Capšalera

NEW YORK

NY, l'arribada

Hi ha tres aeroports en Nova york: l'aeroport La Guardia (LGA) a 13 km de Manhattan, rep la majoria dels vols nacionals; l' aeroport Newark (EWR), localitzat en New Jersei, és un dels més moderns del país i en ell es reben vols nacionals i internacionals; i el famós aeroport Internacional John F. Kennedy (JFK), situat en el districte de Queens a 24 quilòmetres de Manhattan, que rep la majoria dels vols internacionals i alguns locals. Compte amb dues línies gratu´tes d'autobusos: una que recorre les distintes terminals i altra que porta fins a l'estació de metro més propera, des d'on poder arribar fins a Manhattan.

Es pot entrar als Estats Units per motius de turisme, i per un període màxim de 90 dies, sense necessitat de visat. Nomes s'exigeix que el viatger tingui un passaport de lectura mecànica. En l'avió el personal de vol repartirà als viatgers 2 impresos, un de color verd per a immigració i altre de color blanc per a duanes. Aquests 2 impresos omplerts juntament amb el passaport cal mostrar-los al funcionari de duanes de l'aeroport. Només trepitjar l'aeroport, en el primer control, un agent us prendrà les empremtes dactilars i us treurà una foto, a més és possible que us faci alguna pregunta rutinària com per exemple: motius del viatge o la durada de l'estada als Estats Units. A continuació us retornarà el passaport amb una part del formulari verd engrapat al passaport. Ara ja podeu passar a recollir les maletes. En condicions normals aquest process no dura mes de mitja hora.

Airtrain Map Ara cal arribar al centre. En el nostre cas des de JFK. Opcions? Totes les quals vulguis i mes, descartem helicòpters, limosines i cotxes de lloguer, ens queda el taxi (tarifa fixa de 45$ + 5$ de peatge + propina), el bus (15$, una hora de trajecte), o la combinació airtrain + metro (7$, una mica mes d'una hora), que és la que a nosaltres ens va semblar mes senzilla. Segueix els cartells indicadors amb el logotip. Compra el bitllet (5$), i agafa un dels trens a Jamaica Station o Howard Beach Station on enllaçaràs amb el metro (2$). Informaciò mes detallada.