Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Perqué

Santuaris, temples, arquitectura moderna, alta tecnologia, jardins, geishas, mercats al carrer, sushi, moda d'avantguarda, tot això trobaràs a Japó i molt mes. Descobrir Japó és endinsar-se en un mon fascinant on conviu la tecnologia més moderna i avantguardista al costat d'una cultura mil.lenària i refinada. Tan aviat trobes una noia vestida amb un bonic quimono com un cosplayer disfressat d'algun personatge manga passejant enfront de temples centenaris amagats entre moderns i imponents gratacels en el barri Shinjuku de Tòquio.

Japó és un país ordenat, segur i net, on sorprèn l'educació i el sentit cívic dels japonesos en el tracte diari. Moure's a través de la seva extensa xarxa de comunicacions no és complicat. Encara que el nivell d'anglès en el país és molt baix, en totes les estacions, al costat dels panells en japonès existeixen panells informatius en anglès. I els principals llocs turístics tenen informació destinada als no japonesos, com fullets i mapes, en diversos idiomes, inclòs castellà. En hotels i ryokans es parla una mica d'anglès. I la majoria dels restaurants disposen de cartes amb fotos, i si no en l'aparador hi ha fidels reproduccions en plàstic de la majoria dels plats.

Japó té fama de ser un país car per a viatjar. I és cert si ho comparem amb la resta d'àsia. Però la resta del continent, llevat de Coreja del Sud, Taiwan i Singapur, gens té a veure amb el país del sol naixent. Per a fer-li justícia caldria comprar-lo amb Europa Occidental, i en aquest cas, des de l'entrada de l'euro i l'alça de preus en les principals ciutats espanyoles, els seus preus resulten bastant mes econòmics. Altre punt a tenir en compte és la cotització de l'euro enfront de l'ien, que en el moment del nostre viatge era bastant favorable 1€ = 160¥.

Anem als exemples pràctics. Una habitació doble en un hotel amb onsen, equivalent a un tres o quatre estrelles a Espanya, costa uns 12.500¥ (80€). Menjar a la carta al migdia en un restaurant de tipus mig, els que trobareu en les zones turístiques, costa uns 1.500¥ (10€) per persona. Un menjar exclusiu de sushi sortirà per uns 3.000¥ (20€). Esmorçar complet 800¥ (5€). Altre exemple, el famós Japan Rail Pass, que ens deixa moure lliurement amb tren per tot Japó i que permet pujar fins i tot en els trens bala, costa el bono per a 21 dies 423€. L'equivalent en Interrail, el pase global d'adult per a 22 dies, costa 469€. Entrades en jardins i temples 300¥ (2€), i en museus 800¥ (5€). També és cert que un cafè costa 3€ i una cervesa 5€, però en general tot és més barat i la qualitat del servei molt superior.

En definitiva, si busques "xoc cultural" dintre d'un entorn segur, net, lliure de vacunes, bones comunicacions, bon menjar i bons hotels, Japó és el teu país. Un país tecnològicament molt avançat però allunyat del món occidental, lligat a tradicions ancestrals que sovint estan lligades a tradicions religioses, que lligades als seus estranys codis socials, almenys per als occidentals, converteixen el dia a dia d'un viatge a Japó en un sense fi de sorpreses sovint difícils de comprendre. Reverències, higiene, contacte físic, lavabos automàtics, xuclar la sopa sonorament...
Tori del SantuariItsukushima, Miyajima
Geisha als carrers de Kyoto
Sushi (peix cru)
Sacs de arros
Trajes tradicionals al metro de Tokyo