Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Com moure's

Tren Takayama - Kanazawa Tren. Els trens a Japó són ràpids, segurs, nets, confortables i extremadament puntuals. La seva freqŘència de passada és molt elevada, en la loop line de Tòquio en les hores punta els trens passen en intervals de dos minuts. Les línies de ferrocarril són operades en la seva majoria pel grup estatal Japan Railways, encara que algunes línies locals i regionals estan gestionades per empreses privades. Hi ha tot tipus de serveis: els futsu, trens locals que paren en cada estació, els kyuko i kaisoku, trens exprés que nomes paren en determinades estacions, els tokkyu, que són els expressos més ràpids, i com no els famosos shinkansen, trens bela que arriben a velocitats de fins a 300 km/h.
Shinkansen Kyoto - Osaka Com turista, la forma més còmoda i amb millor relació qualitat-preu de viatjar en tren és el Japan Rail Pass. Aquest abonament està disponible nomes per a turistes i ha de comprar-se fora de Japó. Existeixen abonaments de classe superior i ordinaris, disponibles per a períodes de validesa de 7, 14 i 21 dies, consecutius a partir del primer dia d'ús. Permet realitzar trajectes sense límits en totes les línies del Japan Railways Group inclosos els trens bala Hikari i Kodama (encara que no els Nozomi), i a bord dels seus autobusos i ferries associats.Tampoc inclou els metros de les ciutats, ni les línies ferroviàries privades (de l'aeroport de Nagoya al centre, per exemple).      
Osaka Station A l'arribar a Japó cal dirigir-se a una oficina de Japan Railways i fer efectiu l'abonament. Hi ha oficines en les principals estacions de tren i en els aeroports de Tòquio i Osaka. Una vegada canviat ja pots entrar en el tren i ocupar un seient no reservat. Per a reservar seient, sense cap cost addicional, cal anar amb antelació a la taquilla de reserves que hi ha en les estacions més importants. Encara que mai vam anar dempeus, millor reservar en els trens bala, la resta no hi ha problema.
On fer cua? En les andanes sol haver cartells o marques en el terra, que mitjançant símbols, lletres i colors, indiquen el numero de vagó i tipus de tren que es detindrà en aquest punt exacte.
Shinkansen Nozomi Shinkansen Shinkansen Shinkansen Shinkansen
Interior tren Nagoya - Takayama El metro és el mitjà de transport més popular en els entorns urbans. és usat per 880 milions de persones a l'any en Osaka, i per 2.800 a Tòquio. Cada línia té un nom i un color diferent; i la majoria d'estacions i convoys de tren i metre, disposen de cartells i serveis de megafonía en japonès i anglès. La venda de bitllets a Japó esta automatitzada, però això no té perquè suposar cap problema. Aquí va una mini guia per a moure's pel suburba.
Els billetes es compren en les màquines expenedores que hi ha prop dels accessos. Totes elles accepten monedes i bitllets, però no targetes de crèdit. El preu del bitllet varia en funció del trajecte recorregut, així que el primer que cal fer és verificar la tarifa corresponent a la teva destinació en els mapes de rutes que es troben visibles damunt de les màquines expenedores. Les estacions s'identifiquen amb una lletra, que indica el nom de la línia, i un numero, que indica l'estació. Esta escrit tant en japonès com en anglès. Selecciona l'idioma anglès, introdue´x l'import i oprimeix el botó il.luminat que indica la teva tarifa. El bitllet i el canvi cauran en la safata.
Estación del aeropuerto de Nagoya Per a accedir a l'andana introdue´x el bitllet en les màquines controladores perquè s'obri la porta automàtica, recull-lo després de passar i (molt important) conserva'l fins a arribar a destinació.
Fes el mateix per a sortir, però aquesta vegada el bitllet no et serà retornat. Si el pagat és inferior al cost del recorregut, sonarà l'alarma i et serà tancat el pas. Has de passar per una màquina d'ajustament tarifari. Es troben prop de les sortides, i permeten pagar la diferència de tarifes entre el bitllet comprat i la tarifa a pagar. Introdue´x el bitllet en la ranura. T'indicarà la quantitat addicional a pagar. Introdue´x aquesta quantitat, i un nou bitllet caurà en la ranura. Utilitza aquest nou bitllet per a sortir
Marcas de señalización en andén Pantalla tarifaria de autobús Mapes de rutas, Tokyo Loop line, Tokyo Interior autobús
Tranvia, Hiroshima Totes les ciutats conten amb servei d'autobús. En la majoria el sistema tarifari, com en el metro, va en funció del trajecte recorregut. Es puja per la porta del darrere, i s'agafa el bitllet, on s'indica el numero de la parada en la qual va pujar el viatger. El cost del bitllet apareix en una pantalla amb numeros rotatoris situada en la part davantera de l'autobús. Sota cada parada, indicada pel seu nombre, està el preu del bitllet, que va augmentant a mesura que l'autobús avança. Se surt per la porta davantera, pagant abans en monedes en la màquina que hi ha al costat del conductor. La màquina facilita canvi. Algunes ciutats, com Osaka o Hiroshima conten a més amb tramvia.
Marcas de señalización en andén Rickshaw, otros medios de transporte Marcas de señalización en andén Tren cremallera, Koyasan Revisor tranvia, Hiroshima