Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

SUD-EST ASIATIC

Bangkok, informació general

Nom oficial Bangkok
Superficie 1.568,737 Km2
Població 7.500.000 habitants.
Ètnias, tribus Tailandesos 75%, Xinesos, Hindús, Àrabs, Malais i Europeus 25%
Religió Budistes 95%, 4% Musulmans, Cristians 200.000, Protestants 60.000 (Dades referides a tota Tailàndia)
Idioma Siamès o Thai (oficial), angles (àmpliament estès), xinès i malai.
Moneda Bath (THB) - 1€ = 50 Thb (juny 2004)
Hora Oficial GMT +7
Festes Oficials 13 15 d’abril Songkran Festival / Maig Royal Ploughing Ceremony / 12 d'Agost Natalici de la seva Majestat la Reina / Novembre Loy Krathong / 21 de Novembre River Kwai Bridge Week / Desembre Natalici de la seva Majestat el Rei
Requisits d'entrada Als ciutadans espanyols se’ls concedeix el visat turístic, per a un màxim de 30 dies sense cost algun, en el propi aeroport. Mes informació en Serveis Consulars del Ministerio de Asuntos Exteriores.
Ambaixada Adreça de la ambaixada espanyola a Bangkok:
Setè pis (701 702). Diethelm Towers A, 93/1 Wireless Road. Bangkok 10330.
P.O.B.: 449 Bangkok 10501. Telèfon: 252 6112, 253 5132 i 253 5133. Fax.: 255 2388.
Email: embespth@mail.mae.es URL externa: Ambaixada d'Espany a Tailandia
Clima Bangkok és una ciutat tropical, així que a l’estiu prepareu-vos per a 34º i un 95% d’humitat, amb segurament una curta i generosa pluja diària que refresca lleugerament l’ambient.
Salut Hepatitis A i protecció solar. Beure abundant aigua per a evitar la deshidratació. La fruita del carrer és fresca i no comporta problemes, així com el menjar comprat en parades de carrer que solen fregir-la i preparar-la davant d’un.
Electricitat 220 V / 50 Hz. Endolls rodons de dos forats.
Transports Bus. Abundants i barats. 3,5 baths busos urbans, entre 8 i 18 baths amb aire condicionat i 25 baths micro-busos.Tuk-tuks. Són moto-taxis descoberts per a trajectes curts. Acordar preu a la bestreta (uns 30 baths). Si per casualitat agafeu un Fitipaldi, és tota una experiència anar a tota velocitat amb un cacharro d’aquests sortejant l’intens tràfic. Ferries. La forma mes ràpida de moure’s recorren el riu Chao Phraya. Hi ha diferents tipus amb diferents estacions.
Bàsics Existeix un profund respecte per la Família Real, i en el cinema s’escolta dempeus l’himne nacional abans de començar la sessió.
Vestir correctament en tots els temples i llocs sagrats. Totes les imatges de Budha són sagrades, sense importar l’estat de deterioració en el qual es trobin. Els budistes consideren el cap com la part mes sagrada del cos, així que mai tocar-se-la a ningú, ni tan sols arremolinar-li el pèl a un nen per a jugar.
Crits, males maneres, perdudes de control i altres comportaments tan occidentals que poden aparèixer en una discussió aquí són considerats de molt dolenta educació, correu el risc que el vostre interlocutor es vagi i el vostre problema s’agreugi encara mes. Calma, aquí ningú té pressa per res.
Igual que per als musulmans, és de molt mala educació apuntar a algú amb el peu.