Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Nikko

Nikko Els temples de Nikko van ser fundats en 766, durant el període Nara, per Shodo Shonin, un monjo budista d'alt rang. Les seves fermes creences en les virtuts de Kwannon Buddha, li van fer creuar el riu Diya, escalar i explorar la muntanya, i construir una ermita a la qual va anomenar Temple Shihon-ryuji. Durant els anys següents, guerrers, monjos i nobles van anar construint temples fins al període Edo, en el que l'interès de la família imperial pel budisme va accelerar la prosperitat dels temples, extenen el seu prestigi com centre de fe religiosa per tot el país. Nikko és avui un bonic lloc, amb aparença de ciutat antiga, plagat de temples entre frondosos boscos de cedres japonesos.
Existeix una "entrada combinada" per 1.000¥ que permet accedir a Rinnon-ji, Tosho-gu, Futurasan i Taiyuin-Byo. No inclou Nemuri-Neko i la tomba de Ieyasu, 520¥ per a veure els dos. Visitar aquests quatre temples pot ocupar-nos gairebé tot el dia.
Shin-kyo Shin-kyo. és un pont vermell que creua les cristal.lines aigües del riu Diya, suposadament en el lloc exacte on Shodo Shonin el va creuar a lloms de dues serps gegants fa mes de 1.200 anys. El contrast entre el pont vermell i el fons verd produïx un bonic efecte.
Rinnon-ji. és el temple mes important de Nikko. Va Ser fundat per Shodo Shonin, el monjo que va introduir el budisme en Nikko en el segle VIII. és famós pel seu saló Sanbutsu-do, on hi ha tres imatges de Buddha de 2,5 mts d'altura lacades en or: un Kwannon de mil braços, un Amida i un Bato Kwannon amb cap de cavall. No es poden fer fotos. Enfront d'ell esta el Saló del Tresor (350¥).
Tosho-gu - Establo Sagrado Tosho-gu - Los tres monos sabios Tosho-gu - Biblioteca Sagrada Tosho-gu - Biblioteca Sagrada Tosho-gu - Casa de los elefantes
Tosho-gu - Pagoda de Cinco Pisos Tosho-gu és el mausoleu de Tokugawa Ieyasu, fundador del "shogunat" Tokugawa que va governar Japó durant 250 anys fins a 1868. El monestir consisteix en mes d'una dotzena d'edificis budistes i sintoistes, bellament decorats en or i gravats en fusta, situats enmig d'un dens bosc. Després de travessar un gran tori de pedra, queda a l'esquerra una Pagoda de Cinc Pisos de 34 mts d'alçada que data de 1650. Una mica mes endavant travessem un altre tori (Omote-mon) que ens duu a una gran esplanada amb tres cases sagrades. L'Estable Sagrat decorat amb gravats dels tres micos savis que "no escolten no parlen i no veuen", la Biblioteca Sagrada, tancada al públic, i per ultim una casa decorada amb gravats d'elefants fets per algú que mai els havia vist.
Tosho-gu - Nemuri-Neko Al costat de la biblioteca, travessant la porta Yomei-mon, ens trobem Honji-do. Aquí la visita és guiada (en japonès). Ens sorprèn una sala amb una bella pintura d'un drac en el sostre. El monjo que ens fa de guia copeja dos pals de fusta en una determinada zona de la sala, s'escolta llavors el ronroneig d'un eco greu i perllongat que segons diuen sona com el rugit d'un drac ¿¿??. Sortint a mà esquerra esta Nemuri-Neko (520¥), un gat de fusta gravat en una llinda, famós en tot Japó ja que diuen sembla real. Passant sota el gat comença un llarg tram d'escales flanquejat per cedres gegants que ens duu fins a la Tomba de Ieyasu.
Tosho-gu - Yomei-mon Tosho-gu - Yomei-mon Tosho-gu - Nemuri-Neko Futarasan-Jinja Futarasan-Jinja
Futarasan-Jinja Futarasan-Jinja. Va ser fundat per Shodo Shonin en 767 i esta dedicat a les tres muntanyes mes sagrades de Nikko, els monts Nantai, Nyoho i Taro.
Taiyuin-Byo. és el mausoleu del nét de Ieyaso, tercer senyor del clan Tokugawa. és similar a Tosho-gu en distribució i decoració, però intencionadament mes petit. Distribuït al llarg de tres terrasses en el vessant de la muntanya, esta envoltat de cedres japonesos i una frondosa vegetació. Al meu parer el mes bonic dels inclosos en l'entrada combinada, a pesar de ser el que té menys visitants.

Taiyuin-Byo - Nitenmon Taiyuin-Byo - Imagen de Fujin en Nitemon Taiyuin-Byo Taiyuin-Byo - Water house Taiyuin-Byo - Koka-mon Gate

tren Des de Tòquio. Shinkanshen fins a Utsunumiya (50 min). Aquí rodalies fins a Nikko (45 min). En l'estació agafar un bús fins a Shinkyo Stop (10 min, 190¥). Travesseu el riu, pugeu les escales de pedra, i arribareu a l'instant al punt de venda d'entrades.
Mapa Planol Nikko National Park    Mapa Planol ciutat de Nikko i zona de templos  pdf document Nikko GuideJapan National Tourist Organization
Sugerencia Enllaços d'interès: Nikko Tourist Association (completísima guía en angles), Web de fans de Nemuri-Neko