Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

ETIOPIA

Informació general

Nom oficial República Democràtica Federal d’Etiòpia.
Superficie 1.222.000 Km2
Fronteres Etiòpia té una llarga frontera amb Somàlia a l’Est, Djibuti al norest, Sudan a l’oest, Eritrea al Nord i Kenya al sud.
Població 61.400.000 habitants.
Capital Addis Abeba (2.224.000 habitants).
Altres ciutats Dire Dawa, Gonder, Harar, Nazret, Arba Minch, Bahar Dar.
Ètnies, tribus Hi ha 90 ètnies en el país, de les quals només 7 superen el milió d’individus. Oromo 40%, amhara i tigré 32%, altres 28%.
Religió Musulmans 43%, cristians 37%, cultes animistes i altres 20%.
Forma de Govern República Federal Constitucional.
Idioma L’idioma oficial és el Amhàric. Es parlen unes 70 llengües locals, les més importants són tigrinya i oromo. L’anglès està molt estès.
Moneda Birr, dividit en 100 centaus 1 birr = 8,34 $ (agost 2002).  Imatges dels billets.
Hora Oficial GMT +3 hores
Bandera  Bandera Etiopia   Tres franges horitzontals, verda, groga i vermella.
Geografia Etiòpia és un immens país de l’Àfrica nord-oriental. Té un relleu de altiplans volcànics i muntanyes. Al nord-oest s’alça el massís Etiòpic, on sobresurt el Ras Dashán, amb 4.621 m d’altitud. Al sud, entre els rius Ganyale i Shebele esta el massís de Beli, que transcorre fins a la regió de Ogaden. El centre del país esta dominat per un altiplà entre 1800-2400 mts, on viu la majoria de la població. Enfront de la regió muntanyenca del nord-oest es troben les terres baixes de l’est i del sud-est, ambdues separades per la fossa tectònica de la vall del Rift.
Hidrografia El llac Tana és el mes gran del país, amb una extensió de 3.156 km2, ocupa el centre del massís Etiòpic. Els rius principals que descendeixen pels vessants del massís són el Atbara i el Sovat, que corren cap al Nil, el Yuba i el Shebeli, que ho fan en direcció a Somàlia, el Auash, que discorre cap a Eritrea i el Nil Blau (Abbai) a l’oest és el major afluent del Nil. Al sud del llac Tana, en una zona de terra pantanos, el Nil Blau forma les cataractes de Tissisat.
Clima Al massís el clima és principalment tropical amb nits fredes, amb una temperatura mitja anual de 13º C., amb abundants pluges al juliol i agost sobretot en el nord. A la part baixa del país, el clima és molt calorós i està subjecte a sequeres recurrents.                                              Meteo Weather in Ethiopia
Festes Oficials
(2001)
7 de gener (Nadal), 19 de gener (Epifania), 2 de març (batalla de Adowa), 6 de Març (Id al-Adha/Arafat), 13 d’abril (Divendres Sant), 16 d’abril (Dilluns de Pasqua), 1 de maig (Dia del Treballador), 5 de maig (Dia de la Victòria dels Patriotes), 28 de maig (caiguda del Dergue), 4 de juny (Moulud, Naixement del Profeta), 11 de setembre (Any Nou), 27 de setembre (Festa de la Creu Veritable), 17 de desembre (Id Al-Fitr, fi del Ramadà).
Salut Encara que existeixen metges ben preparats al país, la falta d’equipaments i fins i tot medicines aconsella dur la nostra pròpia farmaciola i vacunar-nos prèviament. És obligatori vacunar-se contra la febre groga, i es recomanen també vacunacions contra tètanus, meningitis, colera, tifus, i hepatitis A i B.
Existeix bilhàrzia en tots els rius, llacs i rierols de Etiòpia, excepte en el Llac Langano. Es recomana també tractament contra la malària, estesa per gairebé tot el país, encara que no existeix risc a Addis Abeba, ni zones per sobre de 2000 mts.
Beure exclusivament aigualeix embotellada, és barata i fàcil de trobar. I els seus deliciosos sucs són segurs per que mai duen aigua, fins i tot algun venedor s’ofendrà si l’hi pregunteu.
Gondar Bahar Dar Addis Abeba Awasa Arba Minch Jinka Lalibela