Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ARGENTINA - XILE

Perquè

Itinerario
02 ene   Avió    Buenos aires 22º
03-09 ene   Bus   6h30    Carlos Casares 16º 42º
10-13 ene   Bus   12h    Puerto Mdryn 16º 37º
14-17 ene   Avió   3h    El Calafate 05º 16º
18-21 ene   Bus   4h    Puerto Natales 03º 13º
22-24 ene   Bus   12h    Ushuaia 02º 15º
25-28 ene   Avió   11h    Puerto Iguazú 20º 35º
29-30 ene   Bus   19h    Buenos aires 19º 28º

A l'Argentina trobarem tots els escenaris imaginables: deserts, selves, muntanyes nevades, reserves naturals riques en fauna, platges, boscos, àrides estepes, vinyes, impressionants rius, salts d'aigua, mars de gel, glaceres, excursionisme d'alta muntanya, senderisme , ciutats colonials, cultura indígena, i un milió de km2 a l'Antàrtida, la visita de la qual queda reservada als que puguin pagar els alts preus dels creuers. A més, els seus 3.700 km de nord a sud ens permeten passar en un sol dia dels freds 2º d'Ushuaia als 40º a Puerto Iguazú. És per tot això que els seus reclams més nomenats estan relacionats amb la natura: cataractes d'Iguazú, Parque Nacional de los Glaciares amb la glacera Perito Moreno i la muntanya Fritz Roy, albirament de fauna salvatge a la Península Valdés i Ushuaia, els espectaculars paisatges de la Patagònia i Terra de Foc, vins a Mendoza, els Andes a Salta, una infinitat ...
Potser Argentina no sigui el paradís dels vegetarians, però a qui li agradi la carn tornarà a casa amb un bon record. La seva especialitat és la vedella, gairebé sempre a la graella, els restaurants serveixen enormes talls de suau, tendra i melosa carn de boví. De debò, si això és carn, el que mengem aquí ha de ser una altra cosa.
Encara que Argentina no és una destinació cara en si mateixa, habitació doble amb bany des de 40€, 20h d'autobús a seient llit 60€, o carn per a dos amb verdures o amanida, cervesa i postres per 25€; hi ha alguns factors poden ajudar a elevar la despesa.
Primer, des d'Espanya és difícil aconseguir vols per sota de 800€ i en temporada alta arriben amb facilitat als 1.200€. I d'altra banda, en tractar-se d'una destinació de fauna i naturalesa obliga a contractar excursions privades per arribar a la majoria dels punts d'interès, ja que el transport públic no arriba o és insuficient, i això dia rere dia va incrementant el pressupost. Però la gran diferència pot venir de l'absurd canvi oficial del pes respecte a la resta de monedes, que ha propiciat un cada dia més prosper mercat paral·lel on s'ofereix amb beneficis mitjans d'un 40%. El centre d'aquest mercat és el carrer Florida, al micro centre de Buenos Aires, on abunden els arbolitos, personatges que canvien dòlars, euros i reals en el mercat no oficial. Cal tenir clar que és un mercat negre, completament il·legal, no existeix cap tipus de garantia, poden robar-te, donar-te bitllets falsos, o sortir-te bé com va ser el nostre cas. El 2 de gener de 2014, el canvi oficial era a 8,9 AR$ per euro, al carrer Florida després de donar uns quants tombs  vàrem canviar a 12,95 AR$. Amb aquesta diferència vam pagar les nits d'hotel del nostre viatge de 4 setmanes.
Flamencs en la Laguna Nimez, El Calafate Perito Moreno, PN de los Glaciares Colònia de pingüins en Isla Martillo, Ushuaia Les impressionants Cataractes de Iguazú Llop marí al Canal Beagle, Ushuaia
Mentre ens oferíem al millor postor, hi havia policia al carrer a escassos metres dels arbolitos, però no deien res, tot i ser il·legal esta tolerat perquè convé a tothom. En general l'arbolito s'ofereix al carrer sense dissimular, tu li preguntes, regateges, acordes un preu i et porta a la cueva, per a que la transacció no es realitzi de forma evident al mig del carrer. Se li diu arbolito perquè esta plantat venent bitllets verds, i la cueva és, des d'una oficina buida amb una taula i parets blanques, fins a una botiga d'antiguitats usada de tapadora. El web DolarBlue actualitza diàriament el canvi no oficial.