Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera

TUNISIA

El-Jem i Mahdia

Décimo día Després de visitar la Gran Mesquita de Kairouan prenem una tranquil·la carretera d'un sol carril fins a la ciutat de El-Jem.
Coliseo de El-Jem
Coliseo de El-JemColiseo de El-JemLa seva atracció principal és Patrimoni de la Humanitat - UNESCO el coliseu, el coliseu, el testimoni més important de l'antiga ciutat púnica de Thysdrus, convertida en colònia romana a mitjan segle III. Construït entre 230 i 238 és el tercer més gran del món i la relíquia romana més ben conservada d'Àfrica. Té unes dimensions de 138 per 114 metres i una capacitat de més de 30.000 espectadors. Els corredors condueixen a tots els nivells de l'auditori, i dos llargs passadissos subterranis permeten accedir a la zona on esperaven feres, gladiadors i demés víctimes de la barbàrie abans de sortir a la sorra. La vista des de les grades superiors és impressionant. El Museu Arqueològic de El-Jem que ocupa una antiga vila romana a tot just 800 m del coliseu, acull la col·lecció més important de mosaics de Tunísia. L' entrada combinada per ambdues atraccions té un cost de 8 TND + 1 TND la càmera de fotos.
Mosaicos del Museo Aruqeologico de El-Jem Mosaicos del Museo Aruqeologico de El-Jem Mosaicos del Museo Aruqeologico de El-Jem Mosaicos del Museo Aruqeologico de El-Jem Mosaicos del Museo Aruqeologico de El-Jem
Puerta de Skifa el Kahla y el Musée de Mahdia A menys d'una hora de El-Jem es troba Mahdia que deu el seu nom al seu fundador Obeid Allah, primer califa fatimí, conegut com El Mahdi (Salvador del Món). Les platges plenes d'apartaments i resorts per a turistes es troben allunyades del tranquil centre històric. La medina està ubicada sobre una estreta i escarpada península a la qual s'accedeix creuant l'enorme porta de Skifa el Kahla, única resta original fatimí de la ciutat. La relaxada medina, amb més residències que botigues, té el seu centre en la Place du Caire, un plaça amb vistes a la mesquita de Mustafà Hamza (1772) plena de taules dels cafès propers sota les ombres de les parres que la cobreixen gairebé al complet.
Pmientos rojos para harissa Calle de la Medina Place du Caire Puertas de la mezquita de Mustafá Hamza Atún fresco en el mercado de Mahdia
hotel Hotel Medina, 30 TND, a l’interior de la medina i a prop de Skifa el Kahla, les habitacions d’aquesta casa de dues plantes estan organitzades al voltant d'un bonic pati interior on es serveix l'esmorzar, inclòs en el preu: llesques, mantega, melmelada, dues galetes, i te o cafè. Les habitacions són austeres i sense calefacció, bany i dutxa amb aigua calenta compartits.
Desde Cap d'Afrique vistas del cementerio musulman y el ribat
Restaurant Restaurant Neptune, 63 TND brick avec thon, birck avec fruit de mare, civet (un peix) grille, dues cerveses Celtia. Ideal per menjar al migdia ja que a la nit no es pot gaudir de les vistes espectaculars davant de la platja. Els preus del peix fresc, que es cobra a pes, són desproporcionats, 49 TND pel que semblava un lluç de una mica més de mig quilo.
Costa de Mahdia Restos de un barco en el antiguo puerto de Mahdia Cementerio musulman y el ribat de Borj el Kebir Restos de las fortificaciones fatimies Playas de Mahdia al anochecer
Costa de Mahdia Undécimo día Fent una passejada arribem fins al cap d'Afrique on queden fragments del port i les muralles fatimís originals i unes boniques vistes al mar Mediterrani. Darrera nostrees queda el ribat de Borj el Kebir, un fort turc del segle XVI que s'alça sobre la medina, i el cementiri musulmà que ocupa gairebé tot aquest tram de costa. Uns quilòmetres al nord es troba la zona de platges, aquí només hi ha apartaments i complexos hotelers tancats per estar fora de temporada, fins i tot prendre un te es converteix en missió impossible. Donem un passeig sobre la fina sorra blanca, l'aigua és clara i cristal·lina, d'un sorprenent verd turquesa, gairebé no hi ha onatge, i el mar sembla una bassa d'oli.