Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ARGENTINA - XILE

Buenos Aires

Gran Hotel Buenos AiresPrimer día Després d'un descens força mogut aterrem a l'Aeroport Internacional de Ezeiza, uns 35 km al sud de Buenos Aires. Seguint les recomanacions d'amics argentins, a la terminal busquem Manuel Tienda León, un servei d'autobús, taxis i remises que uneix l'aeroport amb la capital de manera "segura". Costa 90 AR$ fins a les seves oficines del centre o 110 AR$ fins a la mateixa porta de l'hotel. Agafem la segona opció. Vam trigar 1h en mini furgoneta compartida a arribar a les seves oficines d'avinguda Eduardo Madero i des d'allà un remis ens va portar fins a l'hotel. Còmode, ràpid i segur.
La nostra idea és estar a Buenos Aires només una nit, el temps just per canviar diners al mercat paral·lel i comprar un bitllet d'autobús a Carlos Casares. Ens allotgem al micro centre, que es una zona cara i on escassegen els restaurants, però esta  a quatre passes de tot arreu i ens permetrà un dia de turisme intens sense perdre molt de temps en desplaçaments. Mitjançant Booking reservem en el hotel  Gran Hotel Buenos Aires, 679 AR$. Habitació doble amb bany, dutxa amb aigua abundant, aire condicionat, ventilador i televisió. Net i còmode però sense luxes. Esmorzar molt complet.
Galerias Pacifico Pirámide de Mayo, Plaza de Mayo El carrer principal del micro centre es el carrer Florida, una agradable zona de vianants eminentment comercial. Aquí hi ha botigues de tota mena, bancs, hotels, restaurants, bars, locals d'espectacles... i a més és, el lloc ideal per contactar amb els "arbolitos", personatges que canvien dòlars, euros i reals en el mercat paral·lel. Un dels centres comercials més importants i tradi-cionals és Galerías Pacífico que ofereix una variada selecció de botigues, i un area de menjars a la planta baixa amb una àmplia oferta de restauració. Restaurant Rest Postaveccia, 220 AR$. Fast food de graella al carbó amb 17 talls diferents de carn, a mes de patates fregides, amanides i refrescos.
Anem passejant fins a la Plaza de Mayo, és dijous, el dia en què les mares que han donat fama a aquesta plaça, es manifesten a les 15:30 reclamant justícia per als fills desapareguts durant la darrera dictadura militar.
A la mateixa plaça hi ha també una acampada demanant justícia per a les víctimes de la Guerra de les Malvines. A un costat queda la Casa Rosada, que alberga les oficines de la presidenta, i a l'altre costat la Catedral Metropolitana, lloc on està enterrat el general José de San Martín. A deu minuts està Puerto Madero, una antiga zona portuària reconvertida en un exclusiu barri residencial i de negocis, amb un excel·lent passeig al costat del riu de la Plata. Sens dubte el més cridaner és el Pont de la Dona, obra de Santiago Calatrava, i la Fragata Sarmiento, el primer vaixell escola de l'Argentina, transformat actualment en museu.
Puente de la Mujer, Puerto Madero Catedral Metropolitana Pañuelo de las Madres de Plaza de Mayo Casa Rosada Fragata Sarmiento, Puerto Madero
Boleterias de la Estación de Ómnibus Retiro Estación de Ómnibus Retiro Agafem el subte (metro) fins a la Estació de Ómnibus Retiro. Des d'aquí surten i arriben autobusos cap a tot el país. És un enorme edifici de tres plantes i gairebé 400 mts de llarg. Des del carrer s'accedeix directament a la segona planta, on estan les mes de setanta andanes de sortida i arribada d'autobusos en constant moviment de gent, vehicles i maletes, és una bogeria. A la tercera planta més de cent boleterías (finestretes de venda de bitllets), distribuïdes per distàncies i companyies, l'ocupen gairebé per complet.
A la nit vam passejar per l'Avenida 9 de Julio, la més ampla del món amb al menys 20 carrils, fins a la Plaça de la República on es troba el famós obelisco, construit al punt on es va hissar per primera vegada la bandera nacional en Buenos Aires, l'any 1812. Restaurant Restaurante Il Gran Caffe, 140 AR$. Local amb àmplia terrassa a la cantonada del carrer Florida i l'Avinguda Còrdova. Sucs, cerveses argentines en llauna, pizzes, carn i creps, bons plats o amb bona pinta. Un músic de carrer que toca el saxo ens amenitza la vetllada. Segundo día L'endemà agafem un Taxi  per anar fins a l'estació de Retiro, ens costa 30 AR$ amb taxímetre.