Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera

Tunisia

Matmata

Quinto día Avui tenim pensat dormir a Matmata. En comptes d'agafar la carretera principal de nou a Medenine i des d'allà agafar la carretera a Matmata, vam provar sort per la carretera de l'interior, més directa, però que a Lonely Planet dibuixen com a pista en alguns trams. A l'hotel ens confirmen que no hi ha problema i ens arrisquem. Pel camí fem algunes parades.
Ksar Haddada Ksar Haddada Ksar Haddada Ksar Haddada Ksar Haddada
Ksar Haddada Ksar Haddada Ksar Haddada. El juliol de 1997 George Lucas el va convertir en la ciutat de Mos Espa al planeta Tatooine, per al rodatge de "Star Wars Episode I: L'amenaça fantasma". Durant la gravació part de ksar va ser restaurat i convertit en hotel, actualment tancat. És bastant gran, per primera vegada veiem diversos carrers i patis dins d'un ksar, abunden les portes de palmera i la majoria de les ghorfas estan restaurades, algunes convertides en habitacions, restaurants i fins i tot una discoteca, es poden visitar.
Ksar Haddada Ghorfa restaurada en Ksar Haddada Ksar Haddada Puereta de palmera en Ksar Haddada Ksar Haddada
Ksar Hallouf Molino de aceite, Ksar Hallouf Els dijous hi ha mercat a Beni Keddache. En intentar travessar el poble topem amb carrers tallats, desviaments i embussos. Triguem una hora en arribar a Ksar Hallouf. Des d'aquí es domina un petit oasi que discorre al costat d'un wadi. Al ksar semi restaurat amb ghorfas de dues plantes, hi ha una petita mesquita amb inscripcions en parets i sostre, i un molí d'oli en força bon estat. Un senyor que es presenta com el guarda ens dóna una volta pel recinte i ens explica quatre anècdotes. Propina 10 TND.
Ksar Hallouf
Toujane Frutas y verduras en Toujane Per seguir fins Matmata cal tornar a la carretera per la qual hem vingut, i passat El Bahyra, el primer poble que ens creuem, agafar el primer desviament a l'esquerra. Una altra vegada ens equivoquem de carretera, a Tunísia no abunden els senyals de trànsit, i buscant Téchiné acabem en Toujane, un bonic poble de cases de pedra esculpit en el vessant d'una muntanya i presidit per les ruïnes d'una antiga kasba. Parem a prendre un te, 2 TND. Hi ha algun caça turistes encara que sense massa convicció.
Toujane
Hotel Sidi Driss Museo Bereber Seguim carretera fins Matmata, famós per les seves cases troglodites. Són patis circulars excavats a terra d'uns deu metres de diàmetre des dels quals es té accés a entre quatre i sis estances on conviuen diverses famílies. Encara que hi ha diverses al poble, l'Hotel Sidi Driss és el més famós per haver servit de plató per a diverses entregues de "La guerra de les galàxies". Darrere seu hi ha una altra casa convertida en Museu Berber, 3 TND, rústic i sense adorns, està molt allunyat dels estàndards europeus.
Hotel Marhala Hotel Marhala Hotel Sidi Driss Museo Bereber Hotel Marhala
Museo Bereber Nuestra habitación en el Hotel Marhala El hotel Hotel Marhala, on ens allotgem, és una altra casa troglodita, més autèntica i sense decorats kitsch com l'hotel Sidi Driss. Costa 25 TND per persona, sopar i esmorzar inclòs. Les estades són coves on estar fresc a l'estiu i calent a l'hivern, el terra està encatifat i caben àmpliament dos llits de matrimoni, i un endoll. Bany compartit amb aigua calenta. Sopar: harissa, sopa, brick, cuscús de pollastre, dolços i, pagat a part, dues cerveses 6 TND. Disposa de wifi a recepció. Un lloc força agradable i recomanable.
Oasis de Ksar Hallouf