Capçalera

ARGENTINA - XILE

Puerto Iguazú

Hito de las Tres FronterasCarretera des de l'aeroport a Puerto IguazúRealitzant una travessia entre la costa de l'Atlàntic i Assumpció del Paraguai, l'espanyol Avar Nuñez Cabeza de Vaca es troba amb les cataractes l'any 1542, i les bateja amb el nom de Salts de Santa Maria. A principis del segle XX es creen els dos parcs nacionals entorn d'elles, que units pel riu Iguazú protegeixen una riquíssima diversitat d'espècies de flora i fauna, algunes d'elles amenaçades d'extinció. A 17 km es troba la petita localitat de Puerto Iguazú que, com no podia ser d'altra manera, viu del turisme que les cataractes generen. És una ciutat nova, sense casc antic, tranquil·la i funcional, amb una àmplia varietat d'hotels i restaurants. Surten autobusos cada 2h cap a les cataractes del costat brasiler (60 AR$) i cada 30 minuts al costat argentí (70 AR$).
Vigésimocuarto día Dia de vols. 08:00 Ushuaia, 17:00 Puerto Iguazú, fent escala a El Calafate, i canvi d'avió a Buenos Aires. El primer record que tinc d'Iguazú és una bufetada d'humitat nomes trepitjar el finger en sortir de l'avió, la calor es pot suportar però la humitat és una cosa fora de sèrie. Four Tourist Travel, servei de transfer fins a la porta de l'hotel, 40 AR$ per persona.
Fleca i confitería El árbol realMarco Polo Innhotel  Marco Polo Inn, 460 AR$. Habitació àmplia amb dos llits, aire condicionat, TV i bany privat. Disposa de unap etita terrassa al jardí comunitari amb dues cadires i una taula. Hi ha piscina i cuina comunitària. Esmorzar inclòs: torrades, mantega, melmelada, fruita, sucs, iogurt, te i cafè. Wifi. Res d'espectacular però bé. La seva ubicació és ideal davant de l'estació d'ómnibus. Al costat de l'hotel, a la cantonada amb avinguda Guaraní, esta la fleca i confiteria El árbol real oberta les 24 hores, tenen entrepans, sandvitxos, empanades, alfajores i begudes. Per altres compres a Victoria Aguirre, 64, hi ha elSupermercado Ruta 17, gran, variat i ben assortit.
Carretera des de l'aeroport a Puerto Iguazú Carrer de Puerto Iguazú, una ciutat realment anodina Barbacoa al carrer a prop de La Feria Carrer de Puerto Iguazú, una ciutat realment anodina Parque Nacional Cataratas un minut abans d'aterrar
A 1h passejant des del centre està la Hito de las Tres Fronteras, un monòlit pintat amb els colors de la bandera argentina que esta aixecat davant del punt d'unió dels rius Paraná i Iguazú, i que marca la triple frontera geogràfica entre Argentina, Brasil i Paraguai. El capvespre és un bon moment per gaudir d'aquest bonic paisatge. Al seu voltant hi ha un petit parc amb una fira d'artesans i llocs de menjar ràpid. Per tornar al centre agafem un autobús amb direcció Las leñas, 4 AR$ cadascun.
Hito de las Tres Fronteras vist des de Puerto Iguazú, Argentina
Restaurant La vitrina. Molt bona carn que rosteixen sense descans en la graella que mira al carrer. Tant ens va agradar que vam sopar aquí dues nits (265 AR$ i 300 AR$). Vàrem probar asado de tira, morcilla, xoriço, i vacío, sempre acompanyats de Quilmes 3/4 i una amanida de tomàquet, enciam i ceba. L'entrant: albergínies en escabetx. L'únic lloc on la carn estava al punt de veritat, i no massa feta. Restaurant Dama Juana, 300 AR$. Mas pijo, amb una bonica terrassa, però no tan bo. Ull de bife i bandiola (porc).
Puerto IguazúCarrer de Puerto Iguazú, una ciutat realment anodinaVigésimoseptimo día Les úniques empreses d'autobusos amb seient 180º a Buenos Aires són Río Uruguay, Crucero del Norte i Vía Bariloche. Però els preus són alts i els seus horaris no ens convenen així que anirem amb seient 160º amb Expreso Singer, 765 AR$. Surt a les 14:50 (y 17:45) i arriba a les 09:00 (12:00) del dia següent. La estació de autobusos es gran, amb uns quinze molls, on a més de totes les oficines de companyies amb destinació a Cascades, resta del país, Brasil i Paraguai, hi ha els tours operadors i agències de viatges.  
Barbacoa al carrer a prop de La Feria Carrer de Puerto Iguazú, una ciutat realment anodina Venda de souvenirs a les botigues de La Feria Carrer de Puerto Iguazú, una ciutat realment anodina Llocs de menjar i restaurants a La Feria
Últim dia a Puerto Iguazú, i un parell més per sortir d'Argentina. Calculem que ens sobraran uns 2.000 pesos i decidim canviar-los el més aviat possible, tenim tot el matí lliure ja que el bus a Buenos Aires no surt fins les 14.50 i aquí no hi ha molta cosa a fer. Ens recomanen anar a La Feria, un mercat d'aliments i souvenirs que hi ha a 10 minuts de l'estació. Venem els pesos i comprem alguns regals. Hi ha alguns restaurants amb molt bona pinta. Per dinar provem una barbacoa al carrer mengem el millor choripan (10 AR$) que hem tastat fins ara i una milanesa amb enciam i tomàquet (23 AR$).