Capçalera

Estats Units

Grand Canyon NP


Extensió Total
Any Fundació
4.900 km2
Feb 1919
Ciutat més propera Tusayan, 11 km altitud                  2.015 mts
población             560 hab
temp. max/min     20º / -3º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
100 km
2.200 mts
Nit anterior a Page 220 km

Grand Canyon National Park
El Grand Canyon és l'evidència de 2.000 milions d'anys del riu Colorado soscavant el terreny, capa rere capa de sediments, al mateix temps que l'altiplà del Colorado s'elevava. Té uns 446 km de llarg, entre 6 i 29 km d'ample, i una alçada de més de 1.600 mts. Està dividit en North Rim, un bosc d'altura, serè i tranquil, massa fred per al mes d'abril; i South Rim, la zona més concorreguda i on hi ha major varietat d'activitats. El fons de la vall és accessible caminant o en mula, i poden realitzar-caminades d'un dia o excursions de més llarga durada per a les quals és necessari obtenir un permís. Una altra opció per gaudir del paisatge és el descens en barca (ràfting), i les passejades en helicòpter o avioneta.
Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park
Accedim a Grand Canyon NP per Desert View. Hi ha un càmping, una benzinera (2,79$ el galó), una botiga de queviures i un petit centre d'informació. Però el seu lloc més emblemàtic és la Watchtower, una torre de pedra de 21 mts d’alçada que ofereix unes fantàstiques vistes panoràmiques de la zona. Aquí s'inicia la Desert View Drive que uneix aquesta secció del parc amb la Village, on son les oficines centrals. És un passeig escènic de 40 km, on hi ha fins a una dotzena de miradors per gaudir de les vistes del riu Colorado i l'enorme esquerda que s’anat produint al llarg de mil·lennis.
Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park
Els orígens del Village es remunten a 1901 quan la Santa Fe Railroad unia Williams amb el South Rim, sent aquesta l'última parada. Avui dia viuen aquí unes 2.000 persones, que ofereixen serveis als cinc milions de turistes que visiten el Grand Canyon cada any. Aquí hi ha de tot: hotels, lodges, restaurants, cafeteries, botigues, i uns supermercats molt ben assortits: llenya, menjar fresc i congelat, galetes, pa i similars, roba i equipament de muntanya (sacs, fogons, frontals...), samarretes, gorres i souvenirs... A les portes de aquests establiments hi ha taules per menjar, i fonts d'aigua gratuïtes on omplir les ampolles.
Grand Canyon National Park
Grand Canyon National ParkDintre del Village hi ha quatre línies d'autobús operatives. La blava permet moure’s entre càmpings, hotels i restaurants, les vermella i taronja fan recorreguts escènics, i la violeta arriba fins a Tusayan. Les carreteres dins el parc estan ben senyalitzades i és fàcil moure’s en cotxe. Per tot el parc és fàcil veure còndors, esquirols, i antílops diversos, així que conduiu amb compte, aquestes bestioles no miren abans de creuar. Una altra opció és caminar, molt sa per cert, però esgotador en un lloc tan gran.
Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park
Grand Canyon National ParkGrand Canyon National ParkHermit Road és una ruta escènica, accessible amb el shuttle bus gratuït, que surt de Grand Canyon Village, i segueix la vora del canó durant 11 kms fins a Hermits Rest. S’atura en 9 miradors, que connecten amb un sender que discorre paral·lel al canó, unint un mirador amb un altre. El shuttle bus passa cada 10 minuts, i es triga entre 2h i 3h a fer tot el loop complet.
Grand Canyon National Park
Mother Campground, Grand Canyon National Parkcamping Mother Campground, 15$ tenda de campanya, dutxa 2$ per 8 minuts. Un lloc idíl·lic enmig d'una immensa i tranquil·la arbreda. La nostra plaça és per a 3 tendes i dos cotxes, mai hem estat tan amples. Al càmping hi ha lavabos però no dutxes, que estan a uns 10 minuts caminant (1 minut en cotxe). La connexió wifi a les tendes és bastant feble, cal anar a l'edifici de dutxes i bugaderia on és molt bona. La segona nit vam comprar llenya (9$) i vam fer la nostra primera foguera i barbacoa.
Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park
Grand Canyon National ParkRestaurante Pizza Pub de Maswick Lodge, local amb una dotzena de sortidors de cervesa. No és barat però és l'única opció si voleu bona cervesa de barril. Ens ho recomana l'encarregat de les dutxes, com el lloc on té la millor i més forta cervesa artesana del parc, "no podreu amb dos", ens diu. I és cert, una pinta de "Grand Canyon", la cervesa torrada de 9º en qüestió, és el límit si volem tornar amb cotxe al càmping. Pizzes a partir de 17$, i cerveses des de 5$.
Grand Canyon National Park