Capçelera

JAPÓ

Himeji

Castillo de Himeji A menys d'una hora amb tren de Osaka, en Himeji, esta el castell medieval japonès per antonomàsia, aquell que ningú ha de perdre's. Poca gent allarga les seves visites mes enllà, encara que la ciutat ofereix altres punts d'interès. Pot completar-se el dia amb una visita al Jardí Kóko-en, una reconstrucció dels antics barris de samurais adjacent al castell, o visitant algun dels museus de la ciutat com el Museu d'Història de la Prefectura de Hyògo, que conté exposicions sobre altres castells japonesos. Al costat de la sortida nord de l'estació, davant de Otemae St., hi ha un Tourist Information Center on aconseguir mes informació. També podeu consultar Himeji Tourist Information.
Castillo de Himeji Himeji-jo Patrimoni de la Humanitat - UNESCO (625¥). Esta considerat el mes bell dels castells japonesos, i és un dels pocs que ha escapat als estralls de la guerra civil, terratrèmols i bombardejos de la Segona Guerra Mundial, conservant la seva estructura original en fusta, sense ciment. El castell va ser concebut i construït per Nanboku-cho en 1346. En 1580 Toyotomi Hideyoshi va construir una torre de tres plantes, i mes trard Ikeda Terumasa va realitzar un projecte d'expansió que va durar vuit anys i que li va donar al castell el seu aspecte actual. La seva arquitectura amb altes fundacions de pedra, parets cobertes de calç i l'organització dels edificis dintre del complex, així com les seves característiques defensives tals com els emplaçaments d'armes o clots per a expulsar roques entre uns altres, fan d'ell un exemple ideal del prototip de castell japonès. Té una torre principal de cinc pisos connectada per passadissos amb altres tres mes petites. Tot ell esta envoltat de fosses i muralles amb obertures de diferents formes i grandàries per a disparar bales, llançar fletxes o abocar oli bullint sobre possibles escaladors. Al voltant de les taquilles hi ha guies voluntaris que ofereixen tours gratuïts de 1h 30 de durada en anglès. No es fan reserves. A deu minuts caminant des de la sortida nord de la JR Station.
Castillo de Himeji Castillo de Himeji Castillo de Himeji Castillo de Himeji Vistas desde el Castillo de Himeji
tren des de JR Osaka Station surten trens cada 15 minuts i triguen una hora a fer el trajecte. Deu quilòmetres després d'haver passat Kobe, a mà esquerra, es pot veure el pont penjant amb l'arc mes gran del món, 3.910 metres.