Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera

Tunísia

Pèrque Tunisia

Ruta Tataouine y los ksour Tozeur y las aldeas de montaña Matmata Gabes Douz y el desierto Kairouan y Sbeitla El-Jem y Mahdia Sousse Monastir Tunis Cartago Sidi Bou Said Tunísia és una altra cultura, un altre món a només dues hores de vol de Barcelona. Tunísia és un país fàcil de visitar, econòmic per als viatgers occidentals, els visats s'expedeixen a l'aeroport, el francès esta àmpliament estès, i tot i ser el bressol de "la primavera àrab" la situació política sembla estable i les condicions de seguretat bones.

La seva costa mediterrània amb magnífiques platges d'aigües color turquesa, són una destinació turística europea de primer ordre. En els seus exquisits complexos turístics amb camps de golf s'ofereixen excursions a camell pel desert, sortides a pescar i bussejar, o visites als nombrosos punts de rodatge de la famosa saga de "La guerra de les galàxies".

Tunísia ofereix diferents cultures i contrastos paisatgístics. El nord de verds plantacions d'oliveres i cítrics, contrasta amb les desèrtiques terres berbers del Sàhara al sud. A les ciutats del nord conviu l'herència francesa colonial amb peces arquitectòniques islàmiques de més de mil anys d'antiguitat i medines emmurallades amb actius socs que tenen un paper fonamental en la vida quotidiana, ja que tot i l'evident occidentalització la societat tunisiana continua sent molt tradicional. Al sud les ciutats sorgeixen al voltant d'un oasi, de palmeres i dàtils, i predomina la cultura berber. A mig camí queda Kairouan, la quarta ciutat sagrada de l'Islam. Un fet curiós en un país musulmà molt tolerant on les dones no porten vel i es permet beure alcohol.

Tunísia té un ampli patrimoni històric. Cartago, una de les potències marítimes més importants de l'antiguitat, es va establir aquí.Després d'ella van venir romans, vàndals i bizantins abans de sucumbir a l'Islam al segle VII.Després de la desaparició dels califats, van arribar els otomans, i el colonialisme mateix francès, abans de la independència el 1956. Les restes arqueològiques són nombrosos, sobretot al nord. Poc queda de Cartago al voltant de Tunis, però les ruïnes romanes de Sbeitla, Dougga i El-Jem són de les millors del món. Al sud hi ha nombrosos ksour, fortificacions berber per emmagatzemar gra, habitatges troglodites i oasi berbers de muntanya.

Tunísia queda a la mateixa distància que les principals capitals europees, és una destinació propera amb una cultura, religió i paisatges completament diferents, apte per a famílies, viatgers independents, aventurers i freaks de la Guerra de les Galàxies. I a més és barat. Cotxe de lloguer, hotels de gamma mitjana en habitació doble amb bany propi sempre que és possible, tres àpats diaris en restaurant, cerveses, sucs de taronja i pastes, propines les esperades, i regatejar el just perquè no et prenguin el pèl, o sigui, un turisme còmode però sense luxes, surt per uns 40€ diaris, dels quals 10€ corresponen al cotxe.
Teatro romano de El-Jem Casas trogloditas de Matmata Medina de Sousse Oasis de Douiret Ksar Ezzahra