Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

India

Que menjar

La cuenta, por favor Desenganyar-vos, a l'índia no perdre-ho aquests quilos que us sobren. Però mes val que us agradin l'arròs i les verdures, perquè si no ho passareu malament. Tot just hi ha carn o peix, gens de greixos, ni edulcorants, ni colorants, tot sa i natural (quin fàstic). Això si, molt picant i molt especiat. Hi ha dos grans tipus de cuina: vegetariana, la mes estesa en els estats del sud; i no vegetariana, que pot incloure cuina europea (cara i dolenta), deliciós menjar xines, i cuina del nord del país. Hi ha dues delícies que seria un crim perdre's: el pollastre tandoori (macerat en iogurt amb especies i pebre), i un banana lassi, beguda freda a força de iogurt. Els lassis poden ser dolços o salats.
Tipus de pa. Sol utilitzar-se com acompanyament i existeix una innombrable varietat. El mes conegut és el naan, pa pla de farina de blat sense llevat. També hi ha roti o phulka (farina de blat cuinada sobre una graella de ferro), porotta (farina i ous), chapati (farina integral, aigua i sal), dosay (crêpe amb especies molt fina elaborada a força d'arròs i llentilles).
Ghee dosai Plane Naan Kashmiri naan Cheese naan Garlic naan + Dhal makhani
Aloo porotta Fulka Chappati Cheese porotta Dosay masala

Plats combinats. Abunden als restaurants de menjar barat: arròs, quatre o cinc salses, curris (petites guarnicions) i chapattis. També és molt típic el sambhar, brou de llentilles amb tamarinde i una barreja de diferents especies
Kal dosai, Saravana bhavan 14 idly sambhar, Saravana bhavan Comida ofrecida en el Templo de Kailasanatha Comida tren a Madurai Comida Periyar NP
L'arròs és l'element omnipresent a la cuina del sud, ja sigui com plat principal o acompa- nyament. Exquisit amb palak (espinacs) o coco.
Arroz con anacardos Palak rice Coconut rice Szechwan rice
Tandori chicken Beef curry Chicken masala + poratta Chicken manchuria
Els plats de carn són més fàcils de trobar en locals especialitzats en menjar del nord d'índia, o amb plats de cuina xinesa a la carta.
El peix és fàcil de trobar a la costa. Sol fer-se a la parrilla, o marinat amb especies i bullit en un forn tandoor.
Karimeen black fish Pescado de la playa de Cochin Calamares Mixed grilled fish
Mushroom manchuria Coliflor estilo Manchuria Spaguetti carbonara Mixed noodles
Fins i tot el menú mes barat, inclou la socorreguda pasta. Un altre recurs per triquismi quis és el menjar xinès, delicios i fàcil de trobar.
Als tròpics, i malgrat el risc de desordre intestinal, és un cirme no consumir fruita i verdura fresca.
Ensalada de pepino y cebolla Ensalada pepino, cebolla de y tomate Ensalada de frutas Mercado de Mamallapuram
Desayuno hotel New Woodlands Com és un esmorzar vegetarià del sud de la índia. Sol ser un bufet lliure on hi ha verdures i llegums bullits; vada, un snack salat amb forma de donut que es fa a força de llentilles o patates; sambhar, brou de llentilles amb tamarinde i una barreja de diferents especies; idly, crêpe esponjós elaborat a força de llentilles; chatni, varietat de espècies dolces i picants; bondas, bunyols fregits de puré de patata recoberts de farina de cigró; dhal, preparat a força de llentilles sense pell; fins i tot de vegades doshas, crêpe amb especies molt fina elaborada a força d'arròs i llentilles. Per descomptat no falta te, amb llet o masala (combinat de especies), i el cafè.