Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Koyasan

Mapa
Koyasan La Montanya Koya (Koyasan Patrimoni de la Humanitat - UNESCO ) és el centre del Budisme Shinghon, una secta budista que va ser introduïda a Japó en 805 per Kobo Daishi (també conegut com Kukai), un dels personatges mes significatius de la història religiosa japonesa. Després de deu minuts d'ascensió en un tren cremallera flanquejat de cedres centenaris, envoltat per vuit muntanyes i espessos boscos, trobem Koyasan, un petit poble de 7.000 habitants, que ofereix més de 100 temples als seus visitants. Aproximadament 54 d'aquests temples ofereixen allotjament, que inclou esmorçar i sopar (shojin ryori, la cuina vegetariana dels monjos), i a més permeten als hostes participar en les cerimònies matinals.
Després del llarg trajecte (2h 1/2) els mes encertat és acostar-se al Tourist Information Center de Senjuinbashi, sol·licitar plans i informació, reservar llit si convé, posar un segell en el diari i planificar el dia, que Koyasan és un lloc molt gran.
Kongobuji Templo Kongobuji Temple (600¥). és el temple principal del Budisme Shingon. Des d'aquí es dirigeixen els assumptes religiosos dels seus deu milions d'adeptes i els 3.600 temples que la secta té distribuïts per tot el país. El temple va ser construït en 1593 per Toyotomi Hideyoshi i és famós per les seves portes corredisses, que van ser pintades per membres de l'escola Kano. Poden visitar-se a més la cuina, l'habitació on Hidetsugi va cometre suïcidi ritual (harakiri), i algun altre punt d'interès. Camí cap al següent temple passem per Daisy Kyokai, el centre de formació per els creients Daishi que volen fer-se missioners.
Garan Templo Garan Temple. és el temple principal del complex, que va ser originalment construït per Kobo Daishi. Ha anat ampliant-se amb el pas del temps i ara consisteix en el Kondo (saló principal on se celebren els rituals mes importants de la muntanya), Daito (gran torre, 200¥), Saito (torre oest), Miedo (Saló de l'Etern descans, on es diu que va viure Kukai) i altres temples i santuaris. Daito i Saito són també anomenats tahoto, un tipus de pagoda bastant rara que se sembla a la stupa hindú mes que a les pagodes de tres o cinc plantes japoneses.
Daimon Gate. Aquesta enorme porta, construïda en 1705 i de mes de 25 metres d'altura, és l'en trada principal a Koyasan. Esta flanquejada per dos guerrers Kongo que protegeixen la muntanya. Garan Templo Garan Templo Garan Templo Daimon Gate
Okunoin Okunoin Temple. Esta considerat un dels llocs mes sagrats de Japó, Okunoin és el temple on Kobo Dashi, fundador del Budisme Shingon descansa en meditació eterna. Es troba envoltat del cementiri mes gran de Japó. Gent de tot el país que desitja ser enterrada prop de Kobo Daishi, descansa aquí, inclosos antics senyors feudals, polítics i altres personalitats destacades. Les seves tombes es troben vorejant el camí que durant centenars de metres ens acosta al Temple a través d'un espès bosc de cedres centenaris. Es calcula que hi ha mes de 200.000 tombes. Envoltat de muntanyes per tres dels seus costats i el riu Tama als seus peus, Okunoin es troba en un lloc idíl.lic. Arribant al cim trobem un cridaner grup d'estàtues jizo, al costat del pont Mimyo-no-hasi, sobre les quals els fidels aboquen aigua com ofrena als difunts. Creuant aquest pont s'accedeix al santuari pròpiament dit. A partir d'aquí ja no es permeten les fotos. El primer edifici és la Sala dels llums, on hi ha milers d'elles ofertes per fidels arribats de tot Japó, i després d'ella es troba la capella de Kobo Daishi.

Okunoin Okunoin Regando jizos en Okunoin Okunoin Okunoin
Tren cremallera L'aventura de arribar a Koyasan. Primer tren JR Line: Osaka 09:38 09:50 Shinimamiya. Aquí canvi de tren a la companyia privada Nankai Railway, no serveix el JR Rail Pass. tren Shinimamiya 10:04 11:40 Gokurakubashi (1.230¥). Des d'aquí per a pujar a Koyasan cal agafar un tren cremallera: Gokurakubashi 11:50 12:00 Koyasan Station. I finalment deu minuts en autobus fins al centre del poble: Bus Koyasan Station Senjuinbashi (280¥). El autobus que recorre la muntanya passa mes o menys cada vint minuts, així que és una bona alternativa per a desplaçaments llargs. En bus des de Daimon a Okunoimae 290¥, i des de Okunoimae a Koyasan Station 400¥.

Sugerencia El mes intel·ligent, nosaltres no ho vam fer així i ens va sortir mes car, és comprar el bitllet combinat Koyasan Free Sabic que ven Nankai, que durant dos dies consecutius ofereix: viatge d'anada i tornada amb tren, bitllet del tren cremallera, ús il.limitat del bus en Koyasan i descompte en les entrades a alguns temples i botigues de souvenirs.