Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ARGENTINA - XILE

Como moure's

Argentina és un país enorme, com a minim per als estàndards europeus, que ocupa una superfície cinc vegades més gran que la Península Ibèrica (sense comptar el seu territori antàrtic), i que té 1.423 km d'est a oest i 3.694 km de nord a sud.
Aeropuerto de El CalafateAixí que si volem estalviar temps caldrà agafar algun avió. Els vols interns estan coberts principalment per Aerolíneas Argentinas, Lan i Andes, encara que hi ha altres companyies aèries regionals. En intentar comprar un bitllet, el primer que et preguntaran és el teu lloc de residència, si no ets resident argentí el preu serà gairebé el doble (benvingut a la república bananera de argentina), així que oblida't dels vols low cost. Així i tot, a no ser que vagis molt sobrat de temps, val la pena fer alguna despesa extra per evitar alguna pallissa d'autobús. Nosaltres vam agafar dos vols, un d'ells amb Aerolíneas Argentinas des de Trelew a El Calafate, uns 200€, que ens va estalviar 22h de autobús; i el segon amb LAN des d'Ushuaia a Puerto Iguazú, altres 200€, que ens va estalviar 55h de bus, i alguna que altra sessió de massatgista.
Per sort Argentina disposa d'una excel·lent xarxa d'autobusos, on centenars de companyies arriben a gairebé qualsevol punt del país. Els vehicles de llarg recorregut, anomenats micros, solen ser comfortables autocars de dues plantes, amb lavabo, servei d'àpats, seients còmodes i espaiosos, mes fins i tot que en un avió, amb reposa peus i recolza gots, alguns seients son reclinables fins a 180º, que faciliten uns feliços somnis. L'equipatge va al porta-equipatges on s'identifica cada paquet amb un tiquet que s'enganxa a ell com en els avions, i que es verifica en recollir-los amb la còpia que guarda el passatger, sembla força segur.
Boleterias de la Estación de Ómnibus Retiro Andenes en la Estación de Retiro, Buenos Aires Subiendo al micro de Chevallier en Retiro, Buenos Aires Carretera de Buenos Aires a Carlos Casares Asiento tipo cama en Expreso Singer
Diferentes modalidades de asientos ofrecidos por Expreso SingerSi el viatge és llarg el millor és fer-ho de nit, estalviem en hotel i guanyem hores de sol. En general el ferm de les carreteres no està en mal estat, tot i que majoritàriament no tenen voral i són d'un sol carril. Condueixen amb força calma, i els micros porten diversos conductors (tres en el trajecte de 19h de Puerto Iguazú a Buenos Aires). Els seients amb millors vistes, planta de dalt a primera fila davant del parabrises sobre el conductor, cal reservar-los amb dies d'antelació. El preu varia en funció del tipus de seient, sol haver tres categories que determinen bàsicament el nivell d'inclinació del respatller del seient, un bitllet ordinari és semi llit 120º, després hi ha llit 150º, i llit total o executiu 180º. Com més inclinació més car és el boleto (bitllet) i mes gran el nombre de serveis associats (menjar, mantes, TV). Consulta de preus i horaris Plataforma10. Per a consulta de rutes en cotxe Ruta 0.
Estacion de subte (metro) de Plaza de Mayo, Buenos AiresRemis és un cotxe amb conductor per a transport de passatgers, molt semblant a un taxi, que sol llogar-se per a trajectes curts i mitjans. De vegades s'utilitza per a viatges llargs funcionant com un taxi compartit. Les principals diferències respecte al taxi son que no porten distintiu, no poden aturar-se pel carrer, cal sol·licitar-los per telèfon o via una agència, i solen ser mes còmodes, i la tarifa cal pactar-la prèviament amb el conductor. Molts hotels ofereixen els seus propis remises. Els taxis son, comparativament, molt més barats que a Barcelona. Encara que porten taxímetre, almenys a Buenos Aires, poden negociar-se alguns trajectes. A Buenos Aires hi ha una bona xarxa de metro i autobús, còmode i amb una alta freqüència de serveis. Els bitllets costen uns 3,5 AR$, en funció del recorregut.