Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Allepey

Ferry de Kottayam a Allepey Octavo día L'autobús a Kottayam, on agafarem el ferri fins a Allepey, no surt fins a dintre d'hora i mitja. Tenim por de perdre el vaixell aixi que lloguem un taxi, regatejant una mica per 1.300 INR. El ferri és una enorme barcassa coberta de fusta, amb uns 50 seients, que sembla que vagi a enfonsar-se en qualsevol moment. Costa 10 INR el trajecte i triga unes tres hores. Aquesta ruta travessa el llac Vembanad, entre amplis canals esquitxats de cases a les ribes. Realitza diverses parades, puja i baixa gent, però mai s'ompla. Uns nois reparteixen cocos. A poc a poc el paisatge es va obrint, cada vegada hi ha mes palmeres i menys cases, que són substitu´des per kettuvalloms, les cases flotants.
Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey El paisatge és espectacular. A l'horitzó l'aigua es fon amb fines llengŘes de terra, on les palmeres s'alineen una darrera d'una altra. A alguna d'elles hi ha lligada una vaca. Veiem cormorans i martinets pescadors. Durant un parell d'hores el paisatge tot just canvia. Són variacions d'un mateix patró. Quan arribem a Allepey ja gairebé ha fosquejat. El cel és de color vermellós, i el sol té un color groc or gairebé perfecte a la part alta del cel, projectant una llarga ombra vermella sobre l'aigua i els nenúfars. El embarcadero esta tot just a uns metres de l'estació d'autobús, on prenem un rickshaw fins a l'hotel. A pocas passes de l'hotel sopem en un magnific local de menjar halal vegetariana.      
Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey Backwaters, vistas desde el ferry de Kottayam a Allepey
Alleppey (Alappuzha), 70 km al sud de Cochin, és el lloc ideal des d'on explorar els backwaters. Té un petit mercat, una estació d'autobús, i una àmplia oferta d'hotels i restaurants. Hi ha un alt percentatge de cristians. Aquí es troba la St Mary's Church, que es creu que és una de les set esglésies fundades per St Tomás. és una ciutat tranquil.la, constru´da sobre canals. Sens dubte el lloc ideal on llogar una barca i experimentar de primera mà la vida en els canals.
Alquiler de canoas a remos Noveno día Els backwaters, són una extensa xarxa de canals navegables que discorren paral.lels a la costa. Actuen com via aquàtica per al transport de gent i mercaderies, sent sovint l'únic enllaç entre petits pobles a´llats i les grans ciutats. Ocupen una extensió de 1.500 kms que forma un laberint de rius, llacunes i canals, on naveguen sense parar vaixells, catamarans i barcasses. Canals estrets envoltats de grans palmeres i cocoters solquen entre arrossars i diminutes aldees a banda i banda. és un paisatge sorprenent, on es confonen terra, cel i aigua. Es poden contractar passejades (200 INR per hora per a dues persones) en unes petites canoes a rems, amb barquer.
Backwaters Backwaters Casas flotantes aparcadas, Backwaters Backwaters Backwaters
Barcaza de tranasporte, Backwaters Un altre opció són les kettuvalloms, autentiques cases flotants que eren usades antany per al transport de mercaderies. Ara són una gran atracció turística. Fan uns 20 metres de llarg per 4 d'ample, i estan fetes completament de materials locals. Centenars de taulons units nomes per nusos de fibra de coco (no es fa servir ni un sol clau), kettu significa nus. L'armadura és després banyada amb una resina càustica negra, extreta de bullir ametlles d'anacard, que li dóna una consistència que dura generacions. Solen tenir una o dues habitacions completament equipades, amb balconades privades i confortables cadires, solarium a coberta, cuina, cambra de bany amb wc, fins i tot vam veure una amb piscina.
Kettuvalloms (casas flotantes), Backwaters Kettuvalloms (casas flotantes), Backwaters Kettuvalloms (casas flotantes), Backwaters Kettuvalloms (casas flotantes), Backwaters Kettuvalloms (casas flotantes), Backwaters
Solen conduir-les una tripulació composta per un cuiner i dos remers. La cuina combina especialitats locals i cuina tradicional keralesa. Són sens dubte un agradable lloc des d'on relaxar-se observant el dia a dia dels petits pobles i els camps d'arròs. Poden ser llogades des de dotze hores fins a uns pocs dies, i costen entre 5.000 i 12.000 INR diaris
Backwaters Backwaters Comida en restaurante Ammus, Backwaters Backwaters Backwaters
Embarcadero Koyattam hotel  Gowri Heritage Residence. 600 INR. Habitació doble, àmplia, tres llits, amb ventilador, aire condicionat, bany amb dutxa a cassons i sense aigua calenta. Hi ha tovalloles i sabanes. Té pàrquing, internet gratu´t i el restaurant més lent del món. Al costat del temple Uduppi Sree Krishna. El propi hotel organitza excursions de tota confiança. El menjar se serveix en els pavellons del jardí davanter.
Restaurant Thaff Rest. A l'encreuament de Mullackal Rd amb el canal nord. Menjar halal vegetaria, no vegetaria, índi, xines i continental. Per descomptat no hi ha alcohol. Menjar familiar, taules compartides i preus molt populars. Tenen multitud de naans a 3 o 4 rupies. Restaurant Rest Ammus. Negoci familiar en un canal secundari, on nomes arribareu si us duu el barquer. El seu plat fort el peix, per descomptat. Un parell de llagostes i dues karinumeen (peix local) amb arròs, 600 INR.

Els vaixells del State Water Transport uneixen Allepey i Kottayam cinc vegades al dia. El viatge dura entre 2h 1/2 i 3h. La ruta travessa el llac Vembanad, oferint una enorme varietat de paisatges.
Bus La bus station és un continu anar i venir d'autocars i ricksahws sempre plens. Bus Allepey-Kochi 36 INR. Aquest trajecte ho vam fer en primera fila, asseguts al costat del conductor. No apte per a cardíacs. Cotxes, vaques i bicis que es creuen. Avançaments su´cides, rickshaws a pas de tortuga a punt de ser atropellats, camions que s'acosten perillosament de front...
Mapa Backwaters Allepey              Mapa Backwaters Ashtmudy              Mapa Backwaters Kochi              Mapa Backwaters Vembanad Lake