 2h y 2h30, y cuestan 50$ más.
Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon
A pesar de ser un pueblo relativamente grande, la fisonomía de Page no es muy diferente del resto. La mayor parte de él se distribuye a lo largo de una carretera, a los lados hay iglesias, casas prefabricadas, restaurantes, supermercados y algún motel. Aprovechamos para comprar provisiones en un supermercado, nos sentamos en la terraza de Restaurante Fiesta Mexicana (30$), a tomar dos gigantescos margaritas acompañados de salsa picante de jalapeños y nachos, obsequio de la casa.
Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon Lower Antelope Canyon
camping Page Lake Powell Campground, 20$. A dos minutos en coche del centro de Page, y a 8 km del cañón. Está a reventar, la mayoría son RVs. Además de los servicios clásicos que hemos ido encontrando en todos los campings, dispone de piscina cubierta, sala de fitness. Los lavabos y duchas están limpios, aunque son algo escasos. Café gratuito en recepción.