Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Estats Units

Bryce Canyon NP


Extensió Total
Any Fundació
145 km2
Feb 1928
Ciutat més propera Tropic, 18 km altitud                  1.923 mts
población             500 hab
temp. max/min     18º / -5º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
60 km
2.500 mts
Nit anterior a Springdale 170 km

Red Canyon
Seguim la US-89 entre Springdale i Tropic, una bonica carretera que travessa una amplia vall. Girem cap a l'est en la Scenic Byway 12, que s'endinsa en el Dixie National Forest mitjançant el Red Canyon, una vall poc profund enmig d'espectaculars torres d'arenisca vermella erosionada que formen els pinacles, torres, columnes i hoodoos que veurem al Bryce Canyon NPperò a una escala més petita i amb menys variació de colors. El canó s'inicia amb dos arcs naturals de pedra sota els quals passen els cotxes, i segueix durant deu minuts, embolicat en vermell brillant que contrasta amb els verds pins.
Scenic Byway 12 Scenic Byway 12 Red Canyon Red Canyon Red Canyon
Bryce Canyon NP no és pròpiament un canó, sinó un gran amfiteatre natural format per l'erosió, on destaquen principalment els hoodoos, unes grans columnes naturals de roques de color vermell ataronjat, que han estat modelades després de segles d'erosió natural causada pel vent, l'aigua i el gel. Aquestes xemeneies, molt similars a les de la Capadòcia, poden mesurar des d'un parell de metres fins a deu pisos d'alçada, creant unes vistes espectaculars, sobretot quan es veuen agrupades per centenars des de les parts més altes del canó. Una de les vistes mes espectaculars la trobem a Fairyland View Point, un mirador al qual s'accedeix prenent un curt desviament a la carretera que va des de Tropic al Visitor Center.
Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP
Tropic és un petit poble d'uns 500 habitants amb tots els serveis, hi ha més d'una dotzena de motels i restaurants, esglésies, serveis mèdics, benzinera, i fins i tot una biblioteca. Restaurante Bryce Canyon Pines, 40$. Local de fusta a la vora de la carretera. Xampinyons, aletes de pollastre rostides, i amanida amb quatre salses. Tot molt bo i racions enormes.
Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP
Centro de Visitantes, Bryce Canyon NPNorth Campground, Bryce Canyon NPcamping North Campground, 15$. Dins del parc natural. És un càmping d'auto servei. A l'entrada s'agafa un sobre que conté un formulari amb instruccions, i un comprovant numerat. Esculls la plaça on passaràs la nit, muntes la tenda de campanya, omples el formulari, i ho fiques dintre del sobre junt amb els diners. Finalment introdueixes el sobre a la bústia de l'entrada. A cada plaça hi ha un pal on es col·loca el comprovant amb el número, com a acreditació de registre i pagament. Això no funcionaria a Espanya...
Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP Bryce Canyon NP
És un lloc tranquil i silenciós, envoltat d'alts pins. En el General Store, a cinc minuts en cotxe, hi ha les dutxes (2$ per 8 minuts). Aquí a més de souvenirs, es poden comprar entrepans, galetes, sopes, aigua i refrescos, cafè, i alguna cosa mes, però tot molt bàsic. Disposa d'una petita terrassa amb taules, ideal per esmorzar o sopar el teu propi menjar.
Bryce Canyon NP