Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

AFRICA ORIENTAL

Arusha Safari

Aeroport de Nairobi Primer día 04:30 Aterrem a l'aeroport de Nairobi. A la terminal hi ha una dotzena d'agències de viatge, punts d'informació i un bar. Allà prenem un cafè i un te per 4 $, ens tornen el canvi en moneda local, 70 shilings. Comprem el bitllet d'autobús a Arusha (Impala shuttle 30$) a Venture África Tours, ubicat en un box que hi ha al mig de la terminal. 08:00 Una furgoneta ens acosta al punt de recollida de passatgers cap a Arusha. El vehicle definitiu és un 20 places on més de la meitat som blancs. Durant el camí veiem els nostres primers animals a la vora de la carretera: un babuí i una gasela aixecada sobre les seves potes del darrere menjant d'uns matolls.
15:00 Arribem al Impala Hotel a Arusha després de set hores de viatge, incloent-hi una hora a la cruïlla de fronteres. La carretera està en remodelació i tot just esta asfaltada en una tercera part, la resta és una pista de graveta sense compactar plena de forats on el anglicisme bumping es troba a gust. Arusha es troba als peus del mont Neru a una altitud de 1500 mts. És una ciutat bulliciosa on els safaris representen el principal negoci, i encara que no és una destinació turística en si mateixa, és una ciutat on la majoria dels viatgers independents necessitaran dormir en començar o acabar un safari.
Jacaranda Hotel hotel  Jacaranda Hotel. 50$ Habitació amplia, neta i lluminosa, amb bany i dutxa d'aigua calenta. Compta amb un camp de minigolf, una piscina sense aigua, i un restaurant amb terrassa i jardí. Es troba en una zona silenciosa davant de l'Impala Hotel, a 10 minuts del centre, i protegit per una reixa i un guarda de seguretat (maasai). Restaurant  Spice & Herbs. Restaurant etíop davant de l'hotel. No espantar-se pel seu aspecte sumptuós que els preus són molt assequibles. Ambient tranquil i agradable. Deliciós kitfoimix de verduras servits amb injera, i dues cerveses, 20$.
Amb qui fer el safari? L'enorme diversitat de vida salvatge a Tanzània el converteixen en un país especialment atractiu per gaudir d'un safari a l'Àfrica, i Arusha és el punt ideal des d'on organitzar safaris al nord del país. La presència dels Big Five (lleó, elefant, búfal, lleopard i rinoceront) en alguns dels seus parcs, juntament amb els maasai i les seves cridaneres regaliasi (mantes tradicionals), ens donaran tot el que busquem en el nostre passeig per l'Àfrica. Malgrat tot, totes les teves expectatives poden anar en orris si no tries l'operador adequat per al teu safari.
Esmorzar al Havennature Camplodge Nosaltres buscàvem un safari econòmic, de dues o tres nits de durada que ens permetés veure la suficient quantitat d'animals, en tenda de campanya i amb vehicle privat per a nosaltres sols. Després de mirar mitja dotzena d'operadors per internet, ens vam decidir per Sugerencia Safari Makers, amb qui vam visitar els parcs naturals de Tarangire, Ngorongoro i Manyara, en un paquet que costava 715 $ per persona. I va ser un encert, Gidone ens va contestar i resoldre tots els dubtes via email els mesos previs a l'inici del game drive, Joseph va ser un conductor prudent i pacient, i un guia fantastic, i l'altre Joseph, un cuiner simpàtic i eficient que sempre tenia la taula a punt.
Als safaris econòmics l'allotjament és en campsite públic dins o a prop dels parcs naturals. L'organitzador del safari hauria de proveir de tot el necessari: tendes de campanya, material d'acampada, llits, matalassos, sacs de dormir, mantes, coixins, etc. Les botigues han de tenir mosquitera tant a la porta com a les finestres, només cal recordar-se de tancar-la cada vegada que entris o sortis. Solen pertànyer a companyies privades i disposen d'algunes comoditats occidentals
Havennature Camplodge Havennature Camplodge Tot això es donava en el nostre campsite, hotel Havennature Camplodge. A mig camí entre Manyara i Ngorongoro, i a 60 km del Tarangire. Dirigit per atents tanzans, és tranquil, còmode i net. Tenda de campanya àmplia amb dos llits en el seu interior, coixins, mantes i lloc de sobres per a les motxilles. Les dutxes i els lavabos són compartits, és net i hi ha aigua calenta. Hi ha muntades entre vint i trenta tendes, però estem sols. Al menjador hi ha endolls per carregar les càmeres.
Land Cruiser de Safari Makers Els únics vehicles vàlids per gaudir d'un safari fotogràfic són 4x4, landcruisers o similars, en bon estat, amb sostre abatible (millor visió dels animals i millors fotos), ràdio per comunicar amb altres guies i vehicles dins dels parcs, i al menys una roda de recanvi. Tot el que necessites portar és la teva roba, un barret amb visera, unes bones sabates per caminar, mitjons, ulleres de sol, protecció solar i repel• lent d'insectes. També és útil tenir un mocador o fulard per tapar-se nas i boca en cas que el vent aixequi pols. A la nit baixen dràsticament les temperatures, així que és recomanable tenir una jaqueta o polar, i pantalons llargs.
Al negociar el preu assegurar-vos que inclou els costos d'accés als parcs (d'ocupants i vehicles), benzina, peatges i similars, guia de parla anglesa, tots els àpats del dia (inclòs un packed lunch per al game drive), serveis de cuiner i totes les facilitats de càmping. En el nostre cas incloïa a més dos litres d'aigua per persona i dia. No solen incloure: les propines per conductor i cuiner (15 $ -20 $ diaris per persona i dia, per a cada un d'ells), l'entrada per l'excursió opcional a l'aldea maasai (50 $ per vehicle), refrescos i cerveses, allotjament i menjars a Arusha abans o després del safari, visats, souvenirs, assegurances de viatge, vols o transfers des de l'aeroport. Encara que tot és negociable, és clar. En fer la reserva s'exigeix el 50% com a dipòsit via transferència bancària que pot trigar fins a cinc dies a arribar, així que s'aconsella enviar via email el comprovant. La resta es pagarà en iniciar el viatge en euros, dòlars, o targeta de crèdit (5% de recàrrec).