Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Com moure's

Compartimento solo para mujeres El tren és el sistema de transport més conegut, i estès de la índia. Arriba a gairebé qualsevol punt del país, i al contrari de la idea que normalment es té d'ell, són força nets, incloent-hi els lavabos. Els horaris són respectats, i a mes es poden fer reserves. és un sistema de transport molt barat, i per tant sempre va ple. El millor és comprar primera classe, seients còmodes i amples, reposapeus, tauleta i aire condicionat. A cada vagó hi ha dos lavabos tipus indi (forat i cuclilles), i dos tipus occidental (tassa). Dintre del tren es reparteix tot tipus de menjar: arròs, sopes, dolces, snacks, te, cafè... Existeixen compartiments sol per a dones.
L'índia és un dels llocs on més por dóna pujar-se a un cotxe. Per les estretes i malament mantingudes carreteres índies circulen camions, carros, motoristes, rickshaws, i qualsevol cosa capaç de superar els 10 km/h. Els seus inexistents vorals es nodreixen d'un continu tràfic d'animals, persones i bicicletes. I després estan les vaques, que van per on els dóna la gana, que per això són sagrades. El resultat final no és apte per a cardíacs. Cotxes, vaques, bicicletes i rickshaws es creuen sense cap apuro. I els camions (la grandària si importa) fan canvis de sentit en la mitjana, provocant el cort de tots els carrils.
Merecido reposo (seguramente) Semaforo en rojo Camino de Kottayam Rickshaw en Fort Kochi Estación de autobuses de Allepey
Camino a Kumily Però el pitjor són els avançaments, tots su´cides per definició. Aquí tot val, la carretera mai és prou estreta, i si no, sempre hi ha un voral on acostar-se. L'ample d'una carretera índia s'altera de manera dinàmica, són els que fan servir la via en aquell moment els quals defineixen la seva grandària. I és que els indis tenen el mèrit d'haver inventat les úniques autovies on el tràfic és bidireccional a banda i banda de la mitjana. és difícil d'explicar la sensació de veure, des d'un seient al costat del conductor, com un camió que s'acosta perillosament de front, reprèn el seu carril un segon abans de l'inevitable impacte, i després d'ell encara dóna temps que passin un cotxe i una moto.
A losviajeros.com un usuari encerta de ple en la definició del conductor indi. Diu: "es tracta d'un individu amb permís de conduir o no, la manera del qual de circular, menyspreu o ignorància de les lleis vials internacionals, nomes es pot explicar sota la perspectiva de les múltiples vides i reencarnacions de la religió hindú. EL 90% dels vehicles que circulen per la índia van pilotats per aquest tipus de conductors, i no hi ha cap esperança que la cosa canvi´ si es converteix a l'Islam, o condueix el copilot."
Hindustan Ambassador, el coche indio por excelencia Ja que llogar un cotxe amb conductor és relativament barat (15-20€ uns 100km), i que tenen aquests Ambassador tan fardons, en alguns casos vam prescindir dels abarrotats autobusos públics. El de llogar cotxe amb conductor és perquè ell entén les regles: el cotxe més gran sempre té preferència; s'avança sempre que l'altre sigui més petit i pugui frenar o anar-se a la cuneta; les vaques tenen preferència en qualsevol cas; a l'avançar sempre xiular (així ho especifica un cartell en la part del darrere dels vehicles; i un motorista és un su´cida implorant passar a millor vida. Altre avantatge és que en cas d'accident o avaria... ell es farà càrrec dels problemes. (losviajeros.com)