Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Espanyol
Cabecera

PERÚ

Paracas

Centro de Lima Panadería y Pastelería Huérfanos Decimosexto día Esmorzem a l'hotel, dos plats d'ous amb torrades, fruita, sucs i té, 37 soles. Ahir vam comprar per internet els bitllets d'autobús a Paracas, que surt a les 10h. Fem un últim passeig per Lima. Comprem a venedors ambulants un quilo de mandarines (2 soles) i canya de sucre (2 soles), i vàrem entrar, per casualitat, en la Restaurante Panadería y Pastelería Huérfanos, un local inaugurat l'any 1902, on fan pastes artesanals, postres, entrepans, mossets, menjar peruà en general, per menjar allà o per emportar. Molt recomanable, nosaltres ens portem pastís de bledes i empanades de carn, per moure les mandíbules a l'autobús.
Bus PerúBus / Soyuz, bitllet 38 soles, companyia barata d'autobusos VIP, la cara és Cruz del Sud. Seients amples, còmodes, amb bon grau de reclinació i bastant segur. Donen un petit refrigeri, hi ha compte quilòmetres a la vista dels passatgers per vigilar que el conductor no sobrepassi els 90 km/h que marca la llei. El trajecte són 3h30, tot ell és travessant un desert costaner on se succeeixen barraques en els costats de la carretera, no sembla que visqui molta gent en aquesta zona.
Puerto de Paracas
Paracas Backpackers House Paracas Backpackers House hotel Paracas Backpackers House, 85 soles. Habitació doble, petita però correcta, ampli bany privat, wifi, esmorzar no inclòs. Disposa també de dormitoris, una cuina d'ús compartit, menjador, zones chill-out, wifi amb cobertura en habitacions i zones comunes. Bona gestió dels tours.
Paracas és una petita ciutat a la vora de l'Atlàntic, on ja comença a notar-se el turisme, tot aquell que no visita el nord del país. La zona turística es concentra a la platja, una llarga fila d'hotels i restaurants davant del mar, un petit embarcador i moltes algues. Aquí s'acaba tot, els atractius principals són dos: la Reserva Nacional i Illes Ballestas, i tots dos poden visitar en un sol dia. Paracas és un bon lloc per menjar peix a la brasa, en Restaurante El Ancla, situat al passeig marítim davant del mar, vam sopar cabrilla (peix) a la barbacoa i un parell de  pisco sour, 73 soles.
Paracas Backpackers House Paseo maritimo de Paracas Paseo maritimo de Paracas Restaurante El Ancla, Paseo maritimo de Paracas Paseo maritimo de Paracas
Decimoséptimo día Ahir, al mateix hotel, vam reservar el tour a Illes ballestes (30 soles) i la reserva natural (20 soles), inclou els transports de llanxa i autobús, els accessos i un guia. A més vam contractar el trasllat a Huacachina 20 soles, tot això el mateix dia i amb el mateix bus, així que no has d'estar preocupat de si l'excursió s'allarga més o menys, mai perds l'enllaç.
El tour comença fent una passejada fins al moll del que surten els ferris turístics a les illes. Pel camí recollim a altres turistes. En arribar al port cal pagar les taxes portuàries combinades per les illes i la reserva nacional que costen 22 soles.
Delfines a la salida del puerto de Paracas Geoglifo gigante en forma de candelabro Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas
Islas Ballestas, 08:00, 2h de visita. Estan a uns quinze minuts de la costa. Res més deixar el port veiem una dotzena de dofins i alguns llops marins. Pel camí, al vessant d'un turó, veiem un  geoglifo gegant en forma de canelobre, que els mariners solien fer servir com a punt de referència, ningú coneix el seu origen i se li estima una edat d'uns 200 anys, segurament va ser dibuixat per pirates.
Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas
Gràcies a la temperada corrent d'Humboldt que banya aquestes costes, la mateixa que fa de les Galápagos un paradís, aquestes illes són refugi natural de multitud d'espècies, com els llops marins i els pingüins de Humboldt. El corrent aixeca plàncton des dels fons marins i el deixa més a prop de la superfície o el diposita a les roques, els crustacis i petits peixos s'acosten a alimentar-se, i es converteixen en menjar de mamífers i aus.
Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas Islas Ballestas
Islas Ballestas Islas BallestasA les illes hi ha milers d'ocells, com gavines, corbs marins, pelicans, o voltors, que generen tones de guano. L’intensa olor t'acompanya tota la visita. El guano és un excel·lent fertilitzant, i cada vuit anys una empresa s'encarrega d'extreure-per a la seva venda. A les roques es poden veure multitud de llops marins, es distingeixen de les foques perquè tenen orelles, i pingüins.
Lagunillas, Reserva Nacional Paracas
Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional ParacasTornem a l'hotel, on ens dóna temps a descansar uns 15 minuts abans que ens reculli l'autobús que ens porta a la Reserva Nacional Paracas. Aquesta reserva és bàsicament un desert costaner, encara que gràcies a l'abundància de nutrients en les seves aigües, hi ha gran varietat de fauna, és fàcil veure pelicans o circells, a més de pingüins de Humboldt, tortugues o geckos entre d'altres. Una curiositat és que la carretera que discorre pel seu interior està feta de sal, el color negre ve del desgast dels pneumàtics, però si rasques de seguida apareix el color blanc.
Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional Paracas
Reserva Nacional Paracas Reserva Nacional ParacasLa primera parada és el Museu Interpretatiu. Després hi ha diverses parades en petits penya-segats al costat del mar, una platja de sorra vermella, la platja de la catedral, on es veu una formació rocosa al costat de la riba, restes d'un arc de pedra destruït per un terratrèmol el 2007. L’ultima parada es Lagunillas, un petit port pesquer envoltat de restaurants, on s’aturen la majoria dels tours a dinar. Darrera del port, sobre un petit turó, hi ha un mirador des del qual es veu bona part de la costa i del desert.
Lagunillas, Reserva Nacional Paracas Lagunillas, Reserva Nacional Paracas Lagunillas, Reserva Nacional Paracas Lagunillas, Reserva Nacional Paracas Lagunillas, Reserva Nacional Paracas