Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Perqué

Quan es parla de la índia els comentaris solen referir-se al nord, al Taj Mahal, a Benarés, a Calcuta. Per sort o per desgràcia, Rosa ja havia estat recentment al nord, així que va caldre apuntar a destinacions més meridionals. Però el sud és també un viatge formidable, tan divers i ric en matisos com el nord, i amb moltíssim menys turisme.
Templo de Kapaleeswarar El nostre viatge de dues setmanes a través del desconegut sud, va començar a Chennai, l'antic Madrás, capital de l'estat de Tamil Nadu (terra dels tàmils), que ocupa l'extrem sud-est del país enfront de les costes de Sri Lanka, i que va ser un dels estats afectats pel tsunami de 26 de desembre de 2004. Seguim cap a el sud visitant els temples en roca del petit poble costaner de Mamallapuram, declarat Patrimoni de la Humanitat, i gaudint de les seves tranquil.les platges. Passem un dia amb els deu mil pelegrins que visiten diàriament l'impressionant temple Meenakshi Amman a Madurai, i ens deixem meravellar pels seus goupurams, torres d'entrada als temples dravídics decorades amb centenars de figures i colors.
Plantacions de cafè i especies, i les aromes de cardamom i canyella, ens transporten fins a l'estat de Karnataka, on ens internem a la jungla a la recerca de tigres al parc natural de Periyar, encara que sense èxit. Assistim a una sessió de kathakali, una sorprenent conjunció de dansa, pantomima i teatre religiós. A ritme lent i assossegat naveguem per l'extensa xarxa de llacs i llacunes (backwaters) de Alappuzha. La ciutat portuària de Cochin, una mica mes al nord, és una autentica fusió de cultures i religions. Esglesies, sinagogues, mesquites, temples, i xarxes xineses deixades pels comerciants de l'imperi mongol.
Des d'alla, un petit salt amb avió ens va transportar al palau del Maharaja de Mysore, a l'estat de Karnataka. Estat on vam poder gaudir a Halebid i Belur, les antigues capitals de l'imperi hoysala, i dels seus magnífics temples mil.lenaris. Culminem el nostre curt viatge, abans de prendre l'avió de tornada a casa en Bangalore, el Silycon Valley hindú, a Shravanabelagola un important centre de pelegrinatge jainista, dominat per una enorme estàtua de 17 mts del gran mestre Bahudali.
Backwaters
Templo de Gomateshwar Redes de pesca chinas
Templo de Kailasanatha