Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Kanazawa

Ciutat moderna i bulliciosa, el màxim atractiu de la qual és Kenroku-en, per a alguns el jardí mes bonic de Japó. Té també un castell, un animat mercat, i un molt interessant Museu d'Art Modern.
Jardin Kenroku-en Jardin Kenroku-en Jardin Kenroku-en Jardin Kenroku-en Jardin Kenroku-en
Jardín Kenroku-en. (300¥) Originalment era el jardí exterior del Castell de Kanazawa, dissenyat per a passejar amb les característiques típiques dels jardins del període Edo. Està considerat un dels tres millors jardins de Japó i el seu nom fa referència a la combinació de sis característiques principals de la bellesa: elegància antiga i clàssica, abundància d'aigua i paisatges, espai i amplitud. La forma en que l'aigua és conduïda des de milers de metres corrent adalt alimentant rierols i pous abans d'omplir les fosses del castell és un dels grans assoliments de l'enginyeria del període Edo. Ho mes conegut d'ell són els seus majestuosos pins; Ganko-bashi, un pont fet de nou pedres tomuro vermelles jaient nomes per a ser vistes com gansos volant en formació; i Funsui, la font mes antiga de Japó construïda en 1861. Existeixen a més 12,000 arbres de 150 espècies.
Kanazawa-jo Castell Kanazawa-jo. (300¥) Situat en el centre de Kanazawa, gran part va ser restaurat en 1998, ja que l'incendi sofert pel castell a la fi del segle XIX havia destruït gran part de la estructura. La imponent Porta Ishikawa és l'únic edifici original que es conserva. El castell, de forma allargada, en gens se sembla a un occidental, mes bé sembla una muralla que hagin emplenat amb estancies i salons, col.locant un parell de torres en els extrems. Encara que res queda en el seu interior, hi ha interessants vídeos que expliquen les tècniques de construcció a prova de terratrèmols.
Mercat Omicho. Amb mes de 200 botigues es tracta del mercat més important de la ciutat. En ell es venen productes de tot tipus, bàsicament verdura i peix, gens de carn. Hi ha a més restaurants i llocs de fregits, pasta i peix, on menjar alguna cosa. A mig camí entre l'estació i el jardí Kenrokuen, no us ho perdeu.
Mercado Omicho Mercado Omicho Mercado Omicho Mercado Omicho Mercado Omicho
Oyama Jinja Shrine Buscant una ombra on poder fer una migdiada i descansar del esgotador calor del migdia, entrem en un monestir que acabem descartant com centre de repòs per haver massa mosquits en els seus jardins, es tracta d'Oyama Jinja Shrine. Esta dedicat a Maeda Toshiie, el primer senyor del poderós clan Maeda. El santuari va ser construït pel seu successor en 1599. és famós per la seva inusual porta, dissenyada per un arquitecte holandès. Originalment formava part del Castell, però mes tard va ser moguda per a convertir-se en la porta principal del monestir. Al costat d'ell, enfront del Museu de Literatura Moderna, trobem per fi uns bancs en ombra on estirar-nos plàcidament.
A pocs passos de Kenroku-en i envoltat d'un tranquil jardí, en un enorme edifici circular d'una sola planta d'alçada que trenca clarament amb la tradicional esplendor de la ciutat, trobem el Museum of Contemporary Art (800¥), que alberga exposicions de destacats artistes contemporanis. Aquí veiem una exposició de Ron Mueck, un conegut hiperealista australià que realitza reproduccions de persones en silicona i altres materials jugant amb l'escala per a crear imatges esgarrifoses. La resta d'exhibicions son interessants i aptes per a tots els públics.
Murataya Ryokan Hotel Murataya Ryokan. 4.700¥, 9.000¥, 12.600¥ hab. individual/doble/triple. Bany compartit. Esmorçar entre 500¥ i 800¥. Habitació àmplia, neta, servei de te inclòs, tovalloles i TV. Internet gratis, un sol pc. Disposa de banyera tipus onsen. Barri de Katamachi. Des de la JR Station deu minuts agafant qualsevol dels autobusos que surten de les andanes 7, 8 i 9 al costat de l'estació de tren. Agafant el bus nº 22 la cinquena parada (200¥). Restaurant Ko sui ten. Un local amb fons musical de rock garatger i heavy metall japonès, on a més de demanar uns cubatas o una mica de sake també es pot sopar. Vedella amb arròs i ou fregit, sopa de tallarines, bacon, ou i formatge, i un flan japonès 2.800¥.
Restaurant Monja Tei. Restaurant tipus okonomiyaki, sortint de l'hotel primera carrer a l'esquerra. Verdures i gambes 850¥, yakisoba, polp, calamar i bacon 1000¥, i cervesa 800¥. Restaurant German Bakery. Katamachi St. Per a esmorçar. Torrades, melmelada, amanides, te, cafè i brioixeria variada. 500¥ per persona.

Sugerencia Enllaços d'interès: City of Kanazawa, Kanazawa Tourist Information, Kanazawa Yado Time