Capçalera

Estats Units

Capitol Reef NP


Extensió Total
Any Fundació
980 km2
Dic 1971
Ciutat més propera Torrey, 17 km altitud                  2.084 mts
población             180 hab
temp. max/min     17º / -6º
Distància recorreguda dins
Altitud del recorregut
50 km
1.650 mts
Nit anterior a Tropic 250 km

Scenic Highway 12
Scenic Byway 12Scenic Byway 12La millor opció, sens dubte, per arribar fins aquí des de Tropic és la Scenic Byway 12, una carretera estatal de 200 km de llarg que comença al sud de Panguitch, creua part del Dixie National Forest i el Parc Nacional Bryce Canyon, continua a través dels petits pobles de Tropic, Cannonville i Henrieville, travessa diverses parts del Grand Staircase-Escalante National Monument, els pobles d'Escalante, Boulder i Grover, l'altiplà Aquarius, i acaba en Torrey, 8 km a l'oest de Parc Nacional Capitol Reef. És una carretera amb un carril en cada sentit, on amb prou feines ens creuem una dotzena de cotxes, ideal per aquells als que agradi conduir gaudint d'un canviant i sublim paisatge, finestreta baixada, colze per fora i cap pressa per arribar.
Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park
Capitol Reef és un entramat de penya-segats i canons, creats després de continus plecs de l'escorça terrestre al llarg de 50 milions d'anys. Els penya-segats de arenisca són de colors intensius, amb capes de diferents tonalitats en pedra i terra, brillants cúpules blanques, ponts i monòlits, són també part del paisatge. Des del Centre de Visitants la Scenic View Route (26 km anada i tornada) es triga unes 2h-3h a recórrer, i ofereix unes vistes impressionants. Imprescindible visitar Gifford Farm House i assaborir una de les seves delicioses pies (6$), assegut al prat que hi ha davant de la granja amb vistes al canó.
Capitol Reef National Park
El parc mante un enorme hort històric de 3.000 arbres, abandonat pels mormons en la dècada de 1960, que inclou pomes, préssecs, peres, albercocs, cireres i prunes. La fruita pot provar de forma gratuïta in situ, i fins i tot comprar-la a pes si vols treure-la del parc. Un altre interessant atractiu de la zona són els panells petroglifs creats entre els anys 600 i 1.300 pels indis freemont, visibles 2 km a l'est del Centre de Visitants, a la carretera UT-24.
Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park
Torrey és un petit poble fundat el 1880 per colons mormons, on viuen menys de 200 persones. Malgrat això l'opció d'allotjament i restauració és abundant i variada. A més a la cruïlla de la UT-12 i la UT-24 hi ha una benzinera.
Sand Creek Campgroundcamping Sand Creek Campground, tendes de campanya 18$, cabanes 38$. Hi ha vents de fins a 60 milles per hora i anuncien fortes nevades per aquesta nit, i aquí les previsions mai fallen, així que vam optar per la cabana. Són petites casetes de fusta amb wifi i calefacció, llit gran, dues tauletes de nit i un porxo amb un parell de cadires. Banys i dutxes compartits, molt nets. Al dia següent es fa de dia a -6º, i tot està cobert per un mantell blanc. Està clar que no acampar va ser un encert.
Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park Capitol Reef National Park
Restaurante Inn & Cafe Capitol Reef, 32$. Motel, tienda de souvenirs y restaurante. Guacamole, hamburguesa, y carrot pie, regado con cerveza negra de Utah. En la UT-24 a pocos metros del camping. Restaurante Castle Rock, 20$. Junto a la gasolinera, en el cruce de la UT-12 y la UT-24. Sandwiches muy buenos en pan de chapata. Hablan español. Restaurante Slackers. Si hay que juzgar un local por la cantidad de coches aparcados en la puerta, está hamburguesería es el mejor de la ciudad. Solo una pega cierra las 20:00.
Capitol Reef National Park