Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera

TUNISIA

Sidi Bou Said i Tunis

Pueblo de Sidi Bou Said La empinada calle principal de Sidi Bou Said Duodécimo día Des de Sousse tenim com a primera intenció anar a Hammamet, però 100 metres abans del desviament canviem d'opinió i seguim fins Sidi Bou Said, un bonic poble de carrers empedrats plens de flors i estrets carrerons emblanquinats amb cases de portes i finestres blaves, on acudien els residents acomodats de Tunis durant el segle XIX fugint de la sufocant calor estival, i que avui esta envaït per autocars de turistes. Des del pàrquing (2TND) el costerut carrer principal, ple de galeries d'artistes locals i botigues de souvenirs, porta a una petita plaça envoltada de restaurants, cafès i pastisseries. Després d'ella, el carrer es converteix en un passeig amb esplèndides vistes de la badia i el port. A més del far i algun palau o mansió oberts al públic, paga la pena passar-se per Café des Nattes, local tradicional freqüentat per artistes avantguardistes en la dècada de1920.
Plaza central de Sidi Bou Said con el Café des Nattes al fondo Sidi Bou Said desde el Restaurante Chargui No todas las puertas son azules en Sidi Bou Said Sidi Bou Said desde el Restaurante Chargui Calle principal de Sidi Bou Said
Dues locals cèntrics per menjar i prendre un cafè. Restaurant Rest Chargui, 28 TND. Bon menjar local, senzill i barat. Terrassa a l'aire lliure de tons blaus i blancs amb vistes al poble, i al mar per sobre de les teulades. Restaurant Café des Nattes, 4 TND. Pujant unes escales a la plaça principal, potser el local més popular del poble, demanar el típic te verd amb pinyons.
El mar Mediterraneo desde Sidi Bou Said
Catedral de San Luis de CartagoTermas de Antonino Pio, CartagoA 10 minuts es troba Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Cartago, a més important potència marítima del Mediterrani fins que va xocar amb Roma cap segle II aC. Una entrada combinada de 9 TND dóna accés a la desena de punts en què es troben disseminades les seves ruïnes, la majoria d'elles romanes. Aquesta dispersió obliga a tenir vehicle propi i disposar d'almenys un dia per la seva visita. No disposant de tant de temps ens limitem a veure les Termes d'Antonino Pio des de la tanca. Si que pugem al turó de Byrsa a visitar la Catedral de Sant Lluís, construïda el 1810 en honor de Lluís IX, mort en un brot de pesta en any 1.270 durant el setge a la ciutat en setena croada. Al costat d'ella es troba el Museu Nacional de Cartago, dedicat a restes arqueològiques púnics i romans.

Tunis, la capital del país, té un centre compacte i agradable que es recorre fàcilment a peu. És una ciutat ideal per passejar que combina un aire magribí amb una distribució urbana molt occidental. Les avingudes i bulevards esquitxats de palmeres estan plens de pastisseries., i terrasses de cafès i restaurants. Al Museu de El Bardo s'exhibeix una magnífica col·lecció de mosaics romans, i la seva animada Patrimoni de la Humanitat - UNESCO medina plena de botigues, tallers d'artesans i socs diversos, alberga la Biblioteca Nacional, un parell de museus, i una infinitat d'edificis històrics i religiosos. Malgrat tot, nosaltres només el fem servir per entrar i sortir del país.
Hotel Salammbo, TunisCatedral de San Vicente de Paúl, TunisAls carrers que envolten la medina hi ha l'ofici de "cercador de lloc per aparcar", les places són reservades amb un bidó, uns maons, uns taulons de fusta, o fins i tot el mateix busca vides de peu en ell, esperant a algú que necessiti deixar el cotxe unes hores. La veritat és que, tot i ésser de pagament la majoria de les places, no vam veure una altra manera de deixar-lo al carrer i posar-nos a buscar un hotel. Un cop aparcat recorrem diversos hotels abans de decidir-nos. hotel Grand de France, 32 TND, fa bona pinta i és barat, però està ple. hotel Transatlantique, 60 TND, té una pinta horrible, cortines caigudes, pèls al bany, i personal amb aires de Hotel Ritz. Finalment ens decidim per hotel Hotel Salammbo, 35 TND + 5 TND per la wifi, habitació a l'última planta amb bany i dutxa, decent, sense floritures, més aviat tirant a cutre. Esmorzar inclòs. Sense bany i dutxa 10 TND menys. Deixem el cotxe en un parquing (1TND l'hora) del carrer Greece, la mateixa que l'hotel, ja que la majoria de places que hi ha al carrer són de pagament, no entenem com va, i a més dos hotels ens han recomanat que millor no dormi al ras.
Place de la Victoire, Tunis Catedral de San Vicente de Paúl, Tunis Mercado de frutas, medina de Tunis Bab el Bahr, puerta que une la medina con la Ville Nouvelle, tunis Le Grand Théâtre, Av. Habib Bourguiba, Tunis
Anem sopar a un dels molts Restaurantrestaurants especialitzats en menjar sfaxia del carrer Cairo. La veritat és que no veiem la diferència amb la resta de cuina del país. 14 TND cuscús de pollastre, harissa, estofat de xai i dues Fantas. Prenem les postres a la Restaurant Pâtisserie Gourmandise, on comprem pastissets per regalar. Tot l'exposat fa una pinta estupenda, especialitats tunisianes i creacions innovadores. 32 TND una safata amb unes 36 peces de pastes locals. Prenem un te al Hotel Elhana International, 280 TND, tenen wifi al vestíbul i és un espai molt còmode i agradable al centre de la ciutat.
Decimotercer día Passegem per la medina i ens asseiem a la terrassa del Restaurant Café du Théâtre abans de sortir cap a l'aeroport.