Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

ETIOPIA

Arba Minch

Arba Minch és la ciutat més gran del sud de Etiòpia , a 252 km de la capital, es troba en un enclavament privilegiat, vorejada pels llacs Abaya i Chamo, i la Vall del Rif on podrem visitar la reserva d’animals Nechisar National Park. La ciutat esta partida en dues, Sikela al nord és la zona comercial i residencial, Shecha, a 4 km de l’anterior, ofereix unes fantàstiques vistes als llacs, els millors hotels i el banc. 
Venedoras de cotó, mercat de DorzeConnectades entre si per minibuses (1birr) no sabria quina part de la ciutat recomanar-vos. Shecha és més bonica, però Sikela és més animada i còmoda per als desplaçaments. En ambdues hi ha unes pastisseries (pastries) on prendre uns sucs boníssims, a Shecha enfront de l’adrogueria i a Sikela enfront de la gasolinera. Altra recomanació, menjar com a mínim una vegada a la Corporativa de Peix, tres persones amb dues rondes de cerveses i cafè per 35birr (menys de 5€).
Aquí els guies espontanis, adolescents amb coneixements d’angles, són més insistents i pesats, organitzats com mafiosos a l’assetjament i enderrocament del faranji. Jo vaig acabar per no anar al Nechisar Park per que em van intentar enganyar dos dies seguits.
Agafar un autobús a la central de Addis Abeba és una experiència indescriptible, tots els autobusos surten a les sis del matí, allò és una enorme esplanada on una cinquantena d’autobusos intenten sortir alhora, els conductors esperen al costat del vehicle mentre el mosso encarregat de fer de revisor va cridant la destinació. Existeixen altres individus que s’encarreguen de pujar-te l’equipatge al sostre de l’autobús, alcen la motxilla del terra, calculen a ull el pes i cobren un birr per quilo, més altre addicional per pujar-la. No hi ha més de dos metres de distància entre un autobús i l’altre, els motors encesos cremant aquesta benzina o el que sigui, que produeix aquest fum tan negre i que olora tan malament, de debò, en alguns moments costa respirar... Be... doncs així una mica més d’una hora, per al final sortir assegut a la ultima fila, set persones en un seient de cinc places...
Forty Springs La ciutat en si no té res destacable més enllà de la seva tranquil·litat, però no obstant això serà la base de moltes excursions. Llacs Abaya i Chamo. Assaborint tranquil·lament una cervesa des de la terrassa del Bekele Mola és la millor manera de començar a conèixer aquests bells llacs. Un istme de terra anomenat "El Pont de Déu" separa al nord el major d’ells, el Abaya, d’un peculiar color vermellós que li dóna el hidròxid suspès en l’aigua, i al sud el llac Chamo, on podem veure als guji sobre les seves fràgils canoes fetes amb prims troncs, i els cocodrils mes grans del món. 
Cocodrilo Market Cocodrile Market. Mitja hora en una barcassa separa l’embarcador, a vuit quilòmetres de Shecha, d’aquesta platja del llac Chamo on habiten els cocodrils més grans d’Àfrica, així com una bona quantitat d’hipopòtams i pelicans. La millor hora per a anar a veure’ls és abans de l’ocàs, fa més fred i aprofiten per a alimentar-se. Una plaça en una barcassa de quatre persones costa uns 100 birr cadascun. La barca amb un petit motor fora broda s’apropa fins a pocs metres de la riba, el guia apaga el motor i deixa que els cocodrils, de més de 500kg i quatre metres de llarg, s’apropin a tafanejar i envoltin la barca, oblidant-se ràpidament d’ella segurament impressionats per la major grandària d’aquesta. Això si, no se’t acudeixi pegar-te un capbussó. Amb els hipopòtams la història és diferent, són terriblement territorials i agressius, i cal conformar-se amb veure’ls des de la llunyania, qualsevol aproximació pot ser interpretada com una amenaça a les criatures, i imagina’t el que pot fer amb tu i la barca, un animal el cap del qual pot arribar a pesar 500 kg.
Cocodrilo Market Granja de Cocodrils. Prop de 9000 cocodrils estan esperant arribar als set anys per a ser convertits en bosses i maletes per al mercat asiàtic. A uns 10 km de Arba Minch, obre diàriament i l’entrada costa 10birr.
Nechisar National Park. Sabana, arbustos espessos, boscos d’acàcies, boscos riberencs, setanta espècies diferents de mamífers, entre ells zebres, porcs senglars, antílops, mandrils, micos, gaseles, fins i tot algun lleó abissini; 250 espècies d’ocells, entre ells àguiles pescadores i blauets; gents de les ètnies Guji i Koira... tot això en 500 km2
Forty Springs. Una hora a través d’un espès bosc humit, separen aquesta aigües termals de l’hotel Bekele Mola. Per uns pocs birr qualsevol nen de la zona podrà guiar-vos fins a allí.
Nens a Dorze Dorze. No perdre’s el mercat de Dorze els dilluns i dimecres, a 30 km de Arba Minch, per 10 birr pots anar a primera hora en furgoneta i tornar en qualsevol camió de càrrega per altres 10birr. Aquests camions són il·legals, el nostre replet de sacs de blat i amb 40 persones en la part descoberta del darrere, va evacuar al personal a causa de la presència d’exèrcit per la zona i vam haver de fer els últims 2 km a peu. Son característiques de Dorze les enormes cabanyes-rusc que segur us convidaran a visitar, i si teniu sort i algú us acompanya no us perdeu la cascada d’aigua perduda en la muntanya.
Noia, mercat de Dorze Como arribar
Bus  Hi ha autobusos diaris des de Addis Abeba, 60birr, 10h de viatge. Fins a Sashemene existeix una carretera asfaltada en boníssimes condicions construïda per Dragados, des d’allí pista però en bones condicions. Avió  Diari des de Addis Abeba, 75$.

On dormir
 Hotel  Bekele Mola. Té fama de ser l’hotel amb millors vistes del país, i deu ser cert. Tipus bungalow amb aigua calenta i mosquiteres, jardí pel qual campen els micos a plaer, super-mercat, telèfon, pàrquing, i restaurant amb fantàstiques vistes al llac. A 3 km de Secha, 80birr l’habitació doble.
 Hotel  Kemba Hotel. 15 birr. Dintre del nivell baix, només hi ha habitacions individuals distribuïdes al voltant de la terrassa del bar, dutxa i banys comunitaris, net.