Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

AFRICA ORIENTAL

Llac Bunyonyi

Dia decimonoveno 06:00 Ni rastre de l'autobús de Kalita que ha de sortir cap a Kabale (20.000 shs) dins de mitja hora. 09:00 A causa de les fortes pluges de la tarda-nit, els autobusos procedents de Kidali acumulen llargs retards. 10:00 Partim, asseguts en els seients del revisor. Els millors del bus tot i que tinguin la finestra trencada, més ben dit no hi ha finestra. La trobarem a faltar durant la llarga hora de pluja que ens agafarà a mitja tarda. 17:00 A partir de Nkuringo s'acaba el còmode asfalt i comença una lenta i sinuosa carretera de muntanya. 18:00 Arribem a Kabale. Els conductors de boda-boda i taxis envaeixen l'autobús, impedint baixar als passatgers. Triguem deu minuts a desallotjar el bus.
Byoona Amagara Carpark Remant 18:15 Special hire fins al car park que Byoona Amagara té als marges del llac, al costat del mercat de Rutinda. 18:45 Hi ha dues opcions per arribar al campsite: es pot llogar una canoa tradicional per 3.000 shs per persona o una barca de motor per 15.000 shs. Ningú ens avisa que amb l'opció barata cal remar. 19:45 Una hora remant, estic rebentat. Quan arribem ja se ha fet fosc. 21:00 Sopem. Sopa de tomàquet, french soap, i curri de cranc amb arròs, tot això amenitzat amb cervesa calenta.
Llac Bunyonyi El llac Bunyonyi es troba a 1.962 metres sobre el nivell del mar, té uns 25 km de llarg per 7 d'ample, i una profunditat que oscil la entre 44 i 900 mts, la qual cosa el converteix en el segon més profund de l'Àfrica. Una sucursal del paradís, envoltat per empinades vessants de muntanya, plenes de terrasses cultivades. Al centre del llac hi ha disseminades 29 illes que alberguen més de dues-centes espècies d'ocells. L'aigua esta lliure de bilhàrzia, cocodrils, hipopòtams, i serps, pel que es considera segura per nedar. L'esdeveniment més animat és el colorit mercat setmanal de Rutindo, que atreu a flotilles de canoes carregades amb cistells de vegetals i altres mercaderies.
Mercat de Rutinda Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi
Byoona Amagara Byoona Amagara  hotel  Byoona Amagara. Localitzat a l'illa d'Itambira, és un establiment sense ànim de lucre dedicat a donar suport a l'educació i el desenvolupament sostenible al Llac Bunyonyi, mentre proveeix als visitants amb un allotjament barat, còmode i amb estil. Una sèrie de cabanes obertes construïdes amb materials locals, distribuïdes per la vessant de la muntanya amb vistes al llac. Es imprescindible l'ús de mosquitera. Bany i dutxa compartides. Serveixen menjars, i disposa de biblioteca i accés a internet (50 shs/min).
Dutxes a Byoona Amagara Vigésimo día Ens llevem amb el sol, sense presses. Aquí hi ha poc a fer un cop s'ha fet fosc. A les set desapareix el sol i en mitja hora la foscor és absoluta. Llavors només queda sopar i llegir una mica fins que apaguin la llum, que funciona de 19:00 a 22:00. Fins i tot aixecant-te amb el sol, a les 6:30, és fàcil dormir entre 8 i 9 hores. Ens dutxem amb aigua freda, que a 14 º de temperatura exterior, està molt freda. Més tard ens assabentem que per 10.000 shs t’escalfen 10 litres d'aigua. Esmorzem ous ferrats amb torrades, i gaudim de la nostra terrassa i jardinet privat amb vistes al llac.

Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi
Pau i tranquilitat Que fer a l'illa? L'hotel anuncia en una pissarra del bar restaurant diverses activitats organitzades per ells: visita als pigmeus batwa, observació d'ocells, caminades per l'illa, visites a esglésies, escoles i mercats locals, o el blacksmiths tour. Ofereix a més: connexió a Internet 50 shs/minut, lloguer de canoes 4.000 shs diaris, ús de la cuina 4.000 shs, ús d'un ordinador portàtil 4.000 shs, trucades internacionals 2.000 shs/minut. Potser és el llac més bonic del món. Aquí es ve a gaudir del paisatge, relaxar-se, llegir, nedar al llac, fotografiar ocells, o fer excursions en canoa visitant els poblats i comunitats disseminats per costa i illes.
Donem un curt passeig pel nostre compte. A mitja hora de l'hotel hi ha un petit poble, amb prou feines mitja dotzena de cases de tova. Migdiada. Mes lectura. Berenar-sopar: amagara burrito i tilàpia saltejada amb pasta. Es menja bé, i les racions són enormes. Passegem una hora per la part inexplorada de l'illa fins que es fa fosc. Partida de scrabble fins les 21:30.
Pau i tranquilitat Vigésimoprimer día Encarreguem aigua calenta per a la dutxa, 10 lt = 10.000 shs, quantitat suficient per a dues persones. Tarden entre 45 i 60 minuts en escalfar-la. Esmorzar: spanish omelette, i amagar creps (farcits de fruites diverses). La resta del dia el passem a la cabana, llegint, escrivint, fent fotos. Donem un petit passeig, ens apropem a la biblioteca i agafem un llibre cada un. 16:00 Ens connectem a internet. 17:30. Sopar: Pasta amb coliflor, quesadilla, amagara balls (rom, panses, i xocolata embolicat amb coco en pols). Llegim fins que es fa fosc. 19:00 Fem un parell de partides a scrabble.

Garza coronada Llac Bunyonyi Ring-Necked Dove Llac Bunyonyi Llac Bunyonyi
Biblioteca de Byoona Amagara Vigésimosegundo día 08:30Ens dutxem amb l'aigua calenta encarregada la nit anterior. 09:30 Esmorzem chappati de tonyina amb xampinyons i formatge, una truita de formatge, te i cafè. Agafem la barca motora (no em ve de gust començar el dia remant) que en 15 minuts ens deixarà al continent. 15.000 shs 10:00 Un special hire (15.000 shs) ens porta fins a l'estació d'autobús de Kabale. 11:15 L'autobús a Kampala (20.000 shs) ha trigat quaranta minuts en omplir-se. 19:00 Arribem a Kampala, però encara trigarem una hora més en arribar al centre. 20:00 Després de negociar dur, dues boda-boda ens acosten al New City Annex Hotel per 2.600 shs cadascun.