Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Canadà

Mont-real

Mont-real és la major ciutat francòfona del mon després de París, una ciutat bilingüe en un país on l'anglès és llengua majoritària, i en una àrea de clara influència nord-americana. Està dividida entre la zona oest francòfona, i l'est anglòfon, i encara que la majoria parlen dos idiomes, segons la part de la ciutat en la qual et trobis, s'espera que et dirigeixis a la gent en un idioma o un altre. Potser aquest bilingüisme és una de les causes de la seva marcat ambient europeu, que al costat de la considerable població immigrant, es manifesten amb una variada oferta gastronòmica, cultural i ambient nocturn.
Vistas de la ciudad desde Miont Royal
Igual que a Toronto, l'abril no és la primavera de Barcelona, mínimes de -5º i neu els tres dies. Tot i que no és incompatible amb el turisme, afecta en el sentit de que moltes atraccions o serveis estan tancats per fora de temporada.
hotel Alexandrie Hostel, 50$. Habitació doble, compartint cuina i bany amb dues habitacions. Simple i bàsic, però molt net. Esmorzar inclòs: torrades, mantega i melmelades diverses, cafè. Wifi. A l'àrea comú hi ha una cuina, nevera, taules per esmorzar, ordinadors sofàs i una petita biblioteca. A 400 mts de l'estació Greyhound a NYC.
Plaza Vauquelin Hotel de Ville Basilique de Notre Dame Banque de Montreal Centre de Historie de Montreal, Place Youville
Place De la DauversièrePlace YouvilleUn bon punt de partida és la Place d'Armes, centre del Barri Vell, presidida per una estàtua de Maisonneuve, fundador de Mont-real. El primer que crida l'atenció són les dues torres de Basilique Notre-Dame (1829). La seva impressionant decoració interior de fusta, amb nombroses pintures, vidrieres i escultures, només pot ser visitat en tours guiats de 20 minuts (5 $). Just al seu costat hi ha el Old Seminary (1685), l'edifici més antic de la ciutat, la seu porticada del Banque de Montreal, el Aldred Building, un edifici art decó que pretenia imitar l'Empire State, i el New York Life Building, el primer gratacels de la ciutat.
Centre de Historie de Montreal, Place Youville Basilique de Notre Dame Colonne Nelson Estatua de Maisonneuve y Banque de Montreal en la Place d'Armes Edificios Aldred y New York Life
Ayuntamiento de MontrealVistas desde el Parc Mont RoyalSeguint la Rue de Saint Paul, un bonic carrer comercial empedrat on la majoria dels edificis són del segle XIX, s'arriba a la Place Jaques Cartier, usada durant molts anys com a mercat públic. A l'extrem nord hi ha la Colonne Nelson, una estàtua en honor del vencedor anglès de Trafalgar sobre francesos i espanyols, que descansa sobre una alta columna. Després d'ella, creuant la Rue de Notre Dame, la Place de Vauquelin, l'Hotel de Ville, l'Ajuntament de Mont-real, i darrera d'ells el Champ de Mars. En el costat oriental de la plaça queda el palau de Chateau de Ramezay, convertit actualment en Museu d'Història.
Place Youville Christ Church Cathedral Rue Saint Paul Chapelle Notre Dame de Bonsecours Sant Jean Baptiste Church
Parc La FontaneTorre del reloj, Old PortEl vell port discorre paral·lel al riu Sant Llorenç, és una zona verda i recreativa, on passejar, anar en bicicleta o prendre algun ferri a l'illa de Santa Elena. El seu element més cridaner és la Torre del Rellotge, un monument en record als mariners que van morir a la Primera Guerra Mundial. Davant del Quai de l'Horlegue hi ha el Marche Bonsecours, primer ajuntament i després mercat municipal durant més d'un segle, avui està ocupat per galeries i botigues de roba; i la Chapelle Notre Dame de Bonsecours, la més antiga de la ciutat, és on s'encomanaven els pescadors abans de sortir a la mar. Des de la Torre hi ha espectaculars vistes del riu, el barri vell, i el centre de la ciutat; i la capella actualment alberga un Museu d'Arqueologia.
