Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

AFRICA ORIENTAL

Queen Elizabeth NP

Decimoquinto día 08:15 Si arribar a Buhoma en transport públic és difícil, sortir encara és més complicat, sobretot si no et dirigeixes a Kampala. Abraham, que ja ens va portar desde Butogota, serà el nostre xofer-guia fins Mweya via Ishasha, per 160.000 shs. 09:30 A Kihihi canviem diners 1$=1935 shs, el dòlar està baixant. 10:45 Entrem al Queen Elizabeth NP (30$ per persona, 20.000 shs per vehícle). Es paga per nit passada al parc, així que per evitar tornar a pagar demà, avui dormirem en Mweya, però demà intentarem arribar a Fort Portal, o quedar-nos a Kutunguru que ja es troba fora dels límits del parc.
Mangosta Tejedor de cabeza negra Leones trapadores, Ishasha sector Elefante en la carretera a Kasese Hipopótamo, Ishasha
Amb una extensió de gairebé 2.000 km², Queen Elizabeth NP ofereix una àmplia diversitat d'hàbitats que alberguen un sorprèn nombre d'espècies, almenys 100 tipus de mamífers i 606 d'ocells. Només al Canal de Kazinga es diu que habiten la major concentració del món de hipopòtams, encara que hi ha menys cocodrils dels desitjats. Altres animals a veure són facoquers, búfals, el raríssim antílop aquàtic anomenat sitatunga, hiloquers (porcs salvatges de gran mida), el bell Uganda kob, topis, antílops aquàtics, elefants i lleopards. Amb sort fins i tot és possible veure l'estrany shoebill stork, un ocell d'aspecte prehistòric de més d'un metre d'alçada i que sempre exhibeix una sinistra somriure. No hi ha girafes, ni zebres, ni impales, ni rinoceronts. Ishasha, a la zona sud del parc, és coneguda pels seus lleons trepadors.
Leones trapadores, Ishasha sector Leones trapadores, Ishasha sector Leones trapadores, Ishasha sector Leones trapadores, Ishasha sector Leones trapadores, Ishasha sector
Elefante, Ishasha Carretera entre Ishasha y Mweya En aquesta zona de Ishasha veiem antílops diversos, facoquers, búfals, Uganda kobs, ocells de tota mena, elefants, topis, micos diversos, babuins i els famosos lleons trepadors. Quan ens acostem al riu veiem un petit grup d'hipopòtams. Entre dos d'ells no deixen d'enfrontar-se verbalment la major part del temps, però no vam aconseguir veure res ja que un d'ells es trobaba amagat darrere uns arbustos. 14:00 Zona de visita obligada al QENP. Sortim per la mateixa porta per la qual vam entrar.
Babuino, Ishasha Uganda Kob, Ishasha Hipopótamo, Ishasha Bufalos, Ishasha Elefantes, Ishasha
Entre Ishasha i Mweya discorre una pista ben mantinguda de 124 km que travessa el parc via Kutunguru. 16:00 Arribem a Mweya. SugerenciaUna manera més còmoda, i cara, d'arribar és en avioneta. Hi ha pistes d'aterratge en Kasese, Ishasha i Mweya.
Pelea de hipopótamos, Ishasha Pelea de hipopótamos, Ishasha Pelea de hipopótamos, Ishasha Pelea de hipopótamos, Ishasha Pelea de hipopótamos, Ishasha
Atravesando Mweya Hostel, QENP Mweya Hostel, QENP hotel Mweya Hostel, 85.000 shs. També conegut com Students Camp, és una de les poques opcions a bon preu de la zona. Habitació doble amb rentamans, dutxa i banys compartits. El seu restaurant no serveix la millor menjar del món, però si la millor cervesa del país, Eagle.La sensació que em queda després de deixar l'hotel és que et prenen el pèl tant com poden, el tracte del personal de recepció és sempre interessat, i genera desconfiança.Sugerencia Conexió a internet al Mweya Lodge 12.000 shs/h.
Bufalo, Kasenyi area, QENP Kasenyi area, QENP Hipopótamos en el Lago George Avefría africana Uganda kob
Lago George Marabú Decimosexto día 06:30 Game drive a Kasenyi. 100.000 shs cotxe (jeep 120$) + 20$ ranger. Segons Lonely Planet la millor zona per veure lleons. 10:00 A la tornada nomes queda sensació de decepció. Hem vist quatre elefants, un munt d'Uganda kobs, antílops diversos, búfals, i algun mico. Als marges del llac George, davant del poble de Kasenyi, veiem hipopòtams, marabús i ocells diversos. Però de lleons ni un. Qualsevol altra game drive ofereix major quantitat i varietat d'animals. No perdeu temps i diners aquí.
Kazinga Channel
Mangostas en en Mweya Lodge Vistas desde la Tamboo Canteen 11:00 Després de dutxar-nos i esmorzar comprem el bitllet per al Kazinga Channel Boat Trip (15$ cadascun), i ens anem a mirar la botiga del Mweya Lodge. Després de fotografiar unes mangostes, hi ha multitud d'elles tant a l'hotel de rics com en el de pobres, mengem a la Restaurant Tamboo Canteen que té unes fantàstiques vistes al llac Edward. El menjar no és res de l'altre món, però entre que és baratíssim i les vistes que té, compensa de sobres. Curri de vedella amb arros i verdures saltejades, 15.500 shs.
Bufalos e hipopótamos, Kazinga Channel Hipopótamo, Kazinga Channel Búfalo y tántalo reposando, Kazinga Channel Cocodrilo refrescándose, Kazinga Channel Hipopótamos, Kazinga Channel
15:00 La activitat més popular a Mweya és el passeig en barca pel Kazinga Channel. Surt diàriament a les 09:00, 11:00, 15:00 (l'únic en temporada baixa) i 17:00, i dura unes dues hores. És un gran viatge en el que es poden veure elefants, búfals, antílops aquàtics, Uganda kob, antílops, cocodrils, grans ramats d'hipopòtams, i amb una mica de sort lleopards i lleons. D'aus és ple: pelicans, corbs marins, tàntal, ibis, àguiles pescadores, oques del Nil... 17:00 Special hire a Katunguru (20.000shs).
Ocas del Nilo Tántalo africano Aguila pescadora Cormoranes y pelícanos Ibis sagrado