Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

JAPÓ

Osaka

Osaka Osaka és la tercera ciutat mes gran de Japó, i el motor de l'activitat economica i cultural de la regió de Kansai. és una ciutat moderna i dinàmica amb una animada vida nocturna, passos elevats i carrerons foscs que recorden Blade Runner, "fenòmens urbans" com nomes tornarem a veure a Tòquio, sales de pachinko, llums de neó, i una cultura gastronòmica pròpia, sent originaris d'aquí el okonomiyaki (una massa amb diversos ingredients cuinats a la planxa) i el takoyaki de farina de blat i polp). Turísticament la ciutat es pot dividir en quatre zones: Umeda, Namba, Kyobashi i la Zona de la Bahía, encara que nosaltres ocupats amb excursions diàries a Himeji, Nara, Koyasan i Kyoto, tot just visitem un parell d'elles. Umeda és el barri financer. Oficines, hotels i els centres comercials mes grans de la ciutat estan aquí. Gira entorn de les estacions de tren de Umeda St., Osaka St., i Kita-Shinchi St. unides entre si per milers de metres de passadissos plens de botigues, supermercats, restaurants i gent a tota hora. I per a la nit Namba, el barri de l'oci, on estan els principals restaurants, bars de moda, pubs, galeries comercials i sales de jocs.
Umeda Sky Building Umeda Sky Building és un dels edificis més simbòlics de la ciutat. Són dues torres iguals de quaranta plantes unides en la seva part mes alta per un enorme observatori de 360º, anomenat Floating Garden (700¥). completat en 1993, les dues torres van ser construïdes de manera independent i una vegada van estar gairebé acabades, es va construeir l'observatori a nivell de terra i es va elevar fins a la planta quaranta. Avís als que pateixen de vertigen, l'ascensió a l'observatori es fa en un ascensor exterior de cristall fins a la planta 39, que després connecta amb unes escales mecàniques que creuen l'ampli atri central entre les dues torres. La recompensa són unes vistes impressionants de tot Osaka des de 170 mts d'alçada. S'arriba a l'edifici a través d'un passadís que surt del nord de Umeda Station. De tornada a l'hotel ens trobem un restaurant italià que es diu Spirit, on sopem pizza i una amanida, dos luxes difícils d'aconseguir a Japó. Al sortir, devant de Umeda Station, assistim a l'actuació de Miracle, un grup indee japonès compost per uns xavals molt joves, tot actitud. A l'acabar l'actuació regalaven còpies del cd i fins i tot ens duem un signat per la vocalista.
Umeda Sky Building - Escalers mecánicas Vistas desde Umeda Sky Building Pasillos bajo Umeda Station Sala de Pachinko Dotombori
Kamigata Ukiyoe Museum El barri Dotombori. és un dels llocs mes populars de Osaka, sobretot pel seu ambient nocturn, quan s'encenen els neons i comencen a cobrar vida botigues, teatres, cafès i restaurants, i personatges de tot tipus omplen a vessar els seus carrers. No deixeu de venir a fer una partida al pachinko o provar alguna delícia local en algun dels seus nombrosos tenderets de menjar. El Kamigata Ukiyoe Museum (500¥), és un minúscul museu a cinc minuts de Namba Station (230¥) dedicat a la pintura ukiyoe, gravats en fusta que representen paisatges o escenes de teatre kabuki. A més s'exposen objectes relacionats amb el teatre (vestits i masteguessis) i aquest tipus de pintura (pinzells...). Sorprenenment l'ultima planta esta dedicada al creixement de l'arròs. Molt interessant.
Templo Hozen-ji A pocs metres aquesta el Tempero Hozen-ji, sense parets i encaixat en un tranquil carreró aquest temple diminut gira al voltant d'una estàtua de Mizukake Fudo completament coberta de molsa. La gent aboca aigua sobre l'estàtua i ofereix encens junt amb les pregaries demanant bona fortuna. El flux de gent és constant. Seguim per Hozen-ji Yokocho, un carrer que data de l'època Meiji, terra empedrat, restaurants, pubs i bars tradicionals (izakayas) on poder menjar alguna tapa mentre beus una cervesa o un got de sake. Un lloc on sentir l'essència de la Osaka tradicional.
America-Mura Ens acostem al Teatre Nacional de Bunraku que esta considerat el més prestigiós del país. A més de bunraku (marionetes), també hi ha representacions de kabuki (teatre tradicional), rakugo (monòlegs humorístics) i noh (drama musical). Ideal per a estrangers doncs disposa d'auriculars amb traducció a l'anglès. Desafortunadament la primera representació no és fins al 19 de juliol. Un altre vegada serà. Preus: 1ª/2ª/3ª planta 15.750¥/8.400¥/4.200¥.
Des d'allí ens acostem a America-Mura. és un àrea que va néixer de forma espontània en els '70, al voltant de la plaça Sankaku Koen, quan la moda i cultura americanes va començar a interessar als joves. Cafès, botigues de música, botigues raperas i skaters, roba casual, roba de segona mà, accessoris i complements de tot tipus. Criden l'atenció els japonesos vestits imitant el "american way of life", skates, caçadores d'universitats yankees, roba ampla en pla rapero negre o hispà (aquests són els mes xocants), rock'n'rollers, de tot... Dotombori i America-Mura són llocs ideals per a introduir-te en les vestimentes urbanes nipones mes variopintes
Restaurante en Hozen-ji Yokocho Nawa Zushi Shiten Hotel Hokke Club Osaka Nawa Zushi Shiten Pasillos bajo Umeda Station
Templo Hozen-ji Hotel Hotel Hokke Club Osaka. 13.200¥ habitació doble estil japonès. També hi ha en l'hotel habitacions tipus occidental, sala de conferències, bany termal i altres serveis propis d'un hotel de quatre estrelles. Lavabo complet, aire condicionat, i TV. Esmorçar buffet lliure 950¥, lunch 800¥. Restaurant CoCo Ichibanya Curry House. Curry estilo japonès. A la cantonada al costat de l'hotel. Menjar deliciós amb coberts occidentals. Dues amanides, curry vegetal i curry de vedella 2.410¥. Restaurant Nawa Zushi Shiten. 2-14-1 Sonezaki, Kita-ku. En un edifici de maons color verd oliva. Un local petit, tan petit que les neveres amb les begudes estan en el carreró. Consisteix en una barra al voltant de la qual quatre cuiners no paren ni un segon de preparar peix cru i sopes (poques). De gom a gom de gent, ni un estranger, de fet som el centre d'atenció per una estona. Tot el sushi, maki o sashimi que vulguis provar ho tenen aquí. Imprescindible és poc generós. OBLIGATORI
Shinkansehn Himeji - Osaka tren Hi ha cinc estacions de tren en Osaka accessibles amb JR Pass: Osaka, Kyobashi, Tennoji, Namba i Shin-Osaka (shinkansen). També tenim accés a la "loop line", una línia periferica que recorre les principals estacions de Osaka i poblacions dels voltants. Hi ha a més cinc companyies privades (no incloses en JR Pass) de ferrocarril: Keihan i Hankyu conectan amb Toquio, Hanshin amb Kobe, Kintetsu amb Nara i Nagoya, i Nankai amb Wakayama. tren  El Metro de Osaka és usat per 880 milions de persones a l'any. Té 130 km de longitud, i 120 estacions distribuïdes en nou lineas. Es paga en funció del tram recorregut, i el preu oscil·la entre 190¥ i 360¥.