Torre del reloj, Old Port Marche Bonsecurs Chapelle Notre Dame de Bonsecours Rue Bonsecurs Edificie Allan
Chinatown és un petit barri d'estrets carrers de vianants, ple de restaurants, botigues i neons, al més pur estil oriental. El seu únic espai obert és la Place Sun Yat-Sen, on hi ha un petit temple. Exteriorment està clarament delimitat per quatre paifangs (arcs) d'accés pels quatre costats. A la porta sud hi ha dues shishi, lleons guardians.
Place des Arts Opera de Montreal Centro Comercial des Jardins Place Sun Yat-Sen, Chinatown Puerta de acceso a Chinatown
El Parc du Mont-Royal és una àmplia zona verda i d'oci al costat del centre de la ciutat. Aprofitant un petit turó, quilòmetres de camins permeten passejar, córrer, anar en bicicleta, esquiar o muntar a cavall, entre boscos, llacs, i palauets. Val la pena passar almenys mig dia relaxat, gaudint de la natura i d'algunes de les seves espectaculars vistes.
Parc Mont Royal Parc Mont Royal Parc Mont Royal Parc Mont Royal Parc Mont Royal
Parc Mont RoyalParc Mont RoyalOlympic Parki voltants, són part de les instal·lacions usades durant els Jocs Olímpics de Mont-real '76. La peça central evidentment és el Stade Olympique, un recinte amb capacitat per a 80.000 espectadors, el sostre retràctil del cual és obert i tancat per una enorme torre inclinada de 175 mts d'alçada. Dins d'una zona coneguda com Espace pour la vie, es troben els quatre museus d'història natural de la ciutat: Biodome, on amb nombroses plantes i animals es reprodueixen 04:00 ecosistemes diferents, el Jardí Botánic, el més important del món després del de Kew , a Anglaterra, el Planetarium i l'Insectarium.
Stade Olympique Biodome Olympic Parc Tower area Biodome Torre del Stade Olympique
Dorchester SquareSale Bourgie HallLa veritat és que les opcions a Mont-real són infinites. Altres zones destacades són el Barri Llatí, als voltants de UQAM i Sant-Denis St, conegut per les seves teatres, ambient artístic, boutiques, restaurants i cafès, es respira ambient jove i desenfadat; la Gay Village, que te l'eix principal a Saint Catherine St; el Quartier des Spectacles, on hi ha fins a 30 sales d'espectacles que sumen gairebé 28.000 seients, entre ells Place des Arts, el complex cultural més gran del país; o Plateau Mont-Royal, el barri bohemi i cultural de moda, on totes les ètnies es donen cita als seus cafès, bars, botigues de disseny o galeries d'art.
Rue Saint Denis Alrededores del Parc La Fontane Sant Louis Square Rue Saint Denis Gay Village
Restaurante Boustan. Libanès. Menjador i takeaway. Racions generoses. Carta amb fotos, 6-8 plats a escogir. Versió plato 10$, Versió para portar 5$. Restaurante En Central Station hi ha una gran varietat de restaurants i locals de menjar de tota mena, on molts d'ells comparteixen taules. Hi ha diverses fleques i pastisseries. Combinat de sandvitx de pollastre i dues amanides a triar 13$.
Arte callejero Arte callejero Arte callejero Arte callejero Arte callejero
Bus Des de la Gare d'autocars de Montréal surten els autobusos cap a Quebec, Ontario i l'estat de New York (EEUU). Està connectada amb Metro (3$). Tren Tant Amtrack com Via Rail Canada ofereixen els seus serveis des de Gare Centrale. Els trens que uneixen Toronto i Mont-real són còmodes, amb portaequipatges, Wi-Fi gratuïta, i carret de menjars i begudes al vagó.
Arte callejero Alrededores del Parc La Fontane Place Sun Yat-Sen, Chinatown Place d'Armes Arte callejero