Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Estats Units

San Francisco

San Francisco em va semblar una destinació absolutament sobrevalorada. El centre està vist en un dia, i encara tens problemes per omplir la tarda. Hordes de turistes que passegen entre botigues i tramvies de fusta en barris convertits en parcs temàtics modelats per esprémer les butxaques del visitant, algunes zones de la ciutat no són molt diferents de Disneyland...
Golden Gate, San Francisco
El downtown és bastant compacte i és fàcil recorre’l-caminant. Market Street és el carrer amb més trànsit de la ciutat. Entre la 4th i la 7th està plena de botigues, hotels i restaurants. Però el cor de la ciutat, i la seva principal zona comercial és Union Square. Al Districte Financer destaquen un petit bosc de sequoies situat entre els alts edificis i gratacels, i la Transamerica Pyramid, l'edifici més alt de San Francisco. Chinatown és la comunitat xinesa més gran i més antiga fora d'Àsia, però està tan ple de botigues de souvenirs per a turistes que és difícil gaudir la seva essència. Aquí crida l'atenció Columbus Tower, un flatiron de color verd propietat de Francis Ford Coppola.
Chinatown, San Francisco Pirámide Transamérica Clásica calle de empinadas cuestas Torre Coit Columbus Tower
Murales en la Torre CoitConstruït sobre 43 turons alguns barris tenen carrers impossibles plens de empinades costes, és per això que el tramvia és el mitjà de transport més pràctic i còmode per a allunyar-se del centre. Sobre una d'aquestes turons, després d'una saludable caminada està Coit Tower, una torre blanca i lluent dedicada als bombers de San Francisco, que ofereix sens dubte les millors vistes panoràmiques de la ciutat. A la planta baixa hi ha uns murals estil Diego Rivera.
Vistas desde la Torre Coit Vistas desde la Torre Coit Vistas desde la Torre Coit Vistas desde la Torre Coit Vistas desde la Torre Coit
El barri de Fisherman's Wharf, que abasta diversos dels antics molls, s'ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat. A més de comptar amb un animat ambient nocturn, està plena de restaurants, botigues, terrasses, museus, artistes de carrer, i en Pier 39, a més de diverses terrasses agradables on prendre menjar americà i beure cervesa de barril, habita de manera estable una colònia de lleons marins.
Leones marinos en Pier 39 Leones marinos en Pier 39 Leones marinos en Pier 39 Leones marinos en Pier 39 Leones marinos en Pier 39
Golden Gate BridgeGolden Gate BridgeEn San Francisco Whale Tours vam contractar una excursió de 5h (de 08:00 a 13:00, 80 $) per veure balenes. Anuncien que el dia anterior van veure balenes humpbak i grises, però nosaltres no vam aconseguir veure més que dofins i ocells. Tot està molt ben organitzat, entre la tripulació una naturalista ens dóna explicacions de l'ecosistema de la badia durant el viatge, el vaixell és còmode i el passeig agradable, però sense veure animals sembla car, però amb la natura mai se sap. El vaixell és ideal per veure un dels ponts més famosos del món, el Golden Gate Bridge.
Tranvia en Market Street Pier 39, San Francisco Union Square, San Francisco Chinatown, San Francisco The Painted Ladies
hotel Aida Hotel, 60$, esmorzar inclòs (donuts). Nivell mitjà, moqueta, wifi gratuït, cafè i te gratuïts tot el dia. El millor que té sens dubte és la seva ubicació, a Market amb la 7th, davant del tramvia F que porta al Pier 39 travessant el downtown, i el bus 70 que porta a Sausalito. No té pàrquing però n'hi ha un al carrer de darrere, 25$ dia i nit, 15$ només la nit.
Sausalito, Bahia de San Francisco Sausalito, Bahia de San Francisco Sausalito, Bahia de San Francisco Sausalito, Bahia de San Francisco Sausalito, Bahia de San Francisco
I a l'altra banda del Golden Gate Bridge es troba Sausalito, un preciós poble entre un turó i el mar, que va adquirir fama després de la Segona Guerra Mundial com a colònia d'artistes i bohemis que vivien en cases flotants sobre la badia. Avui dia està ple de botigues, restaurants i cafeteries, i s'ha convertit en un altre parany caça turistes.