Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Estats Units

Wawona Grove Yosemite NP

Extensió Total
Any Fundació
3.026 km2
Oct 1890
Ciutat més propera
                  a
      Wawona Grove
Oakhurst, 33 km altitud                  693 mts
población             2.829 hab
temp. max/min     27º / 11º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
50 km
1.220 mts
Nit anterior a Panamint Springs 540 km

Wawona Grove, Yosemite NP
Bravo Farms, TulareAvui conduirem tota la jornada, 540 km fins Coarsegold, a prop de l'accés sud a Yosemite NP. Parem a dinar a Restaurante Bravo Farms (23$), Tulare. Elaboren els seus propis formatges, que venen al costat d'altres productes frescos, i variats i originals souvenirs. El restaurant té un fantàstic pati amb barbacoa ple de tot tipus d'excentricitats: per allà passeja’n lloros, ànecs, cabres, i gallines a les que pots alimentar per 25 cent., hi ha un cotxe que es mou com un autòmat, un lloc de fira de tir al blanc, un petit estany amb carpes ... I el millor de tot, el menjar està molt bo.
Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP
KOA Coarsegold Campgroundcamping KOA Coarsegold Campground, 36$. Dutxa calenta, lavabos i bugaderia. Molt espaiós, net, i ben administrat. La wifi és gratuïta, encara que només durant 1h seguida al dia. Cafè i aigua calenta gratis a recepció. A uns 2 km es troba Coarsegold, es veuen alguns restaurants amb bona pinta des de la carretera, i una benzinera. A uns 15 km, una mica més gran, està Oakhurst. Hi ha 3 o 4 benzineres, pubs, restaurants, botigues, un cinema, i un enorme centre comercial. La gasolina a Oakhurst o Coarsegold és gairebé un dòlar per galó més barata que a Wawona, últim punt abans de Yosemite Valley on no hi ha benzineres. Restaurante South Gate Brewery, en Oakhurst, bon pub on fan les seves pròpies cerveses.
Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP
Wawona va ser inicialment un poblat indígena. En 1864 el president Abraham Lincoln cedeix la Vall de Yosemite i el Bosque Mariposa de sequoies gegants a l'Estat de Califòrnia, amb la condició expressa de preservar-lo i destinar-lo a l'ús públic. Yosemite es converteix en el primer National Park del país en 1.872, ocupant 3.000 km 2 a la serralada de Sierra Nevada.
Mariposa Grove és un bosc a l'entrada sud de Yosemite NP que conté al voltant de 500 sequoies gegants madurs. Cal aclarir que les sequoies gegants no són els arbres més alts del món, ni els de major diàmetre de tronc, ni tan sols els més vells, sinó que són els éssers més voluminosos del planeta. Però no per això deixen de ser espectaculars.
Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP Wawona Grove, Yosemite NP
Wawona Grove, Yosemite NPDes del parquing un shuttle bus ens porta al Visitor’s Center, des d'on diversos senders recorren el bosc permetent arribar fins als peus d'aquests gegants. Entre d'altres Grizzly Giant amb els seus 1.800 anys d'antiguitat i una circumferència a la base és 29 mts, Columbia Tree de 88 mts d'alçada, o el famós Califòrnia Tunnel Tree, tallat en 1895 per permetre el pas de diligències tirades per cavalls i que avui dia es pot creuar caminant. Crida l'atenció veure sequoies amb restes d'incendis, però és que la fusta i escorça de les sequoies són resistents als focs, que eliminen les plantes que els fan competència i deixen un sòl ric en minerals idoni per al seu sistema reproductiu. Així que els incendis han contribuït significativament a la seva llarga vida. Aquesta i d’altres curiositats són explicades en panells informatius al peu d'alguns arbres, fent la caminada més amena. De les tres rutes proposades, agafem la de dificultat i durada mitjana, prevista per fer en 2h-3h, i que nosaltres fem a 4h parant per dinar.