Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

ETIOPIA

Bahar dar

Bahar Dar és una ciutat d’àmplies avingudes i palmeres a la vora del Llac Tana, amb un animat mercat els dissabtes, una àmplia oferta de restaurants, hipopòtams i la base ideal per a visitar els monestirs del llac o el naixement del Nil. Potser es la ciutat més bonica del nord, és un lloc agradable on descansar després del dur viatge per carretera des de Addis Abeba. És també l’única zona del nord on hi ha malària.
Cami cap al Pont PortuguesCreuant les muntanyes que et treuen de Addis Abeba a primera hora del matí, trobes dos tipus de gent: corredors de fons patrocinats per Haile Gebreselassie, el campió olímpic de marató; i les dones de la llenya, amb els seus enormes fardells de 30 kg a l’esquena amb els quals recorren fins a 10 km per poc més de 1€ al dia. 
Només uns pocs dels 350 km que ens separen de Bahar Donar estan degudament asfaltats, les 4/5 parts del camí transcorren per pistes de terra o carreteres molt bacheadas que encara dificulten més la marxa. A menys de 100 km de Addis Abeba es troba un Pont Portuguès del segle XVI, al costat d’una enorme cascada d’aigua i amb unes vistes a una vall Precioses. Poc més endavant parem a Debre Markos per esmorzar, el meu primer revoltim d’ous amb dabo i l’espectacular cafè amarg etíop. Després, l’espectacular Garganta del Nil Blau, i pluja, molta pluja, que enfanga les carreteres i omple de verdor el paisatge.
Som el centre d’atenció, nens que no han vist un blanc (als nadons es nota ràpid per que cada vegada que et miren es posen a plorar, jejeje), desenes envoltant-te a cada parada o perseguint-te cridant "faranji" (blanc), adults que s’aturen a observar moguts per la curiositat, no hi ha racisme només curiositat, deuríem aprendre una mica d’això. La gent et saluda agitant la mà quan passes amb el cotxe, encara que si ets tu el que inicia el contacte ells retornen la salutació encantats.
Esglesia al LLac Tana Es diu que Bahar Dar té un dels mercats més animats del país, encara que res que veure amb els que veureu al sud. També és un dels millors llocs per a comprar cafè.
Monestirs del Llac Tana. El llac cobreix una superfície de 3500 km² i en vint de les seves trenta-set illes existeixen monestirs encara regentats per monjos. En alguns no esta permès l’accés a les dones. El cost d’una barcassa per a vuit persones és d’uns 300 birr. Una vegada a la illa cal localitzar al monjo, que a més de regentar-lo s’encarrega de la seva conservació i manteniment, i que segur estarà encan-
San Jorge tat d’ensenyar-te la seva església i que facis tantes fotos com vulguis, en alguns casos sense massa control del flash. Càmeres de vídeo paguen 100 birr. Als monestirs s’entra descalç, però a diferència de les mesquites no hi ha catifes, pel que aparentment no hi ha tantes possibilitats d’agafar alguna cosa, no més almenys que si fossis descalç pel camp. Les entrades costen uns 20 birr per persona. Per a veure tots els monestirs són necessaris diversos dies, pel que nosaltres ens dedicarem només als més propers en la Península de Zege.
Neixement del Nil Naixement del Nil. A 32 km de Bahar Donar es troba Tis Isat (Smoking Fire), el naixement del Nil Blau. Amb 400 mts d’ample i 45 de caiguda vertical, és un dels salts d’aigua més espectaculars del món. Envoltada d’exuberant vegetació la cascada s’endevina des d’un quilòmetre de distància, una enorme fumarada blanca generada pel vapor d’aigua que rebota contra el terra ens indica la seva ubicació. És necessari contractar un guia (50 birr), el nostre acabava de sortir d’un episodi de malària una setmana endarrere en el qual va morir el seu pare. Aquí hem tingut l’experiència graciosa del viatge, uns etíops que estaven de vacances es van voler fer unes fotos amb nosaltres.
Tis Isat L'antic Palau de Haile Selassie es troba a 5 km de la ciutat, encara que no esta obert al públic.

Hotel  Hotel Dib Anbessa. Modern, confortables habitacions amb bany, aigua calenta i fantàstiques vistes al llac. Ampli restaurant a la segona planta amb excel·lents plats tant locals com per a “faranjis”. El hall disposa de CNN i barra de bar. El servei de bugaderia és ràpid. 100 birr l’habitació doble.

Bus  Diari des de Addis Abeba, 40 birr, triga un dia i mig a fer el recorregut. Generalment fa una parada a Debre Markos per a pernoctar. Avió Diari des de Addis Abeba, 35 minuts, uns 72$.
4 x 4. Un dia. Hi ha un tram d’uns 150 km de carretera ben pavimentada; la resta esta mancada de manteniment i el camí es fa lent. Hi ha vegades en les quals desitges que sigui un camí de terra o una pista.