Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

GEORGIA - ARMENIA

Perqué el Caucas Sud

Itinerario Armènia i Geòrgia són dos països extremadament fàcils, barats i atractius per visitar. Els ciutadans de la UE no necessitem visat per entrar i els vols comencen als 350€. Encara que si bé és cert que la majoria de la població no parla anglès, si parles rus estas de sort, la gent jove si ho fa i la majoria de senyals en carrers i mitjans de transport estan en anglès. Són gent amable i acollidora amb ganes de conversar, això si, cadascú en el seu idioma, i el difícil serà, sobretot a Geòrgia, convèncer-los de que no voleu continuar bevent vi.
Són països plens d'història amb milers d'anys d'antiguitat, per aquí han passat romans, cristians, mongols, perses, otomans i soviètics, i de cada un d'ells hi ha empremtes visibles avui en dia. Les restes més antigues de la producció de vi ( 8000 aC ) van ser trobades a Geòrgia. Però sobretot són coneguts per ser els dos primers països del món que van adoptar el cristianisme com a religió, a principis del segle III. En cap altre lloc veureu esglésies de 1.500 any amb tanta freqüència com aquí. De fet existeix el risc d'agafar un empatx de temples i monestirs, però per sort molts d'ells estan situats a paratges d' extraordinària bellesa que fan que la visita a l'església sigui una excusa per gaudir de l'entorn natural.
Situats al Caucas Sud abunden els llacs, muntanyes nevades, glaceres, valls travessats per cabalosos rius, àrids deserts o frondosos boscos, que els converteixen en un petit paradís per als senderistes. Les capitals d'ambdós països són ciutats moment modernes, molt més europees del que sembla, que han sabut conservar els seus carrers estrets de cases balconades, velles esglésies i castells, i combinar-los amb l'arquitectura més moderna i contemporània com de la que podem gaudir a Tbilisi. El menjar encara que poc variat és sorprenentment saboros, i pel que fa a la beguda, aquí és una segona religió. Seria una llàstima passar uns dies aquí i no tastar els seus vins i licors Kazbegi Telavi Borjomi Vardzia Tbilisi Debed Canyon Dilijan Yerevan Tatev