Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

On dormir

Nosaltres vam utilitzar bàsicament dos tipus d'allotjament, hotel i ryokan. I ens vam moure en un marge de preus entre els 8.000¥ i els 13.000¥, uns 80€ al canvi l'hotel mes car. En tots ells el personal va ser atent i eficient fins a rallar la submissió, i les condicions d'higiene i neteja exquisides. L'habitació doble disposa de bany proveït de assecador del pèl, sabó (gel, xampú i suavitzant), raspall de dents, dentífric, i maquineta d'afaitar, TV, servei de te, taula i dues cadires, yukata i sabatilles per a dues persones. Hi ha també un toll al costat del plànol de sortides d'emergència. Altres serveis disponibles en alguns son: onsen, connexió a internet, pàrquing, desdejuni o cuina a la disposició dels clients.
Que és un Ryokan. El ryokan és un hotel tradicional japonès. Solen tenir terra de tatami, futon per a dormir, onsen (banys termals col·lectius) i un petit jardí. Oferix una experiència molt semblant a l'estil de vida diari d'una família japonesa.
A l'arribar al ryokan cal llevar-se les sabates just al entrar, deixar-los en els sabaters que hi ha en l'entrada, i posar-se unes sabatilles. S'usen per a caminar per dintre del ryokan: passadís, sala d'estar, menjador i lavabo. Són ofertes pel ryokan i han de deixar-se de nou en l'entrada quan desitgis sortir d'ell. Alguns ofereixen per a passejos curts per els voltants del ryokan sandal i geta (xancletes de fusta).
Quan obris la porta de l'habitació lleva't les sabatilles abans de trepitjar el tatami (estora de palla). No caminis sobre el tatami amb les sabatilles. Ha de caminar-se sempre descalç o amb mitjons, encara que pots asseure't sobre ell o fins i tot tombar-te.
Et trobes en una habitació d'estil japonès o wahitsu. En ella hi ha una taula baixa sobre la qual poder prendre el te, un parell de coixins (zabuton) o cadires amb respatller, però sense potes, fetes per a usar sobre el tatami. En una de les parets esta el tokonoma (alcova) i en la finestra aquesta el shoji (porta corredissa de paper de washi amb marc de fusta). El tokonoma és un espai destinat a la decoració, on es col.loquen rotllos desplegables o arranjaments ikebana o bonsais, però mai per a usar-lo com rebost o armari. El shoji està fet de paper, per tant en dies de pluja o de nit assegura't que tanques la finestra exterior.
També s'inclou un yukata (quimono fet de cotó) per a cada persona. S'usa tant com pijama, com per a desplaçar-se per dintre del ryokan o anar al onsen (bany públic). Alguns ryokan inclouen un tanzen (jaqueta) per a posar-se sobre el yukata.
Es dorm sobre el futon, un tipus de matalàs d'uns cinc centímetres d'ample, col·locat directament sobre el tatami, i que té una funda exterior amb farciments de cotó. A més tenim el kabekuton (edredó) i la makura (coixí farcit de cigrons, jueves, o boletes de plàstic que li dóna una consistència molt dura).

Que és un onsen. Un onsen és un bany termal col.lectiu. Et banyes nu i hi ha més gent en ell, amb separació de sexes, encara que també els hi ha mixts. Alguns són veritables estanys d'aigües termals, i els quals es troben a l'aire lliure es denominen rotenburo. Són considerats llocs de relaxació i recolliment, així que solen ser molt tranquils. Res millor després d'un dur dia de turisme, fent compres o passejant, que un onsen per a relaxar-te abans d'anar-te a dormir.
1. Passa als vestuaris, i col.loca tota la teva roba en el cistell o taquilla. Dintre del bany s'entra totalment nu, no has de dur més que una tovallola de mà.
2. En la zona de banys neteja't el cos amb sabó en les dutxes habilitades al costat de la banyera. Imita als japonesos. Asseu-te en el petit tamboret, t'ensabones, et neteges i t'aclareixes. No usar mai sabó en la banyera.
3. Després d'haver-te netejat adequadament ja pots ficar-te en la banyera.
4. L'aigua de la banyera esta lleugerament calenta, aprofita per a relaxar nervis i músculs. Si l'aigua està massa calenta pot ajustar-se afegint aigua, però assegura't de no passar-te, l'aigua ha d'estar calenta.
5. Si us plau, en cas d'estar, no treure el tap que permet el buidatge de la banyera al sortir.
* Dibuixos trets d'un catàleg de Japanese Inn Group