Capçalera

AFRICA ORIENTAL

Crater  del  Ngorongoro

Bufal refrescant-se Tercer día 07:00 Esmorzar: unes peces de fruita (taronja, síndria i plàtan), torrades amb melmelada, salsitxes i truita, suc, te i cafè. Lunch als parcs naturals, una caixa que conté: una peça de pollastre o broqueta de carn, 1 / 2 sandwich de tres pisos de mantega i pastanaga, crepe chapatti, plàtan, una magdalena, una dotzena de galetes i un suc de préssec. 07:30 28 km ens separan de Patrimoni de la Humanitat - UNESCO l'Area de Conservació del Ngorongoro. 08:15 Oficines del parc. Som el cotxe número cinquanta-sis. La zona més visitada del àrea protegida és el crater, pujarem fins al seu cim a 3.100 m d'altitud, per després baixar 600 més fins a la caldera, on es troben els animals.
Facoquero Elands Xacal Rinoceront Grulla coronada
09:15 Aldea maasai (50$). Els maasaivan entrar al cràter al voltant de 1840, i actualment són els seus únics pobladors, on poden viure lliurement en una àrea de 6,480 km ². Els maasai eren un poble nòmada i ramader, que no cultivava la terra per considera-ho degradant. En el seu lloc pasturen, el que dóna un elevat estatus dins de la seva cultura, i en retorn les vaques proveeixen pràcticament de tot el necessari per viure: carn, pells, llet, tifes per a les parets i sòl de les seves cabanes, així com sang fresca extreta directament del coll d'una vaca viva, que barrejat amb llet el converteix en un aliment molt nutritiu. Però els conflictes sobre l'ús de la terra s'han incrementat en els darrers anys ja que els maasais són més nombrosos i sedentaris, convertint l'agricultura en un suplement al seu anterior dieta exclusiva de carn. Des que el multi ús de l'àrea protegida va ser proposat en 1959, la població ha crescut més enllà del que el bestiar és capaç de suportar sense sembrar. El 1976 es va prohibir el cultiu per ser incompatible amb l'àrea protegida, i en general, el bestiar ha anat decreixent, i els maasai són cada vegada més pobres. Als anys 60 cada home tenia dotze caps de bestiar, el 1989 només cinc.
Poblat masaai Poblat masaai Poblat masaai Poblat masaai Poblat masaai
Ara forçats a abandonar la seva cultura ancestral i a malviure en un tros de terra on el clima és rigorós i el terra poc generós, es veuen obligats, com tants altres pobles, a degradar-se davant de turistes per uns dòlars. La visita comença amb una dansa de benvinguda i uns quants homes donant grans salts. El poblat són una dotzena de tifes de vaca de dos metres cúbics (barraques), on gairebé no entra la llum, i on conviuen famílies de 6 a 8 membres i el bestiar menor. Quan ens conviden a entrar-hi, gairebé no hi ha on asseure's. El nostre guia, de 17 anys, ens mostra l'escola on els nens executen un petit show amb l'abecedari i els números muntat específicament per a turistes. Donem un donatiu de 5 $. Tots venen polseres i penjolls a preus ridículament alts (50$ quatre polseres). Per Déu, surten més barates en un mercat de Londres.
Lleona Hiena Parella de lleons a l'ombra Hiena Lleona
10:15 El cráter del Ngorongoro és una caldera d'uns 20 km de diàmetre, amb unes vessants que s'eleven entre 400 i 610 metres. Estem a 17º, no en va l'altiplà es troba a 2.380 m d'altitud. El sòl del cràter, que està pràcticament desèrtic durant l'època seca, esta habitat majoritàriament per herba baixa i llacs, amb ocasionals acàcies paraigua. La fauna s'estima en uns 30.000 animals, dels quals la meitat són zebres i nyus. Té la major densitat de mamífers depredadors d'Àfrica, entre ells lleons, hienes, lleopards, guepards (cheetah), i tres espècies de xacal. També hi ha rinoceronts negres (entre 11 i 14 el 1995), elands, elefants, búfals, gaseles Grant i Thomson en grans ramats, reduncas de muntanya (mountain reedbuck), i 500 espècies d'ocells. A més el llac del cràter està ple de hipopòtams, que estan mig submergits durant el dia i que surten a menjar herba a la nit. Estan absents del cràter els girafes, impales, topis i orix.
Estruç Manada de zebres Zebres i nyus Manada de nyus Kori bustard
Així com al Tarangire tot just ens creuem amb ningú, aquí en alguns moments hem estat fins a deu cotxes mirant a una pobra bèstia, i això que segons Joseph el parc estava buit. Al pícnic site d'avui l'amenaça són les àligues, que us asseguro que acollonen bastant més que els micos. 16:00 Sortim del parc i tornem a hotel  Havennature Camplodge. 19:00 Sopar d'avui: sopa de cogombre, crispetes, kitsch de carn i verdures, i fruita.
Zebres bevent Nyu Zebres i nyus Gasela de Grant Secretary bird