Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Mysore

Torre del Reloj undécimo día Ens aixequem a Fort Kochi a les 5:00. El taxi (700 INR) ens recull a les 5:30, i nomes una hora més tard ja estem a l'aeroport. Nomes es pot accedir a l'aeroport amb bitllet. Fem la targeta d'embarcament en un moment. Al passar els escàners de seguretat a Rosa li detecten un perillós i intimidador encenedor, que sense més contemplacions llancen a les escombraries. Igual que en el vol des de Brussel.les el tracte a Jet Airways és exquisit, ja podien aprendre algunes companyies europees. Un bitllet de 80€ dóna dret a: dos diaris locals, tetabrick de suc de mango, una ampolla d'aigua, esmorzar a triar: vegetarià (truita de verdures) o no vegetarià (rosquilla de pollastre), ambdós acompanyats d'un bollo amb mantega i melmelada, amanida de fruites i te o cafè. La caòtica Bangalore, el Silicon Valley hindú, ho veiem des de la finestreta del bus n║ 9. Passem al costat d'un camp de golf de 9 forats enmig de la ciutat ??? Un cop a l'estació central d'autobusos no hi trobem cap problema per a aconseguir seient, contínuament surten busos cap a Mysore (156 INR, deluxe).

Mysore Segons la mitologia hindú, la ciutat de Mysore estava sota el domini del dimoni Mahishasura. Un monstre gairebé invencible que causava estralls a la regió. La deessa Chamundi li va donar mort després d'una intensa lluita de deu dies. Mysore és famós també per les essències de perfums, encens i sàndal, i segons diuen es poden adquirir els teixits de seda d'or més rics de la índia. Des del bus, mentre entrem a la ciutat, veiem al lluny les dues torres de l'Església de Sta. Filomena, una catedral medieval d'estil gòtic, que és una de les més grans del país.
New Statue Circle Ens allotgem en un cèntric hotel a pocs metres de New Statue Circle i el palau del Maharajá. Com és tard per a acudir al palau passegem pel mercat de fruita i verdura Devaraja, un dels més colorits i variats de l'índia. L'activitat és incessant durant tot el dia. Sorprèn l'especialització dels carros que ofereixen tot tipus de fruites i verdures. Un altre zona interessant per a passejar és Ashoka Rd, entre la Torre del Rellotge i New Statue Circle. Una vintena de tederets al carrer ofereixen per unes poques rupies deliciós menjar picant que portar-se a la boca amb els dits. Ideal per sopar.

Mercado de fruta y verdura Devaraja Mercado de fruta y verdura Devaraja Mercado de fruta y verdura Devaraja Mercado de fruta y verdura Devaraja Ashoka Rd
duodécimo día Esmorcem i donem un curt passeig fins a la porta sud del Palau del Maharajá, el seu únic punt d'entrada. Accés 200 INR, el preu inclou àudio guies en castellà que revaloritzen notablement la visita. Sabates i càmeres no estan permesos. Obre tots els dies de 10 a 17:30. Els diumenges, i festes nacionals i estatals, 97.000 bombetes ho il.luminen de 19:00 a 20:00.
Palacio del Maharajá Palacio del Maharajá Palacio del Maharajá Shiveta Varahaswamy Temple, Palacio del Maharajá Palacio del Maharajá
Palacio del Maharajá Va ser constru´t a la fi del segle XIV com a residència oficial de l'antiga família reial de Mysore. El palau ha sofert quatre reconstruccions. L'última, de 1912, és obra de l'arquitecte britànic Henry Irwin, qui ho va reconstruir després de l'incendi que ho havia arrasat gairebé per complet durant les noces de la princesa Jayalakshmanni al 1897. L'edifici principal està constru´t al voltant d'un jardí, on es troben 12 temples hindús, el més antic d'ells del segle XIV i el més recent de 1953. és una meravella arquitectònica, combinació d'estils davídic, indo-sarraí, oriental i romànic. Tres plantes de granit gris dominades per una torre de 44 metres d'alçada, coronada per una cúpula daurada. Al seu interior hi ha elaborades portes de fusta tallada, algunes amb incrustacions de plata i ivori, enormes llums d'aranya, figuretes de marbre, col.leccions de caixes on guardar joies, retrats de membres de la família reial, i altres objectes d'ús personal, que deixen clara evidència de l'opulència amb que vivien, tot això exposat en molt bastant bon estat de conservació. Al sortir ens netegem els peus. Amb una propina-suborn de 15 INR, aconseguim sortir per la porta nord, i estalviar-nos un bon passeig.
Shiveta Varahaswamy Temple, Palacio del Maharajá Palacio del Maharajá Medrasa frente al Palace Hotel Palacio del Maharajá Shiveta Varahaswamy Temple, Palacio del Maharajá
Pròxima destinació Hassan. Des de l'hotel un rickshaw ens demana 30 INR per anar a l'estació d'autobusos, que segons ell està a 6km. No triga ni dos minuts a arribar. Li paguem 10 INR entre crits i queixes del conductor. Encara l'hem regalat 5 INR.
Palace Plaza hotel  Palace Plaza. 1.000 INR. Habitació doble, amb bany hindú. Podria estar més net, però els llençols ja semblen prou blancs. Té un bon restaurant al terrat, i una madrassa devant de l'habitació. Estrategicament ubicat a 50 mts de New Statue Circle. hotel  Maurya Palace. Diversos tipus d'habitacions amb preus al voltant de 1.000 INR. No està el que es pot dir escrupolosament net..
Restaurant Dynasty. Ubicat al terrat del Palace Plaza Hotel. Probablement el millor restaurant on hem estat a l'índia. Arròs palak (verd, deslligat i homogeni, amb un toc d'all i llorer, deliciós), pollastre 65 (tenia 65 dies quan ho van sacrificar, tendríssim, acompanyat d'un pisto), dhal makhami (amb saltejat de mongetes pintes), naan d'all, kulcha, caramel custard, aigua i cervesa, 500 INR.
Bus Autobusos cada cinc minuts a Bangalore, es pot escollir entre varies categories de vehicles, ademes de amb o sense aire condicionat. Sortides a Hassan (75 INR) cada 45 minuts.
Sugerencia Enllaços relacionats: Royal splendour of Mysore, Dasara events, Mysore tourism, Mysore travel guide, Mysore District, Karnataka Tourism, Karnataka Government