Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Nara

Ciervos en el centro de Nara Nara va ser la capital de Japó, anomenada Heijokyo, entre els anys 710 i 784. A pesar de tenir vuit llocs declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO, la ciutat és tan petita que es pot recórrer en un sol dia. Gran part dels seus atractius es troben en la zona de Nara-koen, un enorme parc on centenars de cérvols viuen a pler. Encara que estan molt habituats als humans i se'ls pot tocar i alimentar amb la mà (es poden comprar galetes per 150¥), cal anar amb compte amb plànols i guies ja que tenen una especial predilecció pel paper. Des de l'estació agafem el bus 1 o 2 (180¥) i baixem en Kocho-em. Seguim un recorregut a peu que ens han marcat en informació turística.
Kofuku-ji Kofuku-ji Patrimoni de la Humanitat - UNESCO (400¥). El complex de temples de Kofukuji es troba entre Nara Station i Nara Park. Va ser fundat en 669 per un membre del clan Fujiwara per pregar per la recuperació del líder del clan d'una malaltia. Va ser originalment construït a Kyoto, però va ser mogut a la seva actual localització quan Nara es va convertir en capital en l'any 710. Avui dia nomes es mantenen una dotzena d'edificis dels 175 originals d'aquella època. Durant el període Nara la pagoda va ser l'estructura mes important del complex ja que contenia relíquies (ossos i dents) d'un Buda. El complex inclou actualment dos pagodes a banda i banda de l'entrada sud del temple, tradicionalment l'entrada principal en els temples japonesos. Una de tres pisos de 1143 a l'oest, i una de cinc de 1426 a l'aquest, que és la segona mes alta de tot Japó. La Sala del Tresor Nacional alberga un museu que conté estàtues, pintures, llibres i documents històrics declarats Tresors Nacionals. Acabat en 1959, va ser oberta al públic amb la intenció de contribuir a un millor coneixement del Budisme i les seves arts. A més de la seva exposició permanent, on destaquen una estàtua alçada de Asura i un cap de Yakushi Nyorai, hi ha exposicions temporals que es canvien tres vegades a l'any.
Kofoku-ji Kofoku-ji Kofoku-ji Isuien Garden Haciendo nuevos amigos
Isuien Garden Isuien Garden (650¥). és un bon lloc per a prendre's un respir de tant temple, i gaudir de la tranquil.litat i el paisatge únic d'un jardí japonès. El jardí, que data del període Meji (1868-1912), es troba a la vora del riu Yoshiki, i és l'únic d'aquest tipus en Nara. En realitat és la combinació de dos jardins units per un estret camí. A mà dreta, després d'haver passat davant de la casa de té Seishu-an, vam trobar un llac envoltat de vegetació amb un casa de té (Teishu-ken) al fons. Aquest jardí esta dissenyat de tal forma que la mirada es concentri en l'interior, una sensació que es veu reforçada a cada pas que descendim, graó a graó, i ens submergim en el seu tranquil entorn. El focus aquí esta en el centre del llac i els arranjaments de la vegetació que ho envolten.
Isuien Garden Tornant sobre els nostres passos i creuant el camí, entrem en l'altre jardí. A mà esquerra es troba l'edifici principal (Hyoshin-tei). Des d'aquí el jardí s'expandeix davant nostre, un camí envolta el petit llac entre cirerers, pruneres i tanques de azalees. Però aquí, a diferència de l'altre, el focus està en el paisatge que es veu mes enllà del jardí: tres muntanyes en l'horitzó, la teulada de Todaiji Nandaimon i les pinedes en primer pla. és una tècnica coneguda com "paisatge robat" i dóna més profunditat al jardí que els seus propis elements per si sols. L'entrada inclou l'accés al Museu Neiraku, sortint a la dreta, que conté exposicions d'antiga ceràmica xinesa i coreana.
Todai-ji Todai-ji Cuidado con los ciervos Todai-ji Kofoku-ji
Todai-ji Todai-ji Patrimoni de la Humanitat - UNESCO (500¥). Va ser fundat per l'Emperador Shomu (724-749), i és un dels temples mes importants de Japó i un dels símbols de Nara. és la seu principal de la secta budista Kegon que venera al Buddha Vaarocana menjo el Buddha còsmic. El temple roman actiu, i els seus edificis de fusta han estat reconstruïts diverses vegades amb el pas dels segles després de diversos incendis i terratrèmols. La principal entrada al temple es fa per la Porta Nandaimon, del segle XIII, que custodien dos guardians Nio de mes de vuit metres d'alçada. L'edifici principal (Daibutsuden), del que nomes es conserva una tercera part de la seva grandària original, és l'edifici de fusta mes gran del món.
Todai-ji En el seu interior es troba l'estàtua de Buddha mes gran de Japó, coneguda menjo Daibutsu. Esta feta en coure i bronze, pesa 250 tones i fa 16 metres d'alçada. Conta la llegenda que la colossal estàtua de Buddha, van ajudar a construir-la 2,5 milions de persones, la qual cosa costa de creure tenint en compte que això suposa la meitat de la població japonesa de l'època. Al vorejar l'estàtua per darrere, a la seva dreta, hi ha una columna de fusta amb un forat en la base de la mateixa grandària que els orificis nasals de l'estàtua. Qui passa a través d'ell té garantida la saviesa. No va ser aquest el meu cas i a punt vaig estar de quedar embussat, nomes apte per a prims orientals.
Todai-ji Kasuga Taisha Kasuga Taisha Kasuga Taisha Puerta Nandaimon
Kasuga Taisha Patrimoni de la Humanitat - UNESCO (500¥ accés a la Sala del Tresor). és el santuari de la família Fujiwara, un dels clans mes poderosos durant els períodes Nara i Heian. Seguint la tradició sintoista, fins al segle XIX es va anar reconstruint per complet cada vint anys. Es troba als peus de les muntanyes sagrades sintoistes de Mikasa i Kasuga. L'entrada als temples sintoistes esta marcada per un tori, porta que separa el món finit de l'infinit món dels déus. Aquí, des del tori principal, un camí remunta la muntanya vorejat per 2.000 llanternes de pedra, mentre travessem un parc ple de cérvols. La funció de tan llarg recorregut és donar temps i espai als visitants per a netejar i purificar les seves ments i preparar-les per a l'oració. Encara que l'entrada principal al santuari és a través de la porta Minamimon, després de la qual hi ha una font (Temizuya) on es purifica el cos amb una tradicional neteja de mans. és famós per les 1.000 llanternes de bronze que hi ha en el seu interior. Els edificis principals són el Haiden (Sala d'Oració), el Heiden (Sala d'Ofrenes) i el Hoden (edifici principal).

tren Des de Osaka Station cada 15 minuts, triga menys d'una hora. Per a trajectes tan curts descartem els Shinkanshen doncs paren en Shin-Osaka Station i després cal agafar la "loop line" o el metre per a arribar a l'hotel. En definitiva NO estalviem temps, que és l'objectiu d'un tren bala.  Mapa Paradaes de autobusos en Nara Kintetsu i Nara JR