Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Kanchipuram

Kanchipuram Kanchipuram, objecte de peregrinació durant secles de diferents sectes hindús, té fama de ser un dels llocs on es fabriquen els millors saris de seda en el món. Encara que avui dia és un repositori d'un gran nombre de monuments arqueològics, en l'antiguitat va ocupar un important lloc en la història del sud de la índia. La ciutat va ser la capital dels pallava entre els segles IV i IX, i va romandre com una important urbs durant els períodes successius en que va ser governada pels chola i els vijayanagara. La varietat de religions jainista, hindús i budistes, va promoure la construcció de mes de 1.000 temples, dels quals encara queden 125 disseminats per tota la ciutat.
Templo de Ekambaranathar Entre els principals temples de la ciutat cap citar els de Ekambareshavara (segle IX) i Kailasanatha (segle VII), dedicats a Shiva, i el temple de Vaikuntha Perumal (segle VIII), en honor a Vishnú.
Segundo día Esmorzar, check out i en marxa cap a Kanchipuram, una ciutat de 200.000 habitants a uns 80 kilometres de Chennai plena de temples, de soroll i de pols. Triguem gairebé una hora a sortir de Madrás, o almenys a agafar una cosa que se sembli a una carretera. Encara triguem mes d'una hora a arribar. Passem un peatge de 30 INR. Babau, el nostre conductor, no és molt parlador, i millor així perquè no se li entén gaire. A les 11:00 ja estem entrant en Kanchipuram.
Templo de Ekambaranathar Ens dirigim directament al Temple de Ekambaranathar. Esta dedicat a Shiva i va ser aixecat al 1509 per l'emperador vijayanagara Krishnadeva Ragui. Amb una superfície de 12 hectàrees és un dels més grans d'índia. El primer que ens crida l'atenció és la seva gopuram principal de 59 metres d'alçada. El temple aquesta precedit per un llarg mandapam (porxo columnat) en el qual han estat incorporats petits altars i santuaris. Un passadís de columnes de pedra finament tallades amb imatges de de´tats i segells reals, recorre el santuari principal pels seus quatre costats. Els no hindús no poden entrar en el sanctasantorum. En un pati interior del temple, es troba un altar junt a un antic arbre de mango de 3.500 anys d'antiguitat, al costat del que es van casar Shiva i Parvati. Les seves quatre branques principals oferixen fruits de diferents sabors que representen als quatre vedas, els textos sànscrits que formen la base de l'extens sistema d'escriptures sagrades del hinduisme. Seguint l'exemple dels seus déus, 200 parelles es casen diàriament en el temple, o aixo deïa el nostre improvisat guia.

Templo de Ekambaranathar Templo de Ekambaranathar Templo de Ekambaranathar Templo de Kailasanatha Templo de Devarajaswami
Templo de Kailasanatha Després visitem el Temple de Kailasanatha, que és el més antic de Kanchipuram i per a molts també el més bonic. Esta dedicat a Shiva, i va ser constru´t pel rei pallava Rajasimha al segle VIII. és un temple d'escala modesta, envoltat d'un mur de pedra arenassa sense pintar, i amb un enorme estany al fons. Enfront de l'entrada principal, una estàtua dedicada al bou Nandi, sembla vigilar el santuari. Els seus murs exteriors estan adornats per una gran varietat d'imatges de Shiva. I en el seu interior conté ni més ni menys que 58 petits altars en honor a Shiva, Parvati i els seus fills Ganesh i Kartik.

Templo de Kailasanatha Templo de Kailasanatha Templo de Kailasanatha Templo de Kailasanatha Templo de Kailasanatha
Es creu que al segle VII Nandivarman Pallavamalla va construir el Temple de Vaikuntha Perumal. Esta dedicat al déu Vishnu i la deessa Vaikunthavalli Tayar. Pilars amb lleons esculpits sostenen els pasadissos de l'interior del temple, on hi ha imatges de Vishnu estirat, assegut i reclinat. Als seus murs hi ha inscripcions que relaten les guerres entre pallavas i chalukyas.
Templo de Devarajaswami Per ultim anem al Temple de Devarajaswami (1 INR l'accés i 5 INR per la càmera). Dedicat a Visnu va ser constru´t durant el regnat dels vijayanagar. Posse´x un enorme estany, i els seus dos goupuram es diu que tenen més de mil anys d'antiguitat, i que han estat constru´ts al llarg dels segles per cholas, cheras i vijayanagar. Però el que mes crida l'atenció és una enorme cadena tallada d'un únic bloc de pedra que pot observar-se penjant a cada cantó del temple. Hi ha una sala de cerimònies on se celebra la unió de Visnu amb Lakshmi, i un bonic pati amb 96 columnes bellament decorades.    Mapa Tourist Map

Templo de Vaikuntha Perumal Templo de Ekambaranathar Templo de Ekambaranathar Templo de Ekambaranathar Templo de Devarajaswami