Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

GEORGIA i ARMENIA

Echmiadzin

Al voltant de Yerevan  hi ha diversos llocs d'interès històric fàcilment accessibles amb transport públic. Els més destacats són Echmiadzin (a 20 km), el Vaticà de l'Església Apostòlica Armènia, el temple hel·lenístic de Garni (a 30 km) i el proper Monestir de Geghard, fàcilment visitables els tres en un sol dia, i a uns 40 km el Monestir de Khor Virap, des d'on es tenen algunes de les millors vistes la muntanya Ararat. Vam deixar aquesta visita per a l'últim dia, però finalment no vam poder anar a causa de la pluja.
Catedral de EchmiadzinInterior de la Catedral de EchmiadzinDecimosexto día En Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Echmiadzin es troba el centre espiritual d'Armènia (equivalent al Vaticà) i la seu del Catholicós (equivalent al Papa). Aquest gran complex monàstic acull la catedral més antiga del món, Mayr Ratllar (303), construïda per Sant Gregori l’Il·luminador quan Armènia era “l’únic país cristià del món". En 618 se substitueix la cúpula de fusta per una de pedra i en 1648 s'afegeix la Torre de la Campana al costat de l'entrada principal. A la dreta de l'altar una porta condueix al Tresor (tancat quan vam fer la visita) on s'exposa la llança amb la què es va ferir a Jesucrist en el costat segons la Bíblia i un tros de fusta de l'Arca de Noè. Altres edificis que es poden visitar són les esglésies de Santa Hripsime, la de Santa Gayane, la de Sant Astvatsatsin i la de Choghagat, totes del segle VII. Tot això està envoltat d'uns meravellosos jardins on hi ha abundants khachkars portats de tots els punts del país.
Interior de la Catedral de Echmiadzin Torre de la Campana, Echmiadzin Accés a la Catedral de Echmiadzin Torre del rellotge, Echmiadzin Interior de la Catedral de Echmiadzin
Per anar a Echmiadzin cal agafar el 99 fins Kilikia (100 AMD, 40 min) a la cruïlla de Khandjian i Buzand i allà marshrutka o bus, el que surti primer, a Echmiadzin, 250 AMD. El bus és incòmode i va tan ple que no ens podem asseure. Tornar amb taxi, depenent del punt de Erevan a què es vagi, costa entre 2.000 i 3.000 AMD. Total 5€, la propera vegada ni m'ho penso